Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο (1-1 κ.δ., 8-9 στα πέναλτι): Τρελό κάζο για τους «Κόκκινους Διαβόλους» και αποκλεισμός στα πέναλτι από το Κύπελλο

Βασίλης Μπαλατσός
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο (1-1 κ.δ., 8-9 στα πέναλτι): Τρελό κάζο για τους «Κόκκινους Διαβόλους» και αποκλεισμός στα πέναλτι από το Κύπελλο

bet365

H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς αποκλείστηκε στο Kύπελλο από τη φάση των «32» με τη Μίντλεσμπρο, η οποία αγωνίζεται στην Championship να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

Σε έναν συγκινησιακά φορτισμένο αγώνα λόγω της «μαύρης» επετείου της τραγωδίας του Μονάχου, η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από το FA Cup, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε στην κανονική διάρκεια, ούτε στην παράταση (1-1 κ.δ.) και η Μίντλεσμπρο, η οποία αγωνίζεται στην Championship, την άφησε εκτός στα πέναλτι και πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας! Μοιραίος ο νεαρός Ελάνγκα, ο οποίος έχασε το πέναλτι, τραγικά άστοχοι σε όλο το παιχνίδι οι Κριστιάνο Ρονάλτνο, Μάρκους Ράσφορντ και Μπρούνο Φερνάντες.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 2', όταν ο Τζέιντον Σάντσο είδε τον τερματοφύλακα της Μίντλεσμπρο εκτός θέσης και προσπάθησε να τον «κρεμάσει» με μια λόμπα εκτός περιοχής, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι .Στο 5' ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, όμως ο τερματοφύλακας Λάμλεϊ μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 19' ο Πορτογάλος σταρ των «Κόκκινων Διαβόλων» έφτασε εκ νέου ξανά στο γκολ, καθώς ο Ντίτζκστιλ με ένα πάρα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα ανέτρεψε τον Πολ Πογκμπά μέσα στην περιοχή, ο «CR7» ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 23' ήταν σειρά του Μπρούνο Φερνάντες να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νταλότ με εξαιρετικά μπαλιά από τη σέντρα, ο Φερνάντες βγήκε τετ α τετ, όμως αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπρούνο εξιλεώθηκε, καθώς με φανταστική βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Σάντσο στο ένας με έναν με τον Τζόουνς, ο Άγγλος εξτρέμ πλάσαρε από διαγώνια θέση και άνοιξε το σκορ, σκοράροντας για τρίτη φορά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 23 συμμετοχές.

Στο 30' ο Ράσφορντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Βρετανός επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα ο Λάμλεϊ αποσόβησε το δεύτερο γκολ, καθώς κέρδισε σε τετ α τετ τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο τερματοφύλακας της Μίντλεσμπρο δήλωσε παρών και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν ο Κριστιάνο έκανε τη σέντρα, ο Φερνάντες έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Λάμλεϊ μπλόκαρε και το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ίδιο τέμπο συνέχισε και το δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών, χωρίς όμως να μπορούν να τις τελειώσουν σωστά. Στο 54' ο Σο έκανε έξυπνη πάσα, ο εξαιρετικός Σάντσο έκανε εντυπωσιακή κίνηση και σέντρα, όμως ο Ράσφορντ αστόχησε από εξαιρετική θέση. Στο ίδιο τέμπο συνέχισε και το δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών, χωρίς όμως να μπορούν να τις τελειώσουν σωστά. Στο 54' ο Σο έκανε έξυπνη πάσα, ο εξαιρετικός Σάντσο έκανε εντυπωσιακή κίνηση και σέντρα αλλά ο Ράσφορντ αστόχησε από εξαιρετική θέση. Ένα λεπτό αργότερα ο κινητικό αλλά άστοχος στις τελικές του προσπάθειες Ράσφορντ, έκανε απο δεξιά το γύρισμα, ο Ρονάλντο σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Μίντλεσμπρο έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στον αγώνα στο 57'. Ο Κρουκς σούταρε από καλή θέση μέσα από την περιοχή, όμως ο Χέντερσον του είπε «όχι» εντυπωσιακή απόκρουση. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, με τον Γουάτμορ να «σερβίρει» στον Κρουκς, ο οποίος εξ επαφής ισοφάρισε. Στην αρχή της φάσης ο Κρουκς έκανε επαφή με το χέρι, όμως διαιτητής και VAR δεν εντόπισαν παράβαση. Στο 70' η Μίντλεσμπρο έφτασε κοντά ακόμα και στην ολική ανατροπή, όμως ο Μαγκουάιρ με καθοριστικό τάκλιν έκοψε τον Σπόραρ μέσα στη μικρή περιοχή.

Στο 71' ο Ράσφορντ βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ της Μίντλεσμπρο, όμως ο Λάμλεϊ τον νίκησε. Ένα λεπτό αργότερα ο κίπερ των «Κόκκινων Διαβόλων» έκανε ένα τεράστιο λάθος και πάσαρε τη μπάλα λάθος στον άξονα, ο Φερνάντες έκλεψε, πλάσαρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού. Οι ποδοσφαιριστές του Ράγκνικ άσκησαν ασφυκτική πίεση μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της νίκης και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο η Γιουνάιτεντ έδειξε πως δεν είχε ψυχικά αποθέματα και καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να μην ήταν όσο παραγωγική στην κανονική διάρκεια, η Μίντλεσμπρο διαχειρίστηκε σωστά το επιπλέον μισάωρο και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι. Μετά από 15 υποδειγματικές εκτελέσεις πέναλτι ο 19χρονος Ελάνγκα, ήταν ο μοιραίος, καθώς έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια και η Μίντλεσμπρο πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1 ΜακΝάιρ
  • 1-1 Μάτα
  • 1-2 Παγιέρο
  • 2-2 Μαγκουάιρ
  • 2-3 Χόουσον
  • 3-3 Φρεντ
  • 3-4 Ταβερνιέ
  • 4-4 Ρονάλντο
  • 4-5 Μπάμπα
  • 5-5 Φερνάντες
  • 5-6 Γουάτμορ
  • 6-6 ΜακΤόμινεϊ
  • 6-7 Φράι
  • 7-7 Νταλότ
  • 7-8 Πελτιέ
  • Άουτ η εκτέλεση του Ελάννγκα και πρόκριση Μίντλεσμπρο
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FA CUP Τελευταία Νέα