«Βόμβες» Τσέφεριν για Μπαρτσελόνα και το σκάνδαλο Νεγκρέιρα: «Από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχω δει»

«Βόμβες» Τσέφεριν για Μπαρτσελόνα και το σκάνδαλο Νεγκρέιρα: «Από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχω δει»

Στο μικροσκόπιο της UEFA η υπόθεση Νεγκρέιρα

bet365

Εξαιρετικά σοβαρή χαρακτήρισε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν την υπόθεση Νεγκρέιρα για την οποία ερευνάται η Μπαρτσελόνα από πειθαρχική επιτροπή της UEFA, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο τιμωρίας των Μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας του πρώην Νο2 της ισπανικής Ένωσης Διαιτητών, Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, για το οποίο έχει διωχτεί επίσημα από τις αρμόδιες αρχές.

Και μπορεί εντός συνόρων να μην αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο οποιασδήποτε τιμωρίας σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς το φερόμενο αδίκημα έχει παραγραφεί, ωστόσο, είναι ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού από το Champions League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πλέον, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ανησυχητικά για τους Καταλανούς και μάλιστα, δια στόματος Αλεξάντερ Τσέφεριν!

Ο επικεφαλής της UEFA έριξε «βόμβες» σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Ekipa» της Σλοβενίας, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Νεγκρέιρα εξαιρετικά σοβαρή και μια από τις σοβαρότερες που έχει δει σε όλη την καριέρα του ως ποινικολόγος!

«Δεν μπορώ να σχολιάσω ευθέως γιατί έχει συγκληθεί μια ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή που επιλαμβάνεται του θέματος. Και δεύτερον, γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα ενδελεχώς. Ωστόσο, ένα πράγμα μπορώ να πω: με έχουν πληροφορήσει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Στα δικά μου μάτια, δηλαδή, είναι μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις που έχω δει»

«Η υπόθεση έχει παραγραφεί για το ισπανικό σύστημα και δεν πρόκειται νε επιβληθούν ποινές. Η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται από την ισπανική εισαγγελία. Για την UEFA, ωστόσο, δεν ισχύει καμία παραγραφή».

Υπενθυμίζεται ότι η παράγραφος 7 του άρθρου 4 των κανονισμών του Champions League προβλέπει: «Για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, οι σύλλογοι πρέπει να μην έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο και να το επικυρώσουν εγγράφως προς τη διεύθυνση της UEFA».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα