Ολυμπιακός: Η «Αγία Τριάδα» που έχει άμεση συμμετοχή στο 57% των φετινών γκολ (vids)

Ολυμπιακός: Η «Αγία Τριάδα» που έχει άμεση συμμετοχή στο 57% των φετινών γκολ (vids)

ελλαδα

bet365

Ο Ελ Καμπί είναι... φωτιά, ο Φορτούνης έχει double-double και ο Ποντένσε με ρεκόρ καριέρας. Το Gazzetta πιάνεται από τους αριθμούς της επιθετικής τριάδας των «ερυθρολεύκων» που έχουν πετύχει κάτι παραπάνω από τα μισά από τα γκολ της σεζόν

Στον «δεκάλογο» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, είχατε διαβάσει, μέσω του Gazzetta, πως ο Ισπανός κόουτς δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επίθεση και επενδύει στην πίεση στο αντίπαλο μισό παρά στο build up.

Αυτό αποτυπώθηκε στο 100% στον αγωνιστικό χώρο, όπου η ταχύτητα του Ελ Καμπί, η οξυδέρκεια του Ποντένσε και η δημιουργικότητα του Φορτούνη, ταίριαξαν εξαιρετικά σε αυτό που έψαχνε ο Ολυμπιακός.

Η επιθετική τριάδα που καθιέρωσε ο 62χρονος προπονητής ήταν ο Μαροκινός στην κορυφή και οι άλλοι δύο στα άκρα της επίθεσης και το αποτέλεσμα, ήταν να απογειώσει (ακόμα περισσότερο) τους αριθμούς του.

Το Gazzetta καταπιάνεται από τα στατιστικά της επιθετικής τριάδας, το ποσοστό συμμετοχής στα γκολ και τις συνεργασίες μεταξύ τους.

Κάτι παραπάνω από τα μισά γκολ της σεζόν ήρθαν από αυτή την τριάδα

Έχουν δώσει τις βοήθειες τους στο σκοράρισμα παίκτες όπως ο Μασούρας (9), ο Γιόβετιτς (8), ο Ελ Αραμπί (6) και ο Ναβάρο (5) όπως η συγκεκριμένη τριάδα που αποτελείται από τους Ελ Καμπί, Ποντένσε και Φορτούνη, έχει άμεση επιρροή στην επιθετική λειτουργία.

Αμφότεροι έχουν άμεση σχέση σε συνολικά 67 γκολ (!) από τα 118 που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, δηλάδη το 57%, αλλά ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Χωρίς να υπολογίσουμε τις ασίστ που έχουν δώσει μεταξύ τους, ο Ελ Καμπί έχει πετύχει 32 γκολ, ο Ποντένσε 15 και ο Φορτούνης 11, ενώ ο Μαροκινός έχει και τρεις ασίστ στο ενεργητικό του όσες και o Ποντένσε με τον Φορτούνη.

Έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους για συνολικά 15 τέρματα

Φυσικά, ουκ ολίγες φορές έχουμε δει τις δύο πλευρές να συνεργάζονται στα γκολ του Ολυμπιακού, με τον Ποντένσε και τον Φορτούνη να έχουν... σερβίρει στον Ελ Καμπί συνολικά 9 από τα 32 τέρματα που έχει πετύχει φέτος.

Ο Πορτογάλος με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό έχουν συνεργαστεί σε συνολικά 6 γκολ από την άλλη, με αποτέλεσμα ο αριθμός που πηγάζει από τη μεταξύ τους συνεργασία να αγγίζει τα 15 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι συνεργασίες:

  • Ελ Καμπί - Φορτούνης: 6 γκολ
  • Ποντένσε - Φορτούνης: 6 γκολ
  • Ποντένσε - Ελ Καμπί: 3 γκολ

Η ατάκα του Ελ Καμπί στο Gazzetta για το... ρεκόρ στο σκοράρισμα

«Η επιτυχία οφείλεται στην ομάδα. Έχουμε πολύ καλή ποιότητα στους παίκτες, ένα πολύ καλό σύνολο που δουλεύει καλά και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας»

Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί μίλησε στο Gazzetta κατά τη διάρκεια της media day του Ολυμπιακού ενόψει του τελικού του Conference League και μοιράστηκε το... μυστικό της επιτυχίας και του συχνού σκοραρίσματος που έχει.

Το γεγονός ότι περιβάλλεται από παίκτες που έχουν ποιότητα, είναι ο λόγος που μπορεί και εκείνος να παίξει με τον τρόπο του και να βρει τα αντίπαλα δίχτυα, δίνοντας τα credits στους συμπαίκτες του και όχι άδικα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα