Σάντος Μπορέ: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός τον ενώνει με τον κόσμο και... τη Ρίβερ (vids)

Σάντος Μπορέ: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός τον ενώνει με τον κόσμο και... τη Ρίβερ (vids)

Σάντος Μπορέ: Ο στρατιωτικός χαιρετισμός τον ενώνει με τον κόσμο και... τη Ρίβερ (vids)

bet365

Βλοσυρό ύφος, ψυχρό αίμα, στρατιωτικός χαιρετισμός. Ο Ράφαελ Σάντος Μπόρε βρήκε το σήμα κατατεθέν του... τελείως τυχαία και φέτος το τίμησε μέχρι τέλους στο Europa League, αγκαλιάζοντας το τρόπαιο.

Ο «κυνηγός» της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έδρασε ως τέτοιος στη φάση από την οποία ισοφάρισε για τους «αετούς» στον τελικό της Σεβίλλης απλώνοντας το δεξί πόδι στο πρώτο δοκάρι βρίσκοντας χώρο ανάμεσα σε δυο αμυνόμενους. Και επειδή ο Ράμσεϊ έχασε το δικό του πέναλτι στη διαδικασία που ακολούθησε τα 120' της αναμέτρησης με την Ρέιντζερς, ο Κολομβιανός με το ψυχρό αίμα εκτέλεσε εύστοχα για να στέψει την Άιντραχτ και να της χαρίσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο έπειτα από 42 χρόνια.

Ο τρόπος που κοιτούσε το κοινό της ομάδας του στις εξέδρες γνωρίζοντας την αποθέωση αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε και ο δεσμός που έχει αποκτήσει και με τον κόσμο της Άιντραχτ, πέρα από τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, οφείλεται εν μέρει και στο... σήμα κατατεθέν του. Τον πανηγυρισμό του...

  • Έμπνευση στη Ρίβερ και κώδικας επικοινωνίας με τους οπαδούς

Ο... Comandante, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται λόγω του στρατιωτικού χαιρετισμού με τον οποίο επιλέγει να πανηγυρίζει κάθε φορά, έχει συνδέσει τη συγκεκριμένη κίνηση με την υπέροχη θητεία του στην Ρίβερ Πλέιτ. Εκεί, κατέκτησε δυο Κύπελλα, ένα Copa Libertadores και το Recopa Sudamericana. Στην εποχή του Μαρσέλο Γκαγιάρδο ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας. Και εκεί «γεννήθηκε» και αυτός ο πανηγυρισμός που έχει τρομερό αντίκτυπο και στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Κάποια στιγμή είχε σκοράρει με τη φανέλα της Ρίβερ, έτρεχε να πανηγυρίσει, αποφάσισε να... αυτοσχεδιάσει και κάπου εκεί έκανε την κίνηση του στρατιωτικού χαιρετισμού. Αμέσως ο κόσμος το ανταπέδωσε σαν να ήταν ο λοχαγός και όλοι οι υπόλοιποι οι στρατιώτες του λόχου του. Και αυτό του άρεσε, το κράτησε, το έκανε ξανά και ξανά και κάπως έτσι «γεννήθηκε» αυτό το trademark.

Το οποίο φυσικά έκανε πλέον και στον τελικό του Europa League, με τους οπαδούς των «αετών» να το ανταποδίδουν και να τον χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο... εν εξάλλω, στο γκολ της ισοφάρισης.

  • Ο κεραυνός στο «Καμπ Νόου» και το 3/4 μέχρι και τον τελικό

Συμμετοχή σε γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Άιντραχτ στο φετινό Europa League. Με πιο κρίσιμο και σημαντικό φυσικά, αυτό του «Σάντσεθ Πιθχουάν» με την εξυπνάδα του και το ένστικτο που τον φώναξε να τρέξει πρώτος προς τη μπάλα.

Ο Σάντος Μπορέ κατάφερε με τρία τέρματα και μια ασίστ στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς της ομάδας του για φέτος να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία μέχρι και την κορυφή, αλλά και την μεγάλη επιστροφή στο Champions League μετά το 1980, όταν τότε φυσικά η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Από τα καλύτερα γκολ της αγωνιστικής περιόδου στο Europa League ήταν εκείνο απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην απίθανη νύχτα της Άιντραχτ στην Βαρκελώνη με την απόβαση 30.000+ οπαδών από την Γερμανία. Επιπλέον, είχε ασίστ στο πρώτο παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και σκόραρε στην ρεβάνς της Φρανκφούρτης για την πανηγυρική πρόκριση στον τελικό. Κι εκεί, «χτύπησε» δις. Και η δεύτερη φορά, πρόσφερε και την κούπα στον γερμανικό σύλλογο.

  • Η επιστροφή στην Ευρώπη τον βρίσκει πιο αποφασισμένο από ποτέ

Η πυγμή που επιδεικνύει, αυτό το ύφος του... ασταμάτητου και ανίκητου, το γεγονός πως μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία σε οποιονδήποτε αντίπαλο μόνο και μόνο από το βλέμμα του, είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας που θέλει να έχει από εδώ και στο εξής. Και θέλει η ευρωπαϊκή του περιπέτεια με την Άιντραχτ να τον επαναφέρει στο προσκήνιο και φυσικά ν' αποδείξει πρώτα στον εαυτό του και έπειτα σε όλους τους υπόλοιπους, πως μπορεί ν' ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Γηραιά ήπειρο.

Αν και για τον εαυτό του, γνωριζει πολύ καλά τις δυνατότητές του και δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό. Ίσως οι αμφιβολίες, αν υπήρξαν ορισμένες, να του μπήκαν από την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε από το 2015 και μετά. Η Ατλέτικο τον εντόπισε στην Ντεπορτίβο Καλί, τον απέκτησε έναντι 5 εκατομμυρίων, όμως, δεν τον εμπιστεύθηκε. Τον άφησε εκεί ως δανεικό, ενώ, το 2016 πήγε ξανά ως προσωρινή λύση στην Βιγιαρεάλ. Επί ισπανικού εδάφους δεν τα κατάφερε. Μια σεζόν, 17 συμμετοχές, δυο γκολ και επιστροφή στην Λατινική Αμερική για χάρη της Ρίβερ την οποία και λάτρεψε.

Το περασμένο καλοκαίρι τον εμπιστεύθηκε η Άιντραχτ. Και έχει πάρει ήδη από εκείνον 12 γκολ. Και πήρε και τα δυο πιο σπουδαία στο Europa League. Και ήταν και ελεύθερη μεταγραφή. Κερδισμένοι οι «αετοί», δικαιωμένος ο Μπορέ...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα