Μπιλμπάο - Ατλέτικο: Σοκάρουν οι μαρτυρίες οπαδών για τα επεισόδια πριν το ματς (vid)

Newsroom
επεισόδια Μπιλμπάο

bet365

Επεισόδια, επιθέσεις και ένας οπαδός στο νοσοκομείο ήταν ο τραγικός απολογισμός του ημιτελικού του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα σε Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πριν από το παιχνίδι της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa del Rey, επεισόδια μεγάλης έκτασης έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντο χώρο του γηπέδου, με περίπου 60 άτομα, υποστηρικτές της ομάδας των Βάσκων, να επιτίθενται σε οπαδούς της Ατλέτικο που βρίσκονταν σε ένα μπαρ της πόλης.

Στην εκπομπή «El Larguero» του Cadena SER, ακούστηκε η εκδοχή της Άνα, οπαδού- μέλους της «Peña Atlética Rock & Roll» και συζύγου ενός από τους οπαδούς της Ατλέτικο που δέχτηκαν επίθεση στο Μπιλμπάο. «Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε... Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα», ανέφερε.

«Μια ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν ένα άλλο με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, το μάτι... Ήταν πολύ φοβισμένοι γιατί κάλεσαν την Αστυνομία και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να έρθουν γιατί δεν είχαν το ανθρώπινο δυναμικό», πρόσθεσε.

«Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά», εξήγησε.

Η Άνα ήταν πολύ επικριτική για την έλλειψη προστασίας στην πόλη: «Δεν καταλαβαίνουμε... ότι παίρνουμε τηλέφωνο και ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μπαρ, ότι είμαστε καταβεβλημένοι, ότι μπαίνουν μέσα, ότι θα μας σκοτώσουν όλους όσους είμαστε εδώ... Και ότι δεν έρχεται κανείς».

Οι μάχες δεν περιορίστηκαν εκεί, αφού οι οπαδοί της Μπιλμπάο ανάγκασαν στην ουσία την αστυνομία να οπισθοχωρήσει στο Σαν Μαμές όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα