Ολυμπιακός: Τα 303 λεπτά του Γιόβετιτς που τον έκαναν «άσο στο μανίκι» του Μεντιλίμπαρ (vid)

Ολυμπιακός: Τα 303 λεπτά του Γιόβετιτς που τον έκαναν «άσο στο μανίκι» του Μεντιλίμπαρ (vid)

ελλαδα

bet365

Ο Στέφαν Γιόβετιτς έβαλε το... χεράκι και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και το Gazzetta σας δίνει στο «πιάτο» τι πρόσφερε στα τελευταία 303 λεπτά και πλέον έχει εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός είχε οδηγήσει το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε σε... θρίαμβο μέσα από το 3-0 μέχρι το 60' όμως από εκεί και έπειτα, η τουρκική ομάδα έκανε το come back και μείωσε σε 3-2, μετατρέποντάς το σε απλό πλεονέκτημα.

Πλέον η σειρά οδηγείται στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κρατήσει το προβάδισμα και να περάσει τα ημιτελικά του Conference League.

Για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ακόμα ένα ματς όπου ο «άσος στο μανίκι» ήταν ο Στέφαν Γιόβετιτς που έβαλε... ασπροπρόσωπο τον Ισπανό προπονητή και το Gazzetta αναλύει όσα έχει προσφέρει στα τελευταία 303 λεπτά που έχει αγωνιστεί.

Η μεταμόρφωση του 34χρονου επιθετικού έχει ονοματεπώνυμο και είναι Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έδωσε τις ευκαιρίες αλλά και τον κατάλληλο ρόλο στον ποδοσφαιριστή ώστε να ξεδιπλώσει την ποιότητα του στον αγωνιστικό χώρο.

Στα ίδια παιχνίδια με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ (12 αγώνες), ο Γιόβετιτς έχει συμμετάσχει σε περισσότερα γκολ καθώς έφτασε τα 6 με τον Μεντιλίμπαρ (4 τέρματα και 2 ασίστ) έναντι των 5 με τον Μαρτίνεθ (2 τέρματα και 3 ασίστ).

Ας εστιάσουμε όμως στα τελευταία 303 λεπτά που έχει παίξει ο διεθνής επιθετικός. Δηλαδή από το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 14/3 και μετά, όταν ο ίδιος άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Ισπανό προπονητή.

Αρχικά σε εκείνο το ματς, ο Γιόβετιτς είχε πετύχει το 1-5 στην παράταση και βοήθησε στα μέγιστα για το τελικό 1-6 και την ολοκλήρωση της επικής ανατροπής-πρόκρισης στο Conference League. Μετά από μία... παρένθεση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ όπου έπαιξε κάτι περισσότερο από 10 λεπτά, ο Βόσνιος είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Κόντρα στον Άρη ήταν εκ των κορυφαίων στον αγωνιστικό χώρο καθώς έκανε την ασίστ για να έρθει το 2-0 του Ποντένσε στο 60' ενώ είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τον Ελ Καμπί μόνο του με τον Μπράμπετς ώστε να κερδίσει το πέναλτι (ασχέτως που αστόχησε).

Ακολούθησε το παιχνίδι στη Λαμία, όπου σε 25 λεπτά, ο Γιόβετιτς είχε... υπογράψει το διπλό του Ολυμπιακού καθώς άνοιξε το σκορ στο 22' μετά από ωραία πάσα του Μάρτινς και πλασέ του ίδιου στην περιοχή και στο 26' κέρδισε το πέναλτι για να το μετατρέψει σε γκολ ο Ελ Καμπί για το 0-2.

Και φτάνουμε στο βράδυ της Πέμπτης (11/04) όπου ο 76 φορές διεθνής και αρχηγός του Μαυροβουνίου έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ. Μπορεί όλοι να έχουν εστιάσει μόνο στο γκολ του 32ου λεπτού όπου εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικά την κάθετη του Φορτούνη και με πλασέ έκανε το 2-0, όμως έχει άμεση συμμετοχή και στο 1-0 του 8ου λεπτού.

Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη και ο Γιόβετιτς έκανε κίνηση... φορ στην περιοχή, ανοίγοντας το πεδίο του Έλληνα μεσοεπιθετικού και εκείνος με τη σειρά του «εκτέλεσε» για το 1-0.

Στο διά ταύτα, ο Γιόβετιτς έχει άμεση συμμετοχή σε πέντε γκολ του Ολυμπιακού στα 303 λεπτά που έχει συμμετοχή και έχει εξελιχθεί σε βασική μονάδα στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα