Μαυριτανία - Γκάμπια 0-1: Ιστορικό ντεμπούτο σε Copa Africa κόντρα στην ομάδα του Καμαρά (vid)

Μαυριτανία - Γκάμπια 0-1: Ιστορικό ντεμπούτο σε Copa Africa κόντρα στην ομάδα του Καμαρά (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μαυριτανία - Γκάμπια 0-1: Ιστορικό ντεμπούτο σε Copa Africa κόντρα στην ομάδα του Καμαρά (vid)

bet365

Με το γκολ του Τζάλοου στο 10', η Γκάμπια επικράτησε της Μαυριτανίας του Αμπουμπακάρ Καμαρά (1-0) και σηματοδότησε με νίκη τον πρώτο της αγώνα σε τελική φάση Copa Africa. Βασικός και αρχηγός ο στράικερ του Άρη.

Της πήρε πάνω από πέντε δεκαετίες, αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο. Η Γκάμπια, η μοναδική χώρα της δυτικής Αφρικής που δεν είχε προκριθεί ποτέ σε τελική φάση Copa Africa μέχρι φέτος, εγκαινίασε με νίκη τη διοργάνωση απέναντι στη Μαυριτανία του Αμπουμπακάρ Καμαρά (0-1) και έκανε βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση έστω κι ως καλύτερη 3η!

Με βασικό και αρχηγό τον στράικερ του Άρη, η Μαυριτανία ξεκίνησε… στραβά το απόγευμα στο Λίμπε του Καμερούν πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, αφού οι διοργανωτές υπέπεσαν σε γκάφα με τον εθνικό της ύμνο και οι παίκτες της υποχρεώθηκαν να τραγουδήσουν… acapella. Το πράγμα κύλησε αναλόγως και στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό η Γκάμπια πήρε κεφάλι στο σκορ χάρη στο πιο όμορφο γκολ ως τώρα της διοργάνωσης από τον Τζάλοου, της βελγικής Σερένγκ. Ήταν, μάλιστα, το ταχύτερο γκολ ως τώρα μετά από έντεκα ματς στο τουρνουά.

Οι Μαυριτανοί είχαν την κατοχή σε όλη τη διάρκεια, τελείωσαν το παιχνίδι με 20 τελικές, ωστόσο, μόλις δύο κατέληξαν στον στόχο και η πιο σοβαρή τους απειλή σημειώθηκε στο 36’, όταν ο Μπα δοκίμασε τα ρεφλέξ του κίπερ της Γκάμπια, Τζομπέ.

Έτσι, άλλο ένα ματς του φετινού Copa Africa έληξε με 1-0 (όγδοο στα έντεκα, τα) και η Γκάμπια έπιασε στην κορυφή του ομίλου το Μάλι.

Αποτελέσματα 6ου ομίλου

Τυνησία – Μάλι 0-1 (48’ πεν. Κονέ)


Μαυριτανία – Γκάμπια 0-1 (10’ Τζάλοου)

Η βαθμολογία

1. Γκάμπια 3 (1-0)
2. Μάλι 3 (1-0)
3. Τυνησία 0 (0-1)
4.

Μαυριτανία 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική

Γκάμπια - Μάλι
Τυνησία - Μαυριτανία

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα