Σίμον Κιάερ για Έρικσεν: «Περήφανος για το πώς ενεργήσαμε ως ομάδα» (pic)

Σίμον Κιάερ για Έρικσεν: «Περήφανος για το πώς ενεργήσαμε ως ομάδα» (pic)

Κώστας Τόπας
Σίμον Κιάερ για Έρικσεν: «Περήφανος για το πώς ενεργήσαμε ως ομάδα» (pic)
Ο αρχηγός της Δανίας με ένα συγκινητικό μήνυμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν και στην κομβική συμβολή του στη διάσωση του συμπατριώτη του.

Ο Σίμον Κιάερ ήταν αυτός που έτρεξε και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον Έρικσεν. Αντιλήφθηκε πρώτος τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Κρίστιαν Έρικσεν.

Στη συνέχεια, μάζεψε τους συμπαίκτες του, ώστε να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα γύρω του κι παράλληλα έσπευσε να συμπαρασταθεί στη σύντροφο του μαζί με τον Σμάιχελ! Με αυτόν τον τρόπο απέδειξε γιατί φοράει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του.

Σήμερα (17/06) στις 19:00 (ANT1, Live Gazzetta) η Δανία υποδέχεται το Βέλγιο και στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης θα υπάρξει παύση, προκειμένου να υπάρξει ένα συλλογικό χειροκρότημα από τους παίκτες και τους φιλάθλους για τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα, ο αρχηγός της Δανίας, Σίμον Κιάερ, μίλησε για πρώτη φορά για το περιστατικό με τον συμπατριώτη του και άσο της Ίντερ, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα στο Euro, για τον Έρικσεν.

«Ηταν ιδιαίτερα ξεχωριστές αυτές οι μέρες, όπου το ποδόσφαιρο δεν ήταν το πιο σημαντικό πράγμα. Ηταν ένα σοκ το οποίο θα το κουβαλάω μέσα μου - όπως και όλοι - για πάντα. Το μόνο που έχει τώρα σημασία είναι ότι Κρίστιαν είναι εντάξει. Είμαι περήφανος για το πώς ενεργήσαμε ως ομάδα και για το πώς ήμασταν μαζί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαι συγκινημένος και πολύ ευγνώμων για όλη την υποστήριξη.

Σήμερα θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για τον αγώνα με τον Βέλγιο και οι καρδιές και οι σκέψεις μας θα είναι με τον Κρίστιαν. Μας δίνει ηρεμία στο μυαλό μας, κάτι που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι. Θα παίξουμε για τον Κρίστιαν, και όπως πάντα για όλη τη Δανία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για όλους μας. Όπως πάντα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.

 

EURO Τελευταία Νέα