Ολυμπιακός: Ο «άχαρος» ρόλος που κουμπώνει στον Γιόβετιτς και η... χημεία με τον Ποντένσε

Ολυμπιακός: Ο «άχαρος» ρόλος που κουμπώνει στον Γιόβετιτς και η... χημεία με τον Ποντένσε

οσφπ

bet365

Ο Στέφαν Γιόβετιτς δεν χρειάστηκε να σκοράρει κόντρα στον Άρη για να πάρει τον τίτλο του MVP και το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τη γεμάτη εμφάνιση που έκανε αλλά και τη συνεργασία με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

«Όσο για τον Γιόβετιτς είναι εκεί η θέση του και αποδίδει. Η θέση του πίσω από τον φορ. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Ορτα και τον Γιόβετιτς που δίνει παιχνίδι στην επίθεση», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι κόντρα στον Άρη, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ισπανός προπονητής επέλεξε να ρίξει στη βασική εντεκάδα και λίγο πιο πίσω από τον Ελ Καμπί, τον Στέφαν Γιόβετιτς, προσφέροντας του έναν κάπως... άχαρο αλλά εν τελεί πολύ βασικό ρόλο για να έρθει η νίκη των Πειραιωτών κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εμφάνιση του, το Gazzetta σας αναφέρει τι πρόσφερε ο Μαυροβούνιος μέσα από τη γεμάτη εμφάνιση σε αυτό το ματς, την άριστη συνεργασία με τον Ποντένσε αλλά και τις λύσεις που δίνει στον Μεντιλίμπαρ.

Έκανε τα πάντα και ήταν... παντού στον ρόλο που τον είχε αποθεώσει ο Ταϊφούν Κορκούτ στο Gazzetta

«Έπαιζα σύστημα 4-2-3-1 και ήταν σαν δεύτερος επιθετικός. Είχε την ελευθερία των κινήσεων να είναι παντού στην επιθετική γραμμή. Ωστόσο το καλύτερο του σημείο στον αγωνιστικό χώρο είναι ανάμεσα στην άμυνα του αντιπάλου και το κέντρο. Βρίσκει χώρους, παίρνει την μπάλα και "κόβει" την αντίπαλη άμυνα είτε με την τελική πάσα, είτε με ατομική προσπάθεια για να τελειώσει εκείνος τη φάση».

Ήταν κάποια από τα λόγια που είχε πει στο Gazzetta ο Ταϊφούν Κορκούτ, ο οποίος είχε ως προπονητής τον Στέφαν Γιόβετιτς κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Χέρτα. Είχε κάνει ξεκάθαρο ότι ο ρόλος που ταιριάζει στον Μαυροβούνιο επιθετικό είναι αυτός που είδαμε κόντρα στον Άρη.

οσφπ

Ο 34χρονος επιθετικός μέτρησε 82 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» και κατάφερε να βρίσκεται σχεδόν σε κάθε επιθετική ενέργεια του Ολυμπιακού με οποιονδήποτε τρόπο. Από μία απλή πάσα ή ένα κλέψιμο μέχρι την ασίστ στο 2-0 του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο διεθνής επιθετικός είχε αποστηθίσει εξαιρετικά τον ρόλο που του έδωσε ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος ήταν να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Ελ Καμπί (γεμίζοντας την αντίπαλη περιοχή σε σέντρες), να φτιάχνει το παιχνίδι με τις κάθετες μπαλιές, να απειλεί με σουτ αλλά και να πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς.

Μία χαρακτηριστική φάση για την προσφορά του (τονίζουμε ξανά, εκτός του 2-0 στον Ποντένσε), είναι αυτή του 81ου λεπτού. Με το σκορ στο 2-0, ο Μαυροβούνιος φορ, παρά την κούραση και λίγο πριν γίνει αλλαγή, πίεσε ψηλά την άμυνα του Άρη, κατάφερε να κερδίσει την μπάλα και να κάνει την αρχή για τη σημαντική ευκαιρία του Τσικίνιο, όπου το σουτ του πήγε άουτ.

οσφπ

Το κομμάτι του παζλ που... κουμπώνει με του Ποντένσε

Αν κάτι ξεχώρισε στο... γυμνό μάτι και έκανε τον Μεντιλίμπαρ να χαμογελά, είναι η απίστευτη χημεία που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο ο Γιόβετιτς με τον Ποντένσε. Δεν στεκόμαστε μόνο στη φάση όπου ο πρώτος έδωσε την ασίστ στον δεύτερο για να έρθει το 2-0 των Πειραιωτών αλλά στη γενικότερη συνεργασία των δύο ποδοσφαιριστών που έφερε αρκετές τελικές προσπάθειες.

Χαρακτηριστικά, στο δεύτερο ημίχρονο και πριν το γκολ, αυτό συνέβη άλλες δύο φορές. Στο 48ο λεπτό, ο Μαυροβούνιος φορ βρήκε εξαιρετικά τον Πορτογάλο εξτρέμ στην περιοχή αλλά εκείνος, παρότι ήταν σε θέση βολής, άργησε να κάνει το σουτ. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Πορτογάλου να... σερβίρει στον Γιόβετιτς, όμως το πλασέ του ίδιου σταμάτησε στον Κουέστα.

οσφπ

Όσο για το πρώτο ημίχρονο, ο φωτεινός πίνακας έδειχνε το 35ο λεπτό όταν ο Ποντένσε κατάφερε να περάσει κάθετα στον Γιόβετιτς αλλά ο Κουέστα πρόλαβε με την έξοδο του να μαζέψει την μπάλα λίγο πριν την τσιμπήσει ο 34χρονος φορ.

Φυσικά δεν είναι οι μοναδικές συνεργασίες που είχαν οι δύο ποδοσφαιριστές αλλά αυτές που έφτασαν σε προϋποθέσεις για γκολ.

οσφπ

Η ωραιότερη κίνηση ήταν μετά τα 90 λεπτά

Καλές οι πάσες, οι τελικές, η εμφάνιση και η εκτίμηση που κερδίζει σιγά-σιγά ο Γιόβετιτς, όμως μία κίνηση μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ήταν εκείνη που μένει πιο... δυνατά προς τους φίλους του Ολυμπιακού που το είδαν.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Στέφαν Γιόβετιτς πήρε μαζί του στον αγωνιστικό χώρο τον μικρό του γιο, ο οποίος πήρε μία μπάλα και έτρεξε αμέσως προς την εστία (όπως κάνει και ο πατέρας του) προκειμένου να σκοράρει.

οσφπ

Όσοι οπαδοί είχαν μείνει στις κερκίδες έδωσαν τη δική τους ώθηση προς τον μικρό ώστε να σπρώξει την μπάλα στο πλεκτό και μόλις το έκανε, άπαντες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, προσφέροντας ένα τεράστιο χαμόγελο στον Γιόβετιτς junior.

Ο 34χρονος φορ τον πήρε στην αγκαλιά του, χαιρέτησε μαζί του τους φίλους της ομάδας και έκανε την κίνηση να δείξει το σήμα του Ολυμπιακού (ο μικρός ήταν επίσης ντυμένος με τη φανέλα της ομάδας και τον αριθμό του μπαμπά του, το 22). Μία ενέργεια που εκτιμήθηκε πολύ από το κοινό του Ολυμπιακού που τον αποθέωσε εκείνη τη στιγμή και τον χειροκρότησε θερμά, σε συνέχεια της εμφάνισης που έκανε.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα