Παίκτης της ΑΕΚ και επίσημα ο Τάνκοβιτς!

Παίκτης της ΑΕΚ και επίσημα ο Τάνκοβιτς!

Gazzetta team
Παίκτης της ΑΕΚ και επίσημα ο Τάνκοβιτς!

bet365

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε και τυπικά την απόκτηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η ΑΕΚ την τελευταία ώρα της μεταγραφικής περιόδου ολοκλήρωσε την απόκτηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος έστειλε πριν το deadline το έγγραφο με τις υπογραφές και ετοίμασε... βαλίτσες για να έρθει στην Αθήνα και να ανακοινωθεί και τυπικά από τους κιτρινόμαυρους.

Ο 25χρονος Σουηδός εξτρέμ έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης και πήγε κατευθείαν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μαρούσι για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2024, με τον Τάνκοβιτς να παίρνει τον αριθμό «17» στη φανέλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς από τη Χάμαρμπι. Ο Σουηδός διεθνής μεσοεπιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα μας, μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και θα αγωνίζεται με τον αριθμό 17.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1995 στο Νόρσεπινγκ της Σουηδίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της περιοχής του, Hageby IF, και 10 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της IFK Norrköping. Πριν καν προλάβει να κάνει ντεμπούτο ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αποκτήθηκε από την Φούλαμ σε ηλικία 16 ετών.

Με την ομάδα Κ23 του αγγλικού κλαμπ πραγματοποίησε 20 συμμετοχές (9 γκολ, 2 ασίστ), ενώ μέτρησε και έξι συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Το 2014, σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στην Ολλανδία για την Άλκμααρ, με την οποία την επόμενη τριετία έπαιξε σε 77 παιχνίδια, σκοράροντας 16 φορές και βγάζοντας 12 ασίστ. Παράλληλα, είχε 29 συμμετοχές, 19 γκολ και 7 ασίστ με την Άλκμααρ Κ21.

Το 2017 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Χάμαρμπι, με την οποία έπαιξε έως το καλοκαίρι του 2020 σε 93 ματς, σκοράροντας 34 φορές και βγάζοντας 15 ασίστ. Υπήρξε, επίσης, διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές Ομάδες της Σουηδίας και από το 2014 αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Μουαμέρ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Σου ευχόμαστε υγεία και να εκπληρώσεις τις προσδοκίες των φιλάθλων μας, που τόσο πολύ ήθελαν να σε δουν με την κιτρινόμαυρη φανέλα!

Παίκτης της ΑΕΚ ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς από την Hammarby Fotboll! Mούγιο, καλώς όρισες στην οικογένεια της...

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα