UEFA για Κούντελα - Καμαρά: Προσωρινό «χάδι» στον Τσέχο, ερευνάται ρατσιστική επίθεση (vid)

Gazzetta team
UEFA για Κούντελα - Καμαρά: Προσωρινό «χάδι» στον Τσέχο, ερευνάται ρατσιστική επίθεση (vid)

bet365

Η UEFA τιμώρησε προσωρινά με ένα ματς αποκλεισμό τον Όντρεϊ Κούντελα για προσβολή του Γκλεν Καμαρά, επιφυλασσόμενη για μεγαλύτερη τιμωρία σε περίπτωση που αποδειχτεί ρατσιστική η επίθεση όπως καταγγέλλει ο μέσος της Ρέιντζερς. Δεν ταξίδεψε για το Λονδίνο και το ματς της Σλάβια με την Άρσεναλ ο 34χρονος Τσέχος.

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Σλάβια την Πέμπτη (8/4, 22:00) για το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ματς στα προημιτελικά του Europa League και η ομάδα της Πράγας ταξίδεψε στο Λονδίνο χωρίς τον Όντρεϊ Κούντελα.

Η UEFA τιμώρησε προσωρινά τον 34χρονο Τσέχο αμυντικό για τη ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο μέσος της Ρέιντζερς, Γκλεν Καμαρά με ένα ματς και «την επιφύλαξη οποιασδήποτε απόφασης που μπορεί να ληφθεί στη συνέχεια» καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Το περιστατικό συνέβη στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τους 16 και τόσο ο Φινλανδός, όσο και η ομάδα της Γλασκώβης το κατήγγειλαν ζητώντας χαρακτηριστικά από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να «μην το κρύψει κάτω από το χαλί»

«Μετά από έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της UEFA σχετικά με τα όσα συνέβησαν στη ρεβάνς της Ρέιντζερς με τη Σλάβια Πράγας στις 18 Μαρτίου κινούνται οι διαδικασίες κατά του Όντρεϊ Κούντελα για παραβίαση των άρθρων 14 (1) και 15(1)(a)(iv) και του Γκλεν Καμαρά για παραβίαση του άρθρου Article 15(1)(g).

Η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να τιμωρήσει προσωρινά τον Όντρεϊ Κούντελα για ένα ματς λόγω παραβίασης του άρθρου 15(1)(a)(iv) με την επιφύλαξη οποιασδήποτε απόφασης που μπορεί να ληφθεί στη συνέχεια για την παραβίαση του άρθρου 14 (1)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Κούντελα τιμωρήθηκε προσωρινά για προσβολή αντιπάλου (αυτό αναφέρει το 14 (1)), ενώ εξετάζεται η περίπτωση της ρατσιστικής επίθεσης. Την ίδια ώρα στην Ισπανία η «υπόθεση Κάλα» συνεχίζει να ταλανίζει το ποδόσφαιρο της χώρας.

Ο Ισπανός πρώην αμυντικός της ΑΕΚ σε συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε κάθε κατηγορία ρατσιστικής επίθεσης και ο Μουκτάρ Ντιακαμπί επανέλαβε ότι ο Ανδαλουσιάνος τον αποκάλεσε «γαμ@@@νο αράπη». Η Βαλένθια με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν πιστεύει τον στόπερ της Κάντιθ και τα λεγόμενά του.

Διαβάστε επίσης:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα