Σα να μαζεύτηκαν αρκετά τα λάθη Ζοσέ (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Σα να μαζεύτηκαν αρκετά τα λάθη Ζοσέ (vids)

bet365

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ διανύει μία παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος, δείχνει επηρεασμένος ψυχολογικά και κάνει λάθη που οδηγούν σε γκολ και στοιχίζουν στον Ολυμπιακό...

Ολυμπιακός - Ζενίτ: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Βλέποντας τον Ζοσέ Σα απέναντι στην Άρσεναλ με τις πολύ κακές αντιδράσεις και επιλογές του και την καίρια ευθύνη του ιδίως στο 0-1 αλλά και στο 1-3 αναρωτιέται κανείς πως μπορεί να είναι ο ίδιος γκολκίπερ που έκανε ματσάρες απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Πως από την τεράστια σιγουριά που ενέπνεε περάσαμε στην περίοδο της μεγάλης αβεβαιότητας. Προφανώς και αυτό το κείμενο δεν έχει σκοπό να αποδομήσει πλήρως αγωνιστικά τον Πορτογάλο γκολκίπερ (ή γενικότερα να τον αποδομήσει) με τη σπουδαία πραγματικά προσφορά στον Ολυμπιακό (μέσω του οποίου έφτασε στην Εθνική Πορτογαλίας), όμως ο προβληματισμός για τον διεθνή πορτιέρε είναι δεδομένος και μεγάλος.

Ο Σα δεν είναι αυτός που ξέραμε και βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα. Είναι ένας τερματοφύλακας επιρρεπής στα λάθη, που επηρεάζει και την άμυνά του και έχει σταματήσει να της δίνει σιγουριά. Δείχνει ένας γκολκίπερ με κακή ψυχολογία σε μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, που φαίνεται να έχει σταματήσει να πιστεύει στον εαυτό του.
Ο Ζοσέ Σα έχει φτάσει σε ένα σημείο που είναι σαν να βρίσκεται μέσα σε μία... κινούμενη άμμο. Έχει εγκλωβιστεί και ότι και να κάνει, όσο και να παλεύει είναι σαν να... βυθίζεται. Σαν να τον καλύπτει αυτή η... κινούμενη άμμος. Το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο και δεν δείχνει ικανός να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του προς το καλύτερο αυτήν την περίοδο.

Ευθύνη σε αρκετά γκολ και σε ντέρμπι και στην Ευρώπη

Ας πάρουμε χρονικά τα πιο πρόσφατα παιχνίδια και ας μην πάμε πιο πίσω και ας μην επικεντρωθούμε στις στατικές φάσεις αλλά στον Σα. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ναι στη φάση του 1-0 δεν φέρει βασική ευθύνη αλλά πάει να βγει, δεν κάνει έξοδο και τελικά καταλήγει να μην κάνει καν κίνηση. Και φυσικά στη φάση του 2-0 όχι μόνο χάνει τη μπάλα αλλά τη... στέλνει στον αντίπαλό του για να σκοράρει.
Περνάμε στο πρώτο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στο Φάληρο. Στο 2-2 των Ολλανδών ενώ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι του δεν μπορεί να τη συγκρατήσει και δέχεται το γκολ. Στο 2ο ματς τώρα στην Ολλανδία. Στο 1-0 με τον Ζάχαβι χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.
Προτού φτάσουμε στο παιχνίδι με την Άρσεναλ υπάρχει και ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Άρη όπου έχει κάνει πέναλτι στον Μαντσίνι. Για να έρθει το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Φάληρο όπου έχει κύρια ευθύνη στο 0-1 αλλά και μερίδιο ευθύνης στο 1-3.
Εάν βάλουμε μόνο αυτά τα παιχνίδια βρίσκουμε έξι γκολ, εκ των οποίων είναι δύο ήττες που... λάβωσαν πιο πολύ την ομάδα (με Παναθηναϊκό και Άρσεναλ) αλλά και η ισοπαλία με τον Άρη. Εάν πάμε και πιο πίσω θα βρούμε και άλλα λάθη, όπως η φάση του 1-1 στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και ο τρόπος που έκανε το 1-0 ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας.
Ο Σα φέτος έχει:
  • 33 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έχει δεχθεί:
  • 10 γκολ στη φάση των ομίλων του Champions League
  • 7 γκολ στο Europa
  • 10 γκολ στο πρωτάθλημα
Τα κύρια λάθη του:
  • Στην Ευρώπη: Με Αϊντχόφεν στα 2 από τα 4 γκολ των Ολλανδών, με Άρσεναλ στα 2 από τα 3 των Άγγλων και με Πόρτο στο 2ο γκολ των Πορτογάλων στο εκτός έδρας παιχνίδι
  • Στην Ελλάδα: Με ΑΕΚ στο 1-1, με ΠΑΟΚ στο 1-1, με Παναθηναϊκό στο ένα γκολ στο 2-1 και με Άρη στο 1-1

Ο Ζοσέ Σα δεδομένα δεν περνάει ένα καλό... φεγγάρι και όσο και να έχει στηριχθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς η εικόνα του στο γήπεδο δεν είναι ενθαρρυντική. Για τερματοφύλακας τέτοιου επιπέδου αυτά τα λάθη δεν επιτρέπονται και ίσως εν τέλει να του έκανε και... κακό (και να του κάνει και κακό) το γεγονός ότι ανεξάρτητα από το εάν είναι καλός ή όχι στα ματς παίζει βασικός χωρίς ανταγωνισμό. Πιθανώς να είναι μία λύση να ενεργοποιηθούν στο προσεχές διάστημα οι Κρίστινσον και Τζολάκης. Ίσως εάν ο Ζοσέ Σα μείνει λίγο εκτός και θα προστατευθεί και θα... καθαρίσει το μυαλό του για να δυναμώσει ξανά ψυχολογικά και να επανέλθει στα συνηθισμένα του επίπεδα. Και για να θυμηθούμε όλοι μας τις διαφορές που βλέπαμε στον έμπειρο γκολκίπερ δείτε πιο κάτω ενδεικτικά αποκρούσεις του Σα με τη Μπάγερν Μονάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το 2ο επεισόδιο του MyStory By Gazzetta είναι στον αέρα με τον Πύρρο Δήμα να διηγείται την εκπληκτική ιστορία του για το 3ο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα