Ποια ισοπαλία; Οι τραυματισμοί και ο Σα!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ποια ισοπαλία; Οι τραυματισμοί και ο Σα!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς στέκεται περισσότερο στην απόδοση του Ζοσέ Σα και στους δύο τραυματισμούς των Βρουσάι - Παπασταθόπουλου, που ουσιαστικά επισκίασαν το 1-1 του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Έχουμε επισημάνει ξανά πως ο Ολυμπιακός είναι σε μία περίοδο νέων δεδομένων με την άμυνά του αλλά και σε «φεγγάρι» όπου ο Σα δεν πατάει καλά στα πόδια του. Και όλα αυτά αναμφίβολα τον επηρεάζουν.
Απέναντι στον Άρη για ακόμα ένα ματς είδαμε ένα αμυντικό σχήμα που δεν έχει παίξει ιδιαίτερα μαζί. Δηλαδή Σεμέδο με Σωκράτη (ελλείψει του τιμωρημένου Μπα) και άκρα άμυνας με Χολέμπας και Ανδρούτσο. Σε αυτήν την αγωνιστική περίσταση θα πρέπει να προσθέσουμε και τις δύο ατυχίες στον αγώνα για τον Ολυμπιακό. Την πρώτη με τον Βρουσάι αρκετά νωρίς που δεν μπορούσε καν να πατήσει το πόδι του και αποχώρησε με φορείο. Αναγκαστικά δηλαδή, αφού με δυσκολία περπατούσε.
Η δεύτερη με την - προφανώς κατά λάθος - κλωτσιά του Σεμέδο πάνω στον Σωκράτη με τον Έλληνα μπακ να σταματάει με κεφαλιά την πορεία της μπάλας και έτσι αποτρέπει το αυτογκόλ του Πορτογάλου στόπερ και το 1-1 στο α' μέρος. Τραυματίστηκε όμως και στο σαγόνι του και στον ώμο του και αποχώρησε. Μία φάση που ουσιαστικά βγήκε από τον τρόπο που έκανε έξοδο ο Σα. Δύο τραυματισμοί βασικών παικτών του για αυτό το ματς που επέφεραν πρόβλημα και στον αγώνα με τον Άρη αλλά μπορεί να επηρεάσουν και το παιχνίδι της Ευρώπης την Πέμπτη.
Όλα αυτά άλλαξαν άρδην τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Ο Χολέμπας αγωνίστηκε ως στόπερ, ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε για να παίξει αριστερά στην άμυνα των Πειραιωτών και στο δεύτερο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι φαίνονταν σε μεγάλα διαστήματα επηρεασμένοι. Δηλαδή παίζοντας με πολύ μικρά ρίσκα, όχι με την απαιτούμενη ένταση και με το μυαλό στο... να μην τραυματιστεί και τρίτος παίκτης ενόψει της ρεβάνς με την PSV!
Όταν λοιπόν έχεις δύο τραυματισμούς σε ένα τέτοιο ματς και με έναν άκρως ανταγωνιστικό αντίπαλο το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ένα αποτέλεσμα πάντως που θα μπορούσε να το είχε πάρει ο Ολυμπιακός εάν δεν υπήρχε το λάθος του Σα στη φάση του πέναλτι. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ δεν αντέδρασε σωστά και γενικότερα τον τελευταίο καιρό δεν φαίνεται να είναι στην απαιτούμενη αγωνιστική κατάσταση. Σήμερα έχει κάνει τελείως λανθασμένη έξοδο στη φάση του τραυματισμού του Παπασταθόπουλου, έχει... γλυτώσει από τρομερή γκέλα στο πρώτο ημίχρονο όταν καθυστερεί με τη μπάλα στα πόδια, πιέζεται από επιθετικό του Αρη και... κατά τύχη τον αποφεύγει με κόντρα της μπάλας, έχει υποπέσει στο πέναλτι (μετά από τα λάθη του Ρέαμπτσουκ με Μπρούνο και του Ανδρούτσου με τον Μαντσίνι, αμφότεροι στην «πλάτη» των αμυντικών του Ολυμπιακού) και γενικά δεν προσφέρει αίσθηση ασφάλειας στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Εάν, πάντως, μπορούμε να σταθούμε και σε κάποιο άλλο καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης, αυτό είναι η φάση στην οποία ζητάει πέναλτι ο Βρουσάι. Το ριπλέι μας έδειξε ότι ο Σάκιτς έχει υποπέσει σε παράβαση. Όπως λοιπόν ορθώς δόθηκε το πέναλτι που έκανε ο Σα στον Μαντσίνι, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δοθεί και αυτή η παράβαση.

Υ.Γ.1 Έχει γίνει... συνήθεια, αλλά κάποιοι αριθμοί πρέπει να επισημαίνονται. Ο Κώστας Φορτούνης με το γκολ του με τον Άρη έφτασε εφέτος τα 5 γκολ και τις 10 ασίστ σε 30 αγώνες. Το δε γκολ που βάζει, παρ' ότι επιτεύχθηκε από πιο κοντινή απόσταση, θυμίζει λίγο τον τρόπο με τον οποίο είχε σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι «αιωνίων» στον α' γύρο.

Υ.Γ. 2 Είναι φυσιολογικό όλο το βάρος να πέφτει τώρα στον αγώνα της Πέμπτης στην Ολλανδία. Η νοοτροπία του Μαρτίνς και των παικτών ότι τίποτα δεν έχει κριθεί παρά το 4-2 του πρώτου ματς είναι η σωστή και μένει να δούμε πόσο πιο προσεκτικά, συγκεντρωμένα και καλύτερα τακτικά θα προσεγγίσει τον αγώνα αυτόν. Η ρεβάνς αυτή είναι αναμφίβολα πολύ πιο σημαντική από το παιχνίδι εναντίον του Αρη και ο Ολυμπιακός πρέπει να τελειώσει τη δουλειά στην Ολλανδία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.