Φερέιρα: «Θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα» (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Φερέιρα: «Θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα» (vid)

bet365

Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε φαβορί την Μπενφίκα, ωστόσο πρόσθεσε ένα μεγάλο «αλλά» ενόψει του «τελικού» της Τούμπας, που έχει να κάνει με το ισχυρό κίνητρο των παικτών του να γράψουν ιστορία.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Ο Αμπέλ Φερέιρα, όπως είπε, έχει κερδίσει την Μπενφίκα, τόσο παίκτης, όσο και ως προπονητής, άρα δεν είναι κίνητρο για τον ίδιο μια νίκη απέναντι στους «Αετούς της Λισαβόνας».

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αύριο παίζει ο ΠΑΟΚ εναντίον της Μπενφίκα, όχι ο Αμπέλ Φερέιρα. Παίζουν δύο ομάδες με ένα στόχο: την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα φανεί στο γήπεδο το ποια ομάδα θα τα καταφέρει. Εύχομαι να είναι ο ΠΑΟΚ», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός του «Δικεφάλου», που αισθάνθηκε αρκετά οικεία στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας αντικρίζοντας πάνω από 15 συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

Οι απεσταλμένοι των Πορτογαλικών ΜΜΕ εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο παρελθόν του Αμπέλ στο ποδόσφαιρο της χώρας και τις πολλές γνώσεις που έχει για την Μπενφίκα και τον Ζόρζε Ζεσούς.

«Κανένας προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά. Κάθε Κυριακή το γήπεδο είναι ο καθρέπτης. Για μένα το σημαντικότερο κομμάτι έχει να κάνει με το αν θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Είναι ένα παιχνίδι-πρόκληση για όλους στον ΠΑΟΚ», υποστήριξε ο 41χρονος προπονητής, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να χρίσει την Μπενφίκα ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα playoffs του φετινού Champions League. Φρόντισε, ωστόσο, να βάλει στην εξίσωση και την ομάδα του.

«Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά υπάρχει ένα… μεγάλο αλλά! Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα που δεν έχει κάνει ποτέ και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Πρέπει ως ΠΑΟΚ να παίζουμε για τη νίκη απέναντι σε οποιαδήποτε αντίπαλο.

Οι Πορτογάλοι εστίασαν, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το ενδιαφέρον τους και στην παρουσία του Άντρια Ζίβκοβιτς, ο οποίος μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες φορούσε την κόκκινη φανέλα των «Αετών της Λισαβόνας» και πλέον αγωνίζεται με τα «ασπρόμαυρα» του ΠΑΟΚ. «Ήξερα πολύ καλά τον Ζίβκοβιτς. Είναι ένας παίκτης με πολύ ποιότητα και θα μας βοηθήσει αρκετά στη συνέχεια. Η Μπενφίκα αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους και για μας ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να τον αποκτήσουμε», ήταν η απάντηση του Φερέιρα σχετικά με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό του «Δικεφάλου».

Ο Πορτογάλος προπονητής ρωτήθηκε για την απόκτηση του Νίλσεν Περέιρα και αν υπάρχει πιθανότητα να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως δε θέλει να σχολιάσει, αφού η ομάδα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια συνομιλία που είχε ο ίδιος με τον ηγέτη της «ασπρόμαυρης» οικογένειας, Ιβάν Σαββίδη, υπογραμμίζοντας πως θα τηρήσει τα όσα είχαν πει τότε. «Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα, το μόνο που έχω να πω είναι κάτι που μου είχε ζητηθεί από τον κύριο Σαββίδη. Θα διατρέξουμε ρίσκα, μου αρέσουν τα ρίσκα. Η ζωή είναι γεμάτα ρίσκα και προκλήσεις και αυτό θα κάνω».

Δείτε την συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου προπονητή του ΠΑΟΚ μέσα από το επίσημο κανάλι της ομάδας στο YouTube:

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα