ΑΕΚ: Τα άσχημα «μαντάτα» μιας ήττας...

ΑΕΚ: Τα άσχημα «μαντάτα» μιας ήττας...

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Τα άσχημα «μαντάτα» μιας ήττας...

bet365

Η ΑΕΚ μπορεί να προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως η ήττα έφερε αρκετά και άσχημα μαντάτα για την Ένωση ενόψει της συνέχειας στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, στη Ριζούπολη αλλά εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκτός όμως από την κακή εμφάνιση και την ήττα, η Ένωση κατάφερε να σπάσει κι ένα μεγάλο σερί που έτρεχε από το 1989! Μετά από 23 νίκες και έξι ισοπαλίες στο γήπεδο της Ριζούπολης, οι «κιτρινόμαυροι» είδαν το αήττητο σερί τους να παίρνει τέλος.

Οσον αφορά τον αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να δώσει «ανάσες» σε μερικούς ποδοσφαιριστές, ενόψει του σημαντικού παιχνιδιού με τον Άρη την Κυριακή (07/02, 19:30) και να δοκιμάσει νέα πρόσωπα και σχηματισμούς, αφήνοντας στην άκρη το 4-3-3 και πηγαίνοντας στο 4-2-3-1. Το ντεμπούτο του Όλεγκ Νταντσένκο και η επιστροφή στην ενδεκάδα, μετά από δύο μήνες και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο που αγωνίστηκε τελευταία φορά, του Νασίμ Χνιντ, ήταν τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά ο 23χρονος Τυνήσιος αμυντικός δεν άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, υπέπεσε σε πολλά λάθη, τα οποία κόστισαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του και έτσι δεν δικαίωσε τον Χιμένεθ για την επιλογή του.

Η χρησιμοποίηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς ως «10αρι» δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε ο Χιμένεθ. Ο Σουηδός στα προηγούμενα παιχνίδια, ως επί το πλείστων αγωνιζόταν στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης, αλλά συχνά πατούσε περιοχή μιας και αυτό που επιχειρούσε ήταν να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες με τα «μπασίματα» του. Γι’ αυτό και ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να δει σε τι βαθμό θα ανταποκριθεί ο Τάνκοβιτς, βάζοντας τον να αγωνιστεί πίσω από τον επιθετικό. Ωστόσο, το «πείραμα» δεν πέτυχε μιας τα δείγματα που άφησε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν ήταν θετικά και δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά που ζητούσε ο προπονητής κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό δε ότι στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε η Ένωση, ο Χιμένεθ πέρα από την γενικότερη αμυντική λειτουργία, τα έβαλε και με τον Τάνκοβιτς για τον λόγο ότι δεν πίεσε τον Λαγό, πριν αυτός κάνει το σουτ και καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-1.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο απογοήτευσε τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος στην ανάπαυλα τα «έψαλλε» στους παίκτες, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα δέχθηκε τα γκολ και προφανώς πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά είχαν Χνιντ και Τάνκοβιτς. Ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα ο Χιμένεθ δεν μπόρεσε να κρύψει τον θυμό του, μετά τα όσα είδε από την εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων», δηλώνοντας πως «κάποιοι θα πρέπει να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν όταν φοράνε την φανέλα της ΑΕΚ. Είμαι πολύ θυμωμένος με το πρώτο μέρος, στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παίξεις χωρίς ένταση».

Διπλός… πονοκέφαλος για Χιμένεθ

Η ΑΕΚ μπορεί να τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο τα προβλήματα ενόψει της συνέχειας δε λείπουν για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός της Ένωσης είδε τον Γαλανόπουλο να τραυματίζεται στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά και τον Σάκχοφ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή και αντικαταστάθηκε από τον 23χρονο Ελληνα μέσο στο 63ο λεπτό. Ο Γαλανόπουλος έχει υποστεί μια κάκωση στον δεξιό ώμο και ο Ουκρανός έχει μία κάκωση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού του.

Άπαντες στην ΑΕΚ περιμένουν τα αποτελέσματα των σημερινών (05/02) εξετάσεων που θα δείξουν το μέγεθος των τραυματισμών τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Χιμένεθ θα στερηθεί δύο σημαντικά «όπλα» που διαθέτει για τη μεσαία γραμμή, στο ματς της Κυριακής (07/02, 19:30) με τον Άρη.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Κώστας Γαλανόπουλος, μετά τον μεγάλο τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για σχεδόν δέκα μήνες, απέδειξε με την ισχυρή θέληση που τον διακρίνει, το ταλέντο και την δουλειά του ότι έχει επιστρέψει καλύτερος. Αλλωστε αυτό το πιστοποίησε και η εμφάνιση που έκανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πριν από μερικές ημέρες, όπου ήταν ο κορυφαίος παίκτης όχι μόνο της ομάδας του, αλλά του γηπέδου, αγωνιζόμενος σαν ένας σύγχρονος χαφ πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Σημαντική απουσία και του Ουκρανού μέσου ο οποίος αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ στη μεσαία γραμμή. Ο Ουκρανός βοηθάει σε μεγάλο σ’ όλους τους τομείς στον άξονα. Και στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό με τις επιλογές που έχει με την μπάλα στα πόδια. Σαφώς οι δύο αυτές απουσίες αποτελούν... πονοκέφαλο για τον Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη, καθώς θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς να έχει στη διάθεσή του, δύο πολύτιμους ποδοσφαιριστές.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα