Άιντραχτ - Νάπολι 0-2: «Τρένο» και στην Ευρώπη με βάσεις πρόκρισης! (vid)

Νίκος Κικίδης
Άιντραχτ - Νάπολι 0-2: «Τρένο» και στην Ευρώπη με βάσεις πρόκρισης! (vid)

bet365

Καμία στάση για το «θωρηκτό» της Νάπολι, η οποία λύγισε με 2-0 την Άιντραχτ των δέκα παικτών από το 58΄κι έχτισε βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League!

Πρόκειται για μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Ακόμα κι αν στερείται την αίγλη ομάδων όπως η Ρεάλ, η Μπάγερν ή Λίβερπουλ στο Champions League, φροντίζει να αναπληρώνει αυτή την έλλειψη «λάμψης» με φανταστικό ποδόσφαιρο που λυγίζει κάθε αντίπαλο! Και τελευταίο θύμα της αποδείχθηκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία με δέκα παίκτες από το 58΄... δεινοπάθησε απέναντι στην ασταμάτητη Νάπολι που επικράτησε 2-0 και έχτισε βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά.

Το ξεκίνημα του αγώνα βέβαια δεν προμήνυε μια τόσο άνετη βραδιά για τους Ναπολιτάνους. Με τις δυο ομάδες άλλωστε να επενδύουν σε μια συντηρητική προσέγγιση, το ματς στο πρώτο ημίωρο χαρακτηρίστηκε από χαμηλό τέμπο, σκληρό παιχνίδι και φάσεις με το... σταγονόμετρο. Όταν το ρολόι ωστόσο πέρασε τα 30 λεπτά, ο διακόπτης γύρισε για τη Νάπολι που έριξε για πρώτη φορά προειδοποιητική βολή στο 34΄σε δοκάρι του Λοσάνο!

Στιγμές αργότερα μάλιστα ο Οσιμέν ανατράπηκε εντός περιοχής, ο Κβαρατσχέλια ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο Τραπ απέκρουσε εντυπωσιακά για να κρατήσει το μηδέν! Το γκολ φαινόταν πως είναι απλώς θέμα χρόνου και τελικά... κατέφτασε στο 40΄. Έπειτα από παράλληλη μπαλιά του του Λοσάνο στην περιοχή, ο Οσιμέν τσίμπησε τη μπάλα και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο έλειψε μάλιστα οι Γερμανοί να δεχθούν και δεύτερο γκολ δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Οσιμέν βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά τελικά από θέση οφσάιντ.

Κι αν κάποιος περίμενε κάποιου είδους αντεπίθεση της Άιντραχτ στο β΄μέρος, ο Κόλο Μουανί φρόντισε να τα... γκρεμίσει όλα με κόκκινη κάρτα στο 58΄για σκληρό φάουλ πάνω στον Ανγκισά. Η αριθμητική ανισορροπία πλέον είχε γύρει ολοκληρωτικά το γήπεδο προς την πλευρά των Γερμανών, με τη Νάπολι να βρίσκει και δεύτερο γκολ στο 65΄.

Έπειτα από τακουνάκι - ασίστ του Κβαρατσχέλια, ο Ντι Λορέντσο εκτέλεσε με άψογο πλασέ στη γωνία για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Μια προβολή του Ανγκισά στο 72΄που πέρασε δίπλα από την εστία ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία σε έναν αγώνα που βρήκε τους Παρτενοπέι να παίρνουν ένα σημαντικό προβάδισμα που τους έχρισε ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στους «8».

Άιντραχτ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Σόου, Καμάντα, Μαξ, Μπουτά (59΄Κνάουφ), Γκέτσε, Λίντρστρομ (69΄Μπορέ), Κόλο Μουανί

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα, Λομπότκα, Ανγκισά (80΄Ντομπελέ), Ζιελίνσκι, Λοσάνο (80΄Ελμάς), Κβαρατσχέλια (84΄Πολιτάνο), Οσιμέν (84΄Σιμεόνε)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα