Λαπόρτα: «7.000 κάτοχοι διαρκείας και 7.800 μέλη έδωσαν εισιτήρια στους Γερμανούς»

Λαπόρτα: «7.000 κάτοχοι διαρκείας και 7.800 μέλη έδωσαν εισιτήρια στους Γερμανούς»

Κώστας Ζάλιαρης
Λαπόρτα: «7.000 κάτοχοι διαρκείας και 7.800 μέλη έδωσαν εισιτήρια στους Γερμανούς»

bet365

Ο Τζουάν Λαπόρτα τοποθετήθηκε επίσημα για το φιάσκο με την Άιντραχτ στο «Καμπ Νόου», εξήγησε πώς το... κάστρο έπεσε εκ των έσω με την πώληση εισιτηρίων από οπαδούς της Μπαρτσελόνα στους Γερμανούς.

Οι «μπλαουγκράνα» υπέστησαν σοκαριστικό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Europa League με το απίστευτο πέρασμα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την Βαρκελώνη με το υπέρ της 3-2, ενώ, ήταν παρόντες και περί τους 30-40.000 οπαδούς των «αετών» που κατέκλυσαν το «Καμπ Νόου».

Ο Λαπόρτα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το φιάσκο της πώλησης των εισιτηρίων, αφού επίσημα οι Γερμανοί είχαν πάρει 5.000 κομμάτια για τον κόσμο τους.

Ο νυν πρόεδρος των Καταλανών σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, ανέφερε:

«Οι Γερμανοί οπαδοί βρήκαν τρόπους να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο γήπεδο, παρά το γεγονός πως ο μηχανισμός μας στο διαδίκτυο τους απέτρεψε. Βρήκαν τρόπους μέσω τρίτων και μέσα από πλατφόρμες μεταπώλησης. Περίπου 7.000 κάτοχοι διαρκείας της ομάδας μας και άλλοι 7.800 μέλη του συλλόγου πούλησαν τις θέσεις τους σε οπαδούς της Άιντραχτ. Είμαστε απογοητευμένοι και θέλουμε διαφάνεια, γι' αυτό πλέον θα υπάρχουν ονομαστικά εισιτήρια.

Εκείνη τη νύχτα έπρεπε να εξηγήσω στον Τσάβι ό,τι συνέβη και η αλήθεια είναι ότι αν η ατμόσφαιρα μας ευνοούσε περισσότερο και ο κόσμος μας δεν ήταν τόσο “παγωμένος” απ' ό,τι συνέβη, θα είχαμε προκριθεί.

Πρέπει να ξαναδούμε και τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας μας γιατί είναι παλιό το πρόγραμμα και ασαφές. Αυτό μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση και πιστεύαμε ότι θα συνέχισε να δουλεύει σωστά, όμως, δεν έγινε έτσι. Οπαδοί μας έδωσαν τους λογαριασμούς τους στους Γερμανούς για να πάρουν εισιτήρια και αυτό μας λυπεί και μας κάνει να ελέγξουμε πλέον την κατάσταση. Δεν καταλογίζουμε ευθύνες μονάχα στον κόσμο, ναι μεν είμαστε απογοητευμένοι, αλλά γνωρίζουμε και το δικό μας μερίδιο ευθύνης».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα