Λαπόρτα: «Με τον Μέσι είχαμε συμφωνήσει, αλλά η La Liga μπλόκαρε τη συμφωνία»

Λαπόρτα: «Με τον Μέσι είχαμε συμφωνήσει, αλλά η La Liga μπλόκαρε τη συμφωνία»

Κώστας Τόπας
Λαπόρτα: «Με τον Μέσι είχαμε συμφωνήσει, αλλά η La Liga μπλόκαρε τη συμφωνία»

bet365

Ο Τζουάν Λαπόρτα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής (06/08) εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν γινόταν ο Λιονέλ Μέσι να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο 34χρονος επιθετικός μπορεί να εξετάσει πλέον προτάσεις από άλλες ομάδες.

Σοκαρισμένος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Λιονέλ Μέσι, μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα, έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια και 35 τίτλους στη Βαρκελώνη.

Πλέον το μεγάλο ερώτημα ποια ομάδα θα καταφέρει να τον εντάξει στο δυναμικό της, με την Παρί πάντως, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα να έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να κάνει την μεγάλη έκπληξη στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Η είδηση της αποχώρησης του συγκλόνισε τους οπαδούς των «μπλαουγκράνα» οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο «Καμπ Νόου» ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με μερικούς εξ αυτών να μην αντέχουν και να ξεσπάνε σε λυγμούς.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα είχε ανακοινώσει από το βράδυ της Πέμπτης (05/08) πως το πρωί της Παρασκευής (06/08) θα έπαιρνε θέση, μέσω συνέντευξης Τύπου, για την απόφαση του Αργεντινού αστέρα να αποχωρήσει από τον σύλλογο, όπως κι έκανε.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Λιονέλ Μέσι για τη συνεισφορά του στον σύλλογο, ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι δρόμοι τους χώρισαν. Αρχικά, σημείωσε πως οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ωστόσο οι κανονισμοί της La Liga δεν τους επέτρεψε να υπογράψουν νέο συμβόλαιο.

Μάλιστα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, καθώς η απόφαση έχει ληφθεί και ο 34χρονος επιθετικός εξετάζει ήδη άλλες προσφορές που έχει στα χέρια του από ομάδες.

«Είμαι εδώ για να εξηγήσω την κατάσταση με τον Λιονέλ Μέσι. Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να πω ότι δυστυχώς έχουμε να διαχειριστούμε μια καταστροφική οικονομική ζημιά κι αυτό το αντιλήφθηκα από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ομάδα. Η μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών είναι στο 110% του εισοδήματος του συλλόγου. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Οι αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι από τους αριθμούς που παρουσιάστηκαν αρχικά και οι απώλειες είναι πολύ υψηλότερες από ότι περιμέναμε. Ξοδεύουμε περισσότερα από ό, τι περιμέναμε. Το Financial Fair Play μας μπλοκάρει επίσης. Δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση που θα μπορούσε να καταστρέψει τον σύλλογο, η Μπαρτσελόνα είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Δεν μπορούμε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του Λέο Μέσι που συμφωνήθηκε λόγω των κανόνων του οικονομικού Fair Play. Δυστυχώς λάβαμε μια κληρονομιά στην οποία δεν έχουμε περιθώριο με την τρέχουσα κατάσταση μισθών. O Λέο ήθελε να παραμείνει στην ομάδα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει καθώς είχαμε συμφωνήσει και οι δύο. Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν και όλους όσους ήταν στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, λόγω των κανονισμών της La Liga δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην διαδικασία. Πρέπει να τηρούμε τους κανόνες.

Αυτοί δεν μας επιτρέπουν να εγγράψουμε τον παίκτη και επίσης, θέλουν να μας επιβάλλουν συμβόλαιο από έναν επενδυτικό όμιλο που θα υποθηκεύσει το σύλλογο και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω αυτό. Με λίγα λόγια δεν μπορώ να υποθηκεύσω τον σύλλογο για τα επόμενα 50 χρόνια από τώρα, προκειμένου να μπορέσω να υπογράψω τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία

Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι κάναμε ό,τι καλύτερο για την Μπαρτσελόνα. Είχαμε μια συμφωνία με τον Μέσι να υπογράψουμε πενταετές συμβόλαιο, αλλά να του πληρώνουμε δύο χρόνια μισθό. Ο Λέο αποδέχθηκε την συμφωνία. Ημασταν πεπεισμένοι ότι ήταν μια καλή συμφωνία για το Financial Fair Play, αλλά η La Liga δεν το επέτρεψε και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν γίνεται να προχωρήσουμε στη συμφωνία.

Ο Μέσι ήθελε να βοηθήσει την ομάδα και έκανε εύκολες τις διαπραγματεύσεις. Χθες μιλήσαμε μαζί του και με τον πατέρα του, Χόρχε και τους εξηγήσαμε τους κανονισμούς της La Liga. Με την διοργανώτρια αρχή, ήμασταν σε επαφή κάθε μέρα και πιστεύαμε ότι θα έκανε αποδεκτή τη συμφωνία μας με τον Μέσι. Ωστόσο δεν έγινε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τον σύλλογο.

Ξέρουμε ότι δεν είναι ευτυχισμένος με αυτές τις εξελίξεις. Ηθελε να μείνει. Ολοι το γνωρίζουν αυτό. Οπως κι εμείς θέλαμε να παραμείνει. Δεν μπορούμε όμως πλέον να κάνουμε κάτι. Εύχομαι τα καλύτερα για τον Λέο σε όποια ομάδα αποφασίσει κι αν πάει.

Μια νέα εποχή ξεκινά χωρίς τον Μέσι. Θα είμαστε ευγνώμονες στον Μέσι. Η κληρονομιά του είναι εξαιρετική. Εγραψε ιστορία. Είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου σε μια εποχή που ήταν υπέροχη και η καλύτερη της ιστορίας της Μπαρτσελόνα μέχρι σήμερα.

Οσο για το αν υπάρχουν πιθανότητες να αλλάξουν τα δεδομένα; Δεν θέλω να δώσω ψεύτικες ελπίδες. Ειχαμε προθεσμία στις διαπραγματεύσεις γιατί η La Liga ξεκινάει σύντομα. Αν μας δώσει η La Liga στο τέλος έγκριση για να υπογράψουμε τον Μέσι; Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορούμε να ζούμε με τα όνειρα. Μου αρέσει να ονειρεύομαι αλλά πρέπει να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Πλέον ο Μέσι μπορεί να εξετάσει άλλες περιπτώσεις. Εχει άλλες προτάσεις, αλλά η Μπαρτσελόνα παραμένει το σπίτι του».

Photo Credits: Getty Images/ Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα