Champions League: «Βασιλική» πρόκριση για τη Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτη φορά στους «8» η Νάπολι (vids)

real madrid

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης «ζευγάρωσε» τις νίκες της κόντρα στη Λίβερπουλ, επικράτησε με 1-0 και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League. «Τριάρα» της Νάπολι στην Άιντραχτ και ιστορική πρόκριση στους «8».

Η Λίβερπουλ ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας γνωρίζοντας πως πρέπει να κάνει ένα... θαύμα για να γυρίσει το 2-5 του «Άνφιλντ». Έτρεξε, προσπάθησε, όμως ηττήθηκε ξανά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά με σκορ 1-0. Η Βασίλισσα προκρίθηκε για 19η φορά στα προημιτελικά του Champions League. Μόνο η Μπάγερν Μονάχου έχει περάσει περισσότερες φορές στους «8» από τους Μερένγκες (21). Επέστρεψε με γκολ ο Man of the Match Καρίμ Μπενζεμά. Έπαιξε για περίπου πέντε λεπτά ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ, Κώστας Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη της ευκαιρία να βάλει... φωτιά στο ματς στο 7'. Ο Σαλάχ έβγαλε τον Νούνιες σε θέση βολής αλλά ο Ουρουγουανός έστειλε την μπάλα πάνω στον Κουρτουά. Η ομάδα του Αντσελότι στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 14' ο Άλισον απέκρουσε την κεφαλιά του Βινίσιους και στο 20' ο Καμαβινγκά έπιασε δυνατό αριστερό σουτ, ο Βραζιλιάνος βρήκε λίγο την μπάλα και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 22ο λεπτό ο Μόντριτς δοκίμασε το πόδι του από μακριά με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Reds είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 33' με τον Νούνιες αλλά τον νίκησε ο Κουρτουά, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Βέλγος απέκρουσε και δυνατό σουτ του Χάκπο.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο Βαλβέρδε απείλησε στο 53', ο Μπενζεμά είχε την ευκαιρία του στο 69' και εν τέλει τελείωσε τη... σεμνή τελετή στο 79'. Ο Καμαβινγκά έκανε την κάθετη πάσα, ο Φαν Ντάικ στην προσπάθεια του να προλάβει τον Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στον Βινίσιους, ο Βραζιλιάνος γλίστρησε, όμως ενώ ήταν πεσμένος έβγαλε την μπάλα στον αρχηγό της Βασίλισσας, ο οποίος έκτέλεσε τον Άλισον για το 1-0. Ο Γάλλος σέντερ φορ στα τελευταία του οκτώ παιχνίδια σε νοκ άουτ του Champions League μετράει 13 γκολ και δεν έχει βρει δίχτυα μόνο στον περσινό τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (86' Βάσκεθ), Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Κρόος (84' Τσουαμενί), Μόντριτς (82' Σεμπάγιος), Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Βινίσιους Τζούνιορ (84' Ασένσιο), Μπενζεμά (82' Ροντρίγκο).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (90+1' Τσιμίκας), Φαμπίνιο, Μίλνερ (73' Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Ντιόγο Ζότα (57' Έλιοτ), Χάκπο (90+1' Καρβάλιο), Νούνιες (57' Φιρμίνο).

Πρώτη φορά στα προημιτελικά με «καυτό» Οσιμέν

Η Νάπολι είχε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη και στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» έκανε... περίπατο. Οι εξαιρετικοί Παρτενοπέι υπέταξαν με 3-0 τους Αετούς και πέρασαν για πρώτη φορά στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. MVP ο «καυτός» Βίκτορ Οσιμέν.

Ο Κέβιν Τραπ κράτησε την κάτοχο του Europa League όσο μπορούσε. Μόλις στο 2' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Πολιτάνο και στο 43' νίκησε σε τετ α τετ τον Κβίτσα Κβαρατσχέλια. Οι Ναπολιτάνοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο 45+2'. Ο Πολιτάνο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Οσιμέν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, στο 53'. Ο Κβαρατσχέλια έβγαλε την μπαλιά που «ξεκλείδωσε» την άμυνα, ο Πολιτάνο έκανε την κάθετη προς τον Ντι Λορέντσο, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Οσιμέν με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64' ο Ζιελίνσκι κέρδισε πέναλτι από τον Σο, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Η Νάπολι προκρίθηκε στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-0 και ακολούθησε στην επόμενη φάση τις «συμπατριώτισσες» Μίλαν και Ίντερ. Μετά από 17 χρόνια τρεις ιταλικές ομάδες θα αγωνιστούν στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ (66' Ζεσούς), Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74' Εντομπελέ), Πολιτάνο (67' Λοζάνο), Οσίμεν(81' Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (74' Ελμάς)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Λενζ (67' Μαξ), Εντικά, Τούτα, Μπούτα, Σο, Ρόντε (74' Γιάκιτς), Καμάντα, Γκέτσε, Κνάουφ (62' Αλιντού), Μπορέ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα