ΕΠΟ: Ο «εμφύλιος» με Ζαγοράκη - Φιλιππούση και η επόμενη μέρα

ΕΠΟ: Ο «εμφύλιος» με Ζαγοράκη - Φιλιππούση και η επόμενη μέρα

bet365

Οι τριγμοί στην ΕΠΟ είναι πιο ισχυροί από ποτέ και η σχέση προέδρου και Εκτελεστικού Γραμματέα πατάει σε τεντωμένο σχοινί. Το Gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα της υπόθεσης.
Η σχέση των Ζαγοράκη και Φιλιππούση είναι πλέον πιο οριακή από ποτέ, ασχέτως εάν αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ επηρεάζονται σε καθημερινή βάση και πλέον τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για τη συνέχεια. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η επιλογή του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα επικυρώθηκε μέσα από τη σχετική διαδικασία του Δ.Σ. χωρίς όμως να τον προτείνει ο ίδιος ο Ζαγοράκης αλλά ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου. Ο Δημητρίου αιτιολόγησε την επιλογή του στεκόμενος στην εμπειρία ετών του Ιάκωβου Φιλιππούση και στη γνώση προσώπων, πραγμάτων και συνολικά του τρόπου λειτουργίας της ΕΠΟ.
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε προσφεύγοντας στο Διαιτητικό Δικαστήριο και κάνοντας λόγο για παράτυπη / παράνομη διαδικασία και πλέον αναμένουμε τη σχετική απόφαση. Ανεξάρτητα όμως από τις εξελίξεις στο Διαιτητικό Δικαστήριο, οι σχέσεις των Ζαγοράκη - Φιλιππούση είναι σε κρίση. Η πλευρά του προέδρου της ΕΠΟ θεωρεί πως με τον Φιλιππούση ως Εκτελεστικό Γραμματέα δεν μπορεί να διοικήσει όπως θέλει και έχει ενστάσεις για αρκετούς χειρισμούς του. Μάλιστα δεν έχει διαψευστεί ότι ο «Ζαγόρ» έχει σκεφτεί ακόμα και την παραίτηση με την επισήμανση πως ο ίδιος δεν πρόκειται και δεν προτίθεται να... μπλέξει εκείνος και να βρεθεί στο... κάδρο των ευθυνών για λάθη και παρατυπίες άλλων.
Βέβαια πολλά θα κριθούν από τις διεργασίες και τις συζητήσεις των επόμενων ημερών. Ο ίδιος ο Φιλιπππούσης πάντως τοποθετήθηκε αναφορικά με όσα του προσάπτονται και σε σχέση με τη στελέχωση του οικονομικού τμήματος της ΕΠΟ. Επίσης έχει διευκρινίσει προς πάσα κατεύθυνση πως λειτουργεί σωστά και βάσει των αρμοδιοτήτων που έχει για το πόστο του. Εδώ που έχουμε φτάσει πάντως δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως η σχέση Ζαγοράκη και Φιλιππούση έχει φτάσει στο «ή αυτός ή εγώ». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι επηρεασμένος από την υπάρχουσα κατάσταση και το γεγονός ότι έχει κατά νου την πιθανότητα αποχώρησης από την προεδρία δεν έχει να κάνει μόνο με τον Εκτελεστικό Γραμματέα. Έχει να κάνει όμως και με αυτόν.
Να τονιστεί πως η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/ 06 /2021. Μέχρι τότε υπάρχει χρόνος να αναδειχθεί μέσα από τις επόμενες συζητήσεις το τι μπορεί να προκύψει ενώ αυτή η Γ.Σ. θα αναδείξει το ποια σκέλη της Ολιστικής Μελέτης των FIFA / UEFA θα υιοθετηθούν στο καταστατικό της Ομοσπονδίας. Επιπλέον και το τι μέλλει γενέσθαι με τον CEO που θα έχει κομβικό ρόλο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και που μπορεί να είναι μία συνέχεια του Εκτελεστικού Γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Τελευταία Νέα