ΠΑΟΚ-Μπενφίκα: Ο άλυτος γρίφος του Αμπέλ

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ-Μπενφίκα: Ο άλυτος γρίφος του Αμπέλ

bet365

Λίγες ώρες πριν από τον νέο ευρωπαϊκό «τελικό» στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ παραμένει η εκκρεμότητα για το ποιος θα αγωνιστεί στο δεξιό άκρο της άμυνας κόντρα στην Μπενφίκα.

Στα νιάτα του ο Αμπέλ, όπως τον ξέρουν και τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, ήταν ένας καλός δεξιός μπακ, που έκανε καριέρα στο υψηλό επίπεδο με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Στο δρόμο του ΠΑΟΚ και του Πορτογάλου τεχνικού είναι ο «αιώνιος εχθρός», η Μπενφίκα, με το ερώτημα «ποιος θα παίξει στο δεξιό άκρο της άμυνας» να παραμένει και να… βασανίζει Έλληνες και Πορτογάλους δημοσιογράφους στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Ο Φερέιρα ρωτήθηκε για τα πρόσωπα, για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει και πάλι τον Μπίσεσβαρ ή θα πάει στην πιο safe λύση του Κρέσπο, που παρεμπιπτόντως δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ-χαφ. Ο Ισπανός το έχει ξανακάνει στα νιάτα του με τη φανέλα της Μπολόνια στη Serie A.

«Όταν οι Πορτογάλοι με βλέπαν να κάνω αλλαγές προσώπων το έπαιρναν νορμάλ, εδώ είναι πιο δύσκολο αυτό», σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που προς τιμήν του στην συγκεκριμένη ερώτηση παραδέχθηκε ότι θα… πάει γύρω γύρω και δε θα μπει στην ουσία της. Άλλωστε είναι ένας γρίφος που πρέπει να πονοκεφαλιάζει και τον Ζεσούς. Το πως θα παρατάξει ο συμπατριώτης συνάδελφος τον «Δικέφαλο» στη «μάχη της Τούμπας».

«Όταν κάνω κάτι το έχω δοκιμάσει στην προπόνηση πολύ, το έχω συζητήσει με τον ποδοσφαιριστή και βέβαια από τη στιγμή που κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του, θα πρέπει να διαλέξουμε τον καλύτερο που μπορεί να εξυπηρετήσει το πλάνο στρατηγικής. Ο στόχος για εμάς παραμένει ο ίδιος. Με τη Λάρισα είχε διαφορετική προσέγγιση και αύριο άλλη θα είναι η προσέγγιση από τη στιγμή που παίζουμε με το φαβορί που είναι η Μπενφίκα», είπε ο Φερέιρα.

Εχοντας «διαβάσει» την ΑΕΛ πήρε το ρίσκο με τη χρησιμοποίηση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός, αν και ένιωθε άβολα στην συγκεκριμένη θέση, ανταποκρίθηκε με επιτυχία και ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε δημόσια μετά την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος ότι, «είναι πιθανόν να τον χρησιμοποιήσω και στο ματς με την Μπενφίκα».

Αυτό είναι το πρώτο σενάριο, με τις λιγότερες πιθανότητες να επαληθευτεί το βράδυ της Τρίτης. «Αν θέλουμε να είμαστε πιο αμυντικοί, θα βάλουμε τον Κρέσπο», πρόσθεσε με νόημα ο Αμπέλ.

Το δεύτερο σενάριο με τη χρησιμοποίηση του Ισπανού αμυντικού, ίσως, να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες όταν απέναντι θα βρίσκεται ο Βραζιλιάνος εξτρέμ των «Αετών», Εβέρτον, που σαφώς μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα ο Τρούγιτς της ΑΕΛ στο 90λεπτο της πρεμιέρας.

Μπορεί οι Μάτος και Λύρατζης να δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα, όμως για τον Φερέιρα φαίνεται πως το σενάριο της χρησιμοποίησης ενός εκ των δύο στον «τελικό» της Τρίτης δεν «παίζει» και τόσο πολύ. Σχεδόν καθόλου. «Όλοι οι παίκτες μου έχουν ανοιχτό μυαλό και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν όπου τους ζητηθεί. Στο 3-4-3 και στη θέση “7” θέλουμε να βάζουμε έναν παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα με την προσέγγιση που κάνουμε στο ματς», τόνισε το Σάββατο ο 41χρονος προπονητής αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Διαβάστε ακόμα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα