My Story by Gazzetta: Πύρρος Δήμας - «Θυμάμαι ακόμα τη σφαλιάρα του Χρήστου στο Σίδνεϊ»

My Story by Gazzetta: Πύρρος Δήμας - «Θυμάμαι ακόμα τη σφαλιάρα του Χρήστου στο Σίδνεϊ»

bet365

Στο 2ο επεισόδιο του #mystorybygazzetta του Gazzetta έρχεται ο Πύρρος Δήμας ο οποίος μας ταξίδεψε στο 2000 και μας αφηγήθηκε την ιστορία για το 3ο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έζησε την κόλαση και τον παράδεισο μαζί.

Εν Ελλάδι μα και συνάμα, παγκόσμιος θρύλος, ο Πύρρος Δήμας εξιστορεί στο 2ο επεισόδιο του «My Story By Gazzetta», την περιπέτεια που πέρασε έως ότου γίνει, για τρίτη φορά, χρυσός Ολυμπιονίκης!

Κάμερα, μοντάζ: Παύλος Σφενδυλάκης Κάμερα, Φωτογραφία: Χρήστος Λώλος
«Από που να ξεκινήσω» αναρωτιέται στη κάμερα του GazzettaTV, ο 49χρονος πια Πύρρος Δήμας. «Έχω τόσες ιστορίες αλλά… ας πάμε στο Σίδνεϊ». Το ημερολόγιο έγραφε 23 Σεπτεμβρίου του 2000 όταν το παλικάρι από την Χειμάρρα ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, επαναλαμβάνοντας τις επιτυχίες των Βαρκελώνης (1992) και Ατλάντα (1996).
Μόνο που για να καταφέρει να κερδίσει τους Μαρκ Χούστερ και Γκιόρκι Ασανίτζε, έπρεπε πρώτα να σταματήσει να τρώει… καρπούζι γιατί «η κατηγορία ήταν 85 κιλά κι εγώ είχα βρεθεί να είμαι σχεδόν 92 λίγες μέρες πριν τους Αγώνες» κι εν συνεχεία, να δεχθεί μία σφαλιάρα:
«Θυμάμαι την σφαλιάρα του Χρήστου στην πλάτη, ακόμα και σήμερα όταν του είπα να μου βάλει 180 κιλά στην τρίτη προσπάθεια του αρασέ ενώ είχα χάσει δύο φορές τα 175. Μου έδωσε μία στην πλάτη, ταρακουνήθηκα και μου είπε “πάμε να ακυρωθούμε κι εσύ μου ζητάς 180; Κάνε τα 175 και βλέπουμε για το χρυσό στο επολέ ζετέ».

Κι έτσι κι έγινε. Τα σήκωσε και παρέμεινε ζωντανός. Όταν μάλιστα είδε «τον Ασανίτζε που έβγαλε την σημαία της Γεωργίας και την κουνούσε σαν να ήταν αυτός ο χρυσός Ολυμπιονίκης, γύρισε το μάτι μου. Γύρισε το μυαλό μου…».

Και μπήκε στο επολέ ζετέ «ένας άλλος Πύρρος. Με ψυχή, ο αγωνιστής…» αυτός που έχει σηκώσει στα χέρια του, όλη την Ελλάδα!

 

Τελευταία Νέα