Εάν η εικόνα δεν είναι ανάλογη με Σλόβαν δεν θα την... πληρώσει μόνο ο Σεμέδο

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Εάν η εικόνα δεν είναι ανάλογη με Σλόβαν δεν θα την... πληρώσει μόνο ο Σεμέδο

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για την επόμενη... μέρα στο αγωνιστικό σκέλος και όχι μόνο στον Ολυμπιακό ενόψει των αγώνων - τεστ για αρκετούς παίκτες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν απέτυχε να περάσει το ευρωπαϊκό εμπόδιο της Λουντογκόρετς και μία τέτοια εξέλιξη δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή ούτε από τον Οργανισμό του ούτε από τον ίδιο τον Μαρινάκη, που έδρασε άμεσα με την ομιλία του. Το πρόβλημα στον Ολυμπιακό προφανώς δεν ήταν μόνο ο Σεμέδο (που προσωπική μου αίσθηση είναι πως του... χάλασε το μυαλό η προοπτική μεταγραφής που υπήρχε από τον περασμένο Μάιο ή και από πέρυσι, όπως αυτό φαίνεται να έχει επηρεάσει και τον Καμαρά), όμως ο αποκλεισμός του Πορτογάλου από τα ματς με τη Σλόβαν, που έχουν τη μορφή σοβαρού τεστ για αρκετούς ακόμα, στέλνει το εξής μήνυμα: κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και όλοι μπορούν να τεθούν εκτός. Εφόσον καρατομείται έτσι αγωνιστικά ο βασικός στόπερ τότε όλα μπορούν να γίνουν όταν η αγωνιστική εικόνα δεν είναι η ανάλογη.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών στους οποίους έπεσε το βάρος μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς. Είναι ο Βαλμπουενά με το χαμένο πέναλτι και είναι και γενικότερα τα βαριά χαρτιά και τα μεγάλα συμβόλαια του Ολυμπιακού. Αναφερόμαστε δε στον Γάλλο διότι και από εκείνον υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις, όπως υπήρχαν και παράπονα για την εικόνα του μετά τον αποκλεισμό. Γενικότερα είναι λοιπόν οι παίκτες από τους οποίους περίμεναν περισσότερα στον πειραϊκό σύλλογο. Και ναι προφανώς και σε αυτή τη σειρά των δύο αγώνων ευθύνη έχει και ο κόουτς Μαρτίνς για την διαχείριση του ρόστερ, την προετοιμασία και τους σχηματισμούς.

Κοινώς μετά από τέτοιες βραδιές ευθύνες έχουν άπαντες σε έναν σύλλογο. Ο Ολυμπιακός όμως στο παρελθόν μας έχει δείξει πως είναι μαθημένος στο να διαχειρίζεται και τα καλά και τα δύσκολα.

Οι δύο αγώνες με τη Σλόβαν μπορεί να κρίνουν πολλά

Για τον Ολυμπιακό πλέον είναι μονόδρομος η πρόκριση σε βάρος της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Είναι δύο ματς που μπορεί να κρίνουν πολλά και... πολλούς. Είναι αγώνες - κριτήρια για αρκετούς παίκτες και ανάλογα με το τι εικόνα θα δείξουν θα προκύψουν και οι επόμενες κινήσεις.

Για να είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι δεν νοοείται ο Ολυμπιακός να μην περάσει τη Σλόβαν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι συνέπειες μπορεί να είναι οδυνηρές αγωνιστικά για αρκετούς και ειδικά τα μεγάλα ονόματα του ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν συνολικά καλείται να κάνει τα ακριβώς ανάποδα από αυτά που έκανε με τη Λουντογκόρετς. Καλείται να ξαναβρεί την αγωνιστική δίψα του, το πάθος του, το ισχυρό κίνητρό του αλλά και το κλασικό καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

Και δύο λόγια για τους ακραίους μπακ και το σχήμα...

Έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μία ανούσια για μένα κουβέντα πάνω στο 3-4-3 ή στο 3-5-2 σε σχέση με τα άκρα που λειτουργούν ως μπακ - χαφ. Και εξηγούμαι. Όταν δεν έχεις μπακ ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου ή έστω μπακ που να ανταποκρίνονται σωστά τακτικά δεν έχει σημασία εάν το σχήμα είναι 3-4-3 ή 4-3-3. Και στο 4-3-3 θέλεις καλά μπακ με ανεβοκατεβάσματα.

Ο Ανδρούτσος δυστυχώς για εκείνον ήταν κάκιστος με τη Λουντογκόρετς. Ο Ρέαμπτσιουκ πάλεψε αλλά στάθηκε έως ένα σημείο. Και τα δύο άκρα ήταν τρωτά σημεία και ειδικά στη ρεβάνς της Βουλγαρίας η Λουντογκόρετς χτυπούσε διαρκώς από εκεί βρίσκοντας κενά. Όσο για τον Λαλά η προσδοκία στον Ολυμπιακό είναι να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη στιγμή τα άκρα στην ομάδα - ειδικά της άμυνας - δεν δείχνουν να είναι άκρα επιπέδου Ολυμπιακού και αυτό σίγουρα στοιχίζει και δεν έχει την πιο μεγάλη σημασία εάν το σχήμα είναι με τρεις πίσω ή με τέσσερις. Το θέμα είναι πρωτίστως το τι μπακ έχεις και τι δυνατότητες έχουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.