Ελ Καμπί στο Gazzetta: «Ενα μεγάλο 'ευχαριστώ' στον τεράστιο παίκτη και σπουδαίο άνθρωπο, Γιουσέφ Ελ Αραμπί»

ελλαδα

bet365

Έχει σπάσει κάθε κοντέρ στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό και έχει παίξει βασικό ρόλο στην πορεία μέχρι τον τελικό του Conference League. Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί μοιράστηκε τα συναισθήματα του στο Gazzetta και αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Ελ Αραμπί.

Των Δημήτρη Τομαρά και Νότη Χάλαρη

Τι και αν μπήκε στη διοργάνωση από τη φάση των νοκ-άουτ; Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί έχει γράψει ιστορία τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και γενικότερα για την Ευρώπη καθώς σε 8 ματς έχει πετύχει συνολικά 10 γκολ, είναι πρώτος σκόρερ στον θεσμό και έχει παίξει βασικό ρόλο στην πορεία των Πειραιώτων μέχρι τον τελικό.

Μπήκε στο... κλειστό club με τους Κριστιάνο και Φαλκάο, ξεπέρασε τους Ντρογκμπά και Ετό στο σκοράρισμα και έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο... όπλο στην επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Μέχρι τώρα, σε 49 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μαροκινός φορ μετράει 32 γκολ με 3 ασίστ στο ενεργητικό του και έχει περάσει ήδη στην «ερυθρόλευκη» ιστορία λόγω της μεγάλης παραγωγικότητας του στην επίθεση.

Λίγα 24ωρα μακριά από τον μεγάλο τελικό του Conference League, στο πλαίσιο της media day από τους Πειραιώτες, ο Αγιούμπ Ελ Καμπί μίλησε στο Gazzetta για την πορεία του στο «λιμάνι», τα γκολ που θυμάται αλλά και τη σημαντική βοήθεια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην εξέλιξή του.

- Είστε στον τελικό, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

«Είμαστε έτοιμοι, ανυπομονούμε να έρθει αυτή η στιγμή. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς, την ομάδα μας, τον κόσμο μας και ανυπομονούμε γι' αυτή τη στιγμή».

- Έχεις κάνει τρομερή σεζόν φέτος. Θα ήθελες ένα ακόμη γκολ στον τελικό;

«Φυσικά και θα ήθελα να σκοράρω στον τελικό αλλά έχει μεγαλύτερη σημασία να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ αλλά αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε».

- Έχεις πετύχει συνολικά 32 γκολ στη φετινή σεζόν και τα 15 είναι στην Ευρώπη. Ποιο θυμάσαι πιο έντονα;

«Θα πω το γκολ κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας, το ανάποδο ψαλίδι. Είναι αυτό που θυμάμαι πιο έντονα, παρότι το έχω κάνει αρκετές φορές στην καριέρα μου, αυτό το θυμάμαι πιο έντονα. Με αυτή τη νίκη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ άρχισε και η επάνοδος μας».

- Ποιο είναι το μυστικό για αυτά τα στατιστικά και για αυτήν την επιτυχία σου πιστεύεις;

«Η επιτυχία οφείλεται στην ομάδα. Έχουμε πολύ καλή ποιότητα στους παίκτες, ένα πολύ καλό σύνολο που δουλεύει καλά και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Τα λόγια, η υποστήριξη και οι συμβουλές του Γιουσέφ μου έχουν δώσει αυτοπεποίθηση και μου έχουν προσφέρει σιγουριά».

- Τι είναι αυτό που του έχει προσφέρει ο Ελ Αραμπί;

«Ο Γιουσέφ είναι μία σπουδαία προσωπικότητα, ένας τεράστιος παίκτης με τη μπάλα ή χωρίς την μπάλα και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Τον ήξερα και από πριν και από την Εθνική ομάδα (Μαρόκο) και έχω την τύχη και την ευτυχία να τον έχω συμπαίκτη και εδώ. Με έχει βοηθήσει πολύ, με έχει στηρίξει και για αυτό θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα μου έχει δώσει».

- Τι έφερε ο κόουτς Μεντιλίμπαρ με την έλευση του στον Ολυμπιακό;

«Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας πολύ καλός προπονητής: με έχει βοηθήσει πολύ, μου έχει προσφέρει αυτοπεποίθηση και γενικά μου έχει δώσει ελευθερία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γίνεται αρκετά καλή δουλειά μεταξύ μας και μπορούμε να φτάσουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

- Θα θέλαμε και ένα μήνυμα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Όλοι μαζί θέλουμε να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ονειρευόμαστε να έχουμε έναν πολύ καλό αγώνα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι το όνειρο όλης της ομάδας και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε».

@Photo credits: Christos Zoidis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα