Συνάντηση Λαπόρτα-Τσέφεριν για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Συνάντηση Λαπόρτα-Τσέφεριν για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Τετ-α-τετ Λαπόρτα με Τσέφεριν για την υπόθεση Νεγκρέιρα

bet365

Ο Τζουάν Λαπόρτα ταξίδεψε στη Σλοβενία για να συναντήσει αυτοπροσώπως τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και να «λειάνει» έτσι τις γωνίες της υπόθεσης Νεγκρέιρα, για την οποία η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων της Μπαρτσελόνα με την UEFA και τον Αλεξάντερ Τσέφεριν επιχειρεί ο Τζουάν Λαπόρτα, εν μέσω του σάλου που έχει ξεσπάσει για το σκάνδαλο Νεγκρέιρα και τον κίνδυνο αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν οι Καταλανοί από το επόμενο Champions League.

Ο 60χρονος πρόεδρος ταξίδεψε την Πέμπτη στη Λιουμπλιάνα, για να συναντήσει αυτοπροσώπως τον Σλοβένο ομόλογό του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, προκειμένου να του παρουσιάσει τα στοιχεία που παρουσίασε προ ημερών στην επίσημη συνέντευξη Τύπου επί ισπανικού εδάφους.

Σύμφωνα με το «Relevo», το βασικό επιχείρημα που θα υποστηρίξει ο Λαπόρτα είναι ότι η Μπάρτσα δεν πλήρωσε ποτέ και κανέναν για να επηρεάσει διαιτητές και ούτε είχε την πρόθεση να το κάνει, «λειαίνοντας» έτσι τις γωνίες της υπόθεσης που εμπίπτουν στην παράγραφο 7 του άρθρου 4 των κανονισμών της UEFA και αναφέρουν ότι δύναται να μην επιτραπεί η συμμετοχή ενός κλαμπ στις διοργανώσεις της UEFA αν αποδειχθεί πως το κλαμπ πλήττει τη φήμη του θεσμού μέσω άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Άλλωστε, θυμίζεται πως ο ίδιος ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχε υπογραμμίσει τη σοβαρότητα της υπόθεσης που έχει φτάσει ήδη στα χέρια της UEFA, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια από τις σοβαρότερες που έχω δει στα χρόνια μου στο πoδόσφαιρο».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα