Χρυσή Μπάλα: Ο Μέσι ψήφισε Πέδρι για το βραβείο Κοπά

Χρυσή Μπάλα: Ο Μέσι ψήφισε Πέδρι για το βραβείο Κοπά

bet365

Ο Πέδρι πρόλαβε να παίξει στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι και να τον εντυπωσιάσει... δια ζώσης στη Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας έτσι την ψήφο του ως μέλος της επιτροπής για το βραβείο Κοπά το οποίο και κατέκτησε.

Η χρονιά της εκτόξευσης, η πρώτη του στην Καταλονία και μόλις δεύτερη της επαγγελματικής καριέρας του, συνέπεσε με την τελευταία του απόλυτου θρύλου της Μπαρτσελόνα. Ο Πέδρι γνώρισε, έζησε κι έπαιξε συμπαίκτης 47 φορές με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είδε με τη σειρά του από πρώτο χέρι το «άστρο» του ανερχόμενου μέσου από τα Κανάρια Νησιά. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Αργεντινός legend να συνδράμει στην ανάδειξη του 19χρονου «βιονικού» μέσου των Μπλαουγκράνα σε κορυφαίο νεαρό παίκτη για το 2021.

Λίγη ώρα πριν ο Μέσι κατακτήσει την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του στην τελετή του Παρισιού, ο Πέδρι είχε παραλάβει το βραβείο Κοπά, έχοντας αναδειχθεί πρώτος στην ψηφοφορία με διαφορά 50 βαθμών από τον δεύτερο, Τζουντ Μπέλιγχαμ. Και μεταξύ όσων ψήφισαν τον Ισπανό, ήταν και ο Λέο, ο οποίος τού έδωσε το μάξιμουμ των τριών βαθμών (δύο στον Νούνο Μέντες, έναν στον Τζουντ Μπέλιγχαμ) και τη στιγμή της απονομής δεν έκρυψε τη χαρά του για τον νεαρό αστέρα.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή για το βραβείο Κοπά αποτελείται από τους 30 κατόχους της Χρυσής Μπάλας. Την κατάταξη μετά τους Πέδρι και Μπέλιγχαμ συμπλήρωσαν οι Τζαμάλ Μουσιάλα (Μπάγερν), Νούνο Μέντες (Παρί), Μέισον Γκρίνγουντ, Μπουκάγιο Σακά (Άρσεναλ), Φλόριαν Βιρτς (Λεβερκούζεν), Ράιαν Χράφενμπερχ (Άγιαξ), Τζιοβάνι Ρέινα (Ντόρτμουντ) και Ζερεμί Ντοκού (Ρεν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα