Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Η ΑΕΚ βρήκε τον επόμενο ηγέτη της (pics & vids)

Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Η ΑΕΚ βρήκε τον επόμενο ηγέτη της (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Μουαμέρ Τάνκοβιτς: Η ΑΕΚ βρήκε τον επόμενο ηγέτη της (pics & vids)

bet365

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε τον χορό των γκολ για την ΑΕΚ στην Ουκρανία απέναντι στην Ζόρια και η συνολική του εμφάνιση αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μ.: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κλάση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Όταν η ΑΕΚ κινήθηκε αστραπιαία και τον Οκτώβρη τον έκανε δικό της, γνώριζε τι παίκτη έπαιρνε. Αλλωστε η περίπτωση του ήταν δεν άγνωστη για τους «κιτρινόμαυρους». Από την περυσινή σεζόν, τον είχαν βάλει στο στόχαστρό τους αλλά τελικά ο Σουηδός φόρεσε τον Δικέφαλο στο στήθος ένα χρόνο αργότερα. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στον Ίλια Ίβιτς ο οποίος ενήργησε ταχύτατα μετά τον τραυματισμό του Λιβάι Γκαρσία και το… διαζύγιο με τον Μπράιτ Ενομπακάρε, κλείνοντας το deal με τον Τάνκοβιτς στην τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Ο 25χρονος Σουηδός είχε φροντίσει να δείξει την αξία του στην προηγούμενη ομάδα, όπου αγωνιζόταν στην Χάμαρμπι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε 93 συμμετοχές, σημείωσε 34 γκολ, ενώ μοίρασε και 15 ασίστ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πριν έρθει στον Δικέφαλο, φέτος με την σουηδική ομάδα είχε 11 γκολ σε 19 ματς! Η ΑΕΚ ήξερε για τα χαρακτηριστικά του Τάνκοβιτς και φρόντισε να αποκτήσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Με λίγα λόγια είχε όλο το «πακέτο» το οποίο η Ένωση, αναζητούσε για να ολοκληρώσει το φετινό της ρόστερ.

Με την άφιξή του στην ΑΕΚ, ο Τάνκοβιτς ρίχτηκε αμέσως στα βαθιά από τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος τον τοποθέτησε στο δεξί άκρο της επίθεσης του βασικού σχήματος, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στα 60 λεπτά όπου αγωνίστηκε δεν τα πήγε καθόλου άσχημα. Ισα ίσα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της αναμέτρησης και μάλιστα να «σερβίρει» και την πρώτη του ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο Σουηδός πήρε την μπάλα από τον Λιβάια και την «κουβάλησε» μέχρι να δώσει, την κατάλληλη στιγμή, μια πολύ όμορφη πάσα στον συμπαίκτη του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ είχε κάνει το 1-0. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Μπράγκα, ΠΑΣ Γιάννινα, Λέστερ, ΟΦΗ και Ζόρια. Σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν αγωνίστηκε για 90’, ωστόσο αυτό δεν το σταμάτησε από το να πετύχει το πρώτο του τέρμα με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απέναντι στη Λέστερ, ήρθε από τον πάγκο και κατάφερε σε 45 λεπτά όπου αγωνίστηκε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δυσκολέψει και έως έναν βαθμό την άμυνα των «αλεπούδων». Η δικαίωση για τον Μάσιμο Καρέρα δεν άργησε να έρθει, αφού τρία λεπτά μετά την είσοδο του Σουηδού στο ματς, ο Μάνταλος βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Τάνκοβιτς, ο οποίος βγήκε την πλάτη της άμυνας και με όμορφο αριστερό σουτ νίκησε τον Σμάιχελ, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ. Πέρα από το υπέροχο τέρμα που σημείωσε, ολοκλήρωσε τον αγώνα πατώντας κυρίως την δεξιά πλευρά του αγωνιστικού χώρου κι έχοντας 79% επιτυχία στις πάσες (11/14).

Σκόρερ δημιουργός και παίκτης «κλειδί» για την επίθεση

Οσο ήταν στην Χάμαρμπι ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, είχε περάσει απ’ όλες τις θέσεις της επίθεσης. Τα περισσότερα παιχνίδια του, τα έδωσε ως «10αρι», καταγράφοντας εκεί 39 εμφανίσεις και 10 τέρματα με 5 ασίστ. Ωστόσο, ως αριστερός εξτρέμ βρήκε πέντε περισσότερες φορές τα αντίπαλα δίχτυα μοιράζοντας και 4 ασίστ. Η ΑΕΚ αναζητούσε έναν ποδοσφαιριστή για τα «φτερά» της επίθεσης, αλλά το γεγονός ότι ο 25χρονος άσος μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά στις περισσότερες θέσεις μπροστά από την μεσαία γραμμή, τον κάνει αυτομάτως ένα δυνατό… όπλο για τη φαρέτρα του Μάσιμο Καρέρα. Κι αυτό διότι, με τον Δικέφαλο στο στήθος έως τώρα έχει σε παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις. Τον έχουμε δει στο αριστερό και στο δεξί άκρο της επίθεσης, πίσω από τον επιθετικό αλλά και ως στράικερ, παρά το γεγονός πως δεν είναι «καθαρός φορ». Σε όλες τις περιπτώσεις έχει αποδώσει εξίσου καλά.

Ακόμα και ο ίδιος μετά το ματς με την Ζόρια, σε δηλώσεις του, τόνισε πως προσαρμόζεται αρκετά γρήγορα σε όποια θέση κι αν αγωνιστεί.

«Προσαρμόζομαι περισσότερο στην ομάδα, τους βρίσκω στους χώρους περισσότερο. Μου αρέσει που είμαι εδώ, οι συμπαίκτες μου επίσης αρχίζουν να με καταλαβαίνουν πως παίζω. Νιώθω άνετα σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Όσο μπορώ να επιτίθεμαι αισθάνομαι καλά».

Σε αυτές τις έξι ματς που έχει αγωνιστεί με την ΑΕΚ ο Τάνκοβιτς και συγκεκριμένα σε 344 αγωνιστικά λεπτά, έχει φροντίσει να δείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες πετυχαίνοντας 2 γκολ και βγάζοντας και 2 ασίστ.

Στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ως βασικός, αυτό κόντρα στη Ζόρια, και πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση. Ξεκίνησε το ματς φουριόζος και κατάφερε στην πρώτη φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 7’ να ανοίξει το σκορ κόντρα στους Ουκρανούς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λιβάια δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε με όμορφη ενέργεια τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τσίγκανικς, στρώθηκε στον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1!

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ δεν έμεινε μόνο στο γκολ, είχε ακόμα μία ευκαιρία για πετύχει και δεύτερο τέρμα ενώ στο 34’ από σκόρερ έγινε δημιουργός καθώς με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε στον Μάνταλο για να πετύχει το 2-0 για την ομάδα του. Σε γενικές γραμμές σε αυτά τα 75 λεπτά όπου αγωνίστηκε, ήταν δραστήριος και κινούσε τα νήματα κάθε φορά που η μπάλα ήταν στα πόδια του. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω με την βοήθεια του Sofascore, ο Τάνκοβιτς είχε 33 επαφές με την μπάλα, 13 στις 18 πάσες (72% επιτυχία) δύο σουτ στο στόχο με το ένα να καταλήγει στα δίχτυα της Ζόρια.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς σίγουρα μπορεί να μετατραπεί σε παίκτη βαρόμετρο για την ΑΕΚ στο άμεσο μέλλον και γιατί όχι να γίνει ο επόμενος ηγέτης της στο νέο γήπεδο της ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα