Ολυμπιακός: Οι παίκτες που «αναγεννήθηκαν» στα χέρια του Μεντιλίμπαρ (vids)

Ολυμπιακός: Οι παίκτες που «αναγεννήθηκαν» στα χέρια του Μεντιλίμπαρ (vids)

ελλαδα

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έχει αλλάξει μόνο συνολικά τον Ολυμπιακό αλλά «αναγέννησε» και κάποιους ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο και το Gazzetta σας τους δίνει στο... πιάτο.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για επέκταση της συνεργασίας τους και στην Ισπανία τόνισαν την Τρίτη (09/04) πως ο 62χρονος κόουτς θα μείνει για ακόμα έναν χρόνο στον Πειραιά.

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε τους Πειραιώτες πίσω στις... ράγες και η δουλειά του αποτυπώνεται στην εξέλιξη της ομάδας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του κλαμπ.

Βέβαια, ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει αλλάξει μόνο τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού αλλά έχει δώσει «ζωντάνια» σε πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον βοηθούν στα μέγιστα την προσπάθεια της ομάδας.

Το Gazzetta τους βάζει σε μία σειρά και σας εξηγεί πώς... αναγεννήθηκαν υπό τις οδηγίες του 62χρονου προπονητή στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ντάνιελ Ποντένσε

Αποτέλεσε τη μεγάλη μεταγραφική... βόμβα του περασμένου καλοκαιριού καθώς ο Ντάνιελ Ποντένσε είχε αφήσει άριστη εικόνα στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακού και η επιστροφή του στο «λιμάνι» προκάλεσε ένα κύμα... ενθουσιασμού. Ωστόσο, έπειτα από ένα καλό ξεκίνησα, η επίδοση του Πορτογάλου εξτρέμ έπεσε αισθητά.

Πέρασε μία μεγάλη περίοδο που δεν βοηθούσε ούτε στο κομμάτι των γκολ αλλά ούτε των ασίστ, μέχρι την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ήδη σε 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ο 28χρονος επιθετικός έχει βρει τέσσερις φορές δίχτυα και έχει μοιράσει πέντε ασίστ.

Με λίγα λόγια, έχει άμεση σχέση με 11 τέρματα σε αυτό το διάστημα, την ίδια στιγμή που επί Μαρτίνεθ είχε 6 γκολ και 3 ασίστ σε 14 ματς και με τον Κάρλος Καρβαλιάλ μόλις 2 γκολ σε 11 ματς.

Στέφαν Γιόβετιτς

Τον περασμένο Γενάρη ήταν ακόμα και κοντά στην... έξοδο από το ρόστερ ενώ η αποχώρησή του το ερχόμενο καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του, έμοιαζε δεδομένη. Ο Στέφαν Γιόβετιτς είχε κάποιες... αναλαμπές όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη όμως η προσφορά του δεν ήταν η αναμενόμενη στο επιθετικό κομμάτι.

Με τον Μαρτίνεθ είχε πετύχει δύο γκολ ενώ είχε και τρεις ασίστ στον απολογισμό του σε 12 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ενώ με τον Καρβαλιάλ έπαιξε σε μόλις πέντε ματς (165 λεπτά) με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Ο Μεντιλίμπαρ άρχισε να του δίνει λεπτά συμμετοχής και ευκαιρίες που δεν τις είχε μέσα στη σεζόν.

Ο ρόλος που «κούμπωσε» ήταν αυτή πίσω από τον φορ, όπου ο Μαυροβούνιος φορ άρχισε να αποδίδει και να προσφέρει στην επιθετική λειτουργία του κλαμπ, με αποτέλεσμα να έχει τρία γκολ και δύο ασίστ σε 11 ματς με τον Ισπανό κόουτς.

Ομάρ Ρίτσαρντς

Πρόκειται για μία περίπτωση που άργησε αρκετά να μπει σε κανονικούς ρυθμούς λόγω της μεγάλης του αποχής αλλά και τους τραυματισμούς που είχε συνεχώς. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς έπαιξε με τη Β' ομάδα, πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο (131') σε έξι παιχνίδια αλλά με τον Μεντιλίμπαρ, ο 26χρονος μπακ έδειξε τα χαρακτηριστικά του.

Παρότι έχει παίξει σε μόλις τρία ματς, έχει μετρήσει 300 λεπτά συμμετοχής με απολογισμό μία ασίστ και πλέον δείχνει πως έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς του και εκμεταλλεύεται την απουσία του Ορτέγα για να αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή άλλωστε που έχει καταγράψει πάνω από 100 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Ρέντινγκ, τον απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου και το καλοκαίρι του 2022 αποκτήθηκε αντί 8,5 εκατ. ευρώ, όμως ο σοβαρός τραυματισμός τον είχε αφήσει αρκετά πίσω.

Ζέλσον Μάρτινς

Ο Ολυμπιακός επένδυσε σχεδόν τρία εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει τον περασμένο Γενάρη από τη Μονακό ώστε να αναβαθμιστεί στα άκρα της επίθεσης. Με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο έπαιξε σε πέντε παιχνίδια έχοντας μία ασίστ, όμως όταν ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ, ήρθε ο τραυματισμός.

Με τον Ισπανό προπονητή δούλεψε, επέστρεψε και έδειξε με το... καλημέρα οτι μπορεί να βοηθήσει καθώς έχει ήδη μία ασίστ σε τέσσερα ματς που έχει παίξει, με τον 62χρονο κόουτς να κάνει ειδική διαχείριση στην περίπτωση λόγω των τραυματισμών.

Πέρα από τους αριθμούς, όμως, ο Πορτογάλο εξτρέμ έχει αρχίσει να βγάζει ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, βοηθάει επιθετικά αλλά είναι σωστός και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Κωνσταντίνος Τζολάκης

Το συμβόλαιο του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και μέχρι την άφιξη του Μεντιλίμπαρ, το μέλλον του δεν ήταν σίγουρο για το «λιμάνι». Μοναδική συμμετοχή του Κωνσταντίνου Τζολάκη σε όλη τη σεζόν, ήταν στο εκτός έδρας 3-2 κόντρα στην Κηφισιά επί εποχής Καρβαλιάλ.

Ο Μαρτίνεθ δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ποτέ σε επίσημο ματς και ο Έλληνας πορτιέρε ήταν μόνιμα στην άκρη του πάγκου για αρκετά ματς. Μέχρι την άφιξη του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος είδε... κάτι στον 21χρονο πορτιέρε και του έδωσε φανέλα βασικού κόντρα στον Βόλο στις 3/3 (3-0).

Στα επόμενα παιχνίδια κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός (1-4) και εκτός (6-1), Παναθηναϊκό (1-3), ΑΕΚ (0-1), Άρη (3-0) και Λαμία (5-1), ο Έλληνας τερματοφύλακας έμεινε στον πάγκο μόνο με τους «πράσινους» και στο πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς. Από εκεί και πέρα σε πέντε ματς έχει πέντε γκολ παθητικό και δύο ανέπαφες εστίες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα