Ο Ολυμπιακός θέλει άλλον προπονητή, τουλάχιστον έναν εξτρέμ κλάσης, αλλά και γκολκίπερ

Ο Ολυμπιακός θέλει άλλον προπονητή, τουλάχιστον έναν εξτρέμ κλάσης, αλλά και γκολκίπερ

Ο Ολυμπιακός θέλει άλλον προπονητή, τουλάχιστον έναν εξτρέμ κλάσης, αλλά και γκολκίπερ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον Ολυμπιακό, την προηγούμενη, αλλά και την επόμενη ημέρα του.

Αντί προλόγου: η προηγούμενη απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς, από την Γκιμαράες, ήταν μετά από εντός έδρας ήττα 0-5 από την Μπράγκα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Χθες πλησίασε ένα νέο 0-5…

Όταν στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια σου στο Καραϊσκάκη μέσα σε διάστημα μόλις πέντε μηνών έχεις 0-3 από την χειρότερη Αταλάντα των τελευταίων ετών και 0-4 από την πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι, κανονικά σταματάει κάθε συζήτηση. Στο ποδόσφαιρο, όμως, πάντοτε υπάρχει χώρος για συζήτηση, για ανάλυση, για μελέτη. Το ζητούμενο είναι να αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα…

Για παράδειγμα, και στα δύο αυτά ζευγαρώματα, ο Ολυμπιακός στα πρώτα ματς είχε ηττηθεί με 1-2 στο Μπέργκαμο και είχε φέρει 1-1 στη Χάιφα. Τα αποτελέσματα δεν τα λες άσχημα. Με το που δέχθηκε, όμως, ο Ολυμπιακός το πρώτο γκολ από τους Ιταλούς κατέρρευσε. Και με το που δέχθηκε το πρώτο γκολ από τους Ισραηλινούς είχε αντίδραση 15 λεπτών…

Έχω βαρεθεί να γράφω τόσα χρόνια ότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς όποτε δέχεται πρώτος γκολ σε δύσκολο παιχνίδι, δεν αντιδράει όπως πρέπει. Πέμπτος χρόνος και δεν άλλαξε τίποτα. Για την ακρίβεια η κατάσταση χειροτέρεψε, διότι πλέον υπάρχει και πρόβλημα στην ψυχολογία της ομάδας λόγω του κακού β΄ μισού της περασμένης σεζόν, που ήρθε σα συνέχεια στο ξεκίνημα της νέας σεζόν.

Για τα χθεσινά, τι να σχολιάσεις. Υποτίθεται ότι ο Εμβιλά είναι η καρδιά της ενδεκάδας του Ολυμπιακού. Και τον είδαμε να μπαίνει στο ματς στο 77’…Δεν έπαιξε καλά στο Ισραήλ; Γιατί είχε παίξει καλά ο Μπουχαλάκης που πήρε τη θέση του τότε στο τελευταίο 20λεπτο; Είναι δυνατόν να απουσιάζει από ένα τέτοιο ματς ο Εμβιλά; Ειδικά από την στιγμή που έχεις στήριγμα δίπλα του τον τρεχαλατζή Κανέ;

Κι άντε έκανες το λάθος και τον άφησες στον πάγκο, γιατί δεν τον βάζεις έστω στο ημίχρονο; Και βάζεις τον Καρβάλιο, που δεν υπήρχε σε ολόκληρη την προετοιμασία. Εδώ σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δεν ξέρουμε τι να πούμε. Η παρουσία του Μπουχαλάκη στην αρχική ενδεκάδα ήταν λάθος-που πληρώθηκε άλλωστε με το πρώτο γκολ από την γκάφα του Μπούχα. Η αντικατάσταση του με τον Καρβάλιο κι όχι με τον Εμβιλά, ήταν ακόμη μεγαλύτερο λάθος, αφού η εικόνα της ομάδας έτσι έγινε ακόμη χειρότερη, για την ακρίβεια τραγική, στο β΄ ημίχρονο.

Η πρώτη δε αλλαγή που έπρεπε να κάνει ο Μαρτίνς χθες ήταν ο Ρέαμπτσιουκ-πόσο χειρότερα θα μπορούσε να παίξει ο Άβιλα από αυτό τον Όλεγκ, που ήταν χάλια μαύρα και στο Ισραήλ και εμένα μου μοιάζει φευγάτος.

Zingk

Στο πρώτο ματς ο Μαρτίνς είχε βγάλει από το ημίχρονο τον Ζίνκερναγκελ, παρότι μάλιστα είχε σκοράρει. Πολύ καλά είχε κάνει που τον είχε βγάλει. Κακώς δεν τον άλλαξε και χθες στο ημίχρονο! Το μόνο που βλέπεις είναι να παίρνει την μπάλα και να την χάνει-και φτου από την αρχή. Ίσως είναι μία επιλογή να παίξει 10άρι, χωρίς να έχουμε την παραμικρή βεβαιότητα ότι θα βοηθήσει πραγματικά. Στα πλάγια, πάντως, μοιάζει σαφώς πιο αργοκίνητος κι από τον 38χρονο Βαλμπουενά.

Ας ελπίσουμε ότι ο Κορεάτης Χουάνγκ θα βοηθήσει στη δημιουργία με τις πάσες του. Κι ότι ο νεαρός Ισραηλινός μπακ θα βγάζει σέντρες για να απειλεί ο Ολυμπιακός από τα αριστερά, καθότι χθες έπαιζε μόνο από τα δεξιά με τον Βρσάλικο, που συνεχώς σέντραρε και έστω σε τρεις περιπτώσεις «κάτι» πήγε να κάνει με τις πλαγιοκοπήσεις του

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα πρόσωπα η ομάδα έχει σοβαρά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα. Και μιλάμε τώρα για τα πιο απλά πράγματα.

Ένα. Χθες ο Μαντί επέλεξε στο α΄ ημίχρονο να σουτάρει στο γάμο του Καραγκιόζη, την στιγμή που δεξιά του ο Βρσάλικο ήταν εντελώς μόνος του για να μπουκάρει στην περιοχή.

Δύο. Λίγο μετά ο Μασούρας επέλεξε κι αυτός να σουτάρει (άστοχα) ενώ δεξιά του είχε τόσο τον Μαντί, όσο και τον Βρσάλικο.

Τρία. Στη φάση του 2-0 της Μακάμπι φεύγει η σέντρα από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ με τον Ζίνκερναγκελ να μαρκάρει με τα μάτια, αν και τόσο αργός που είναι δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις!

Τέσσερα. Στη φάση του 3-0 της Μακάμπι φεύγει σέντρα από την πλευρά του Βρσάλικο με τον Μασούρα απλά να κοιτάζει τη φάση αντί να πάει να βοηθήσει τον μπακ του…

Batslik

Να είμαστε ειλικρινείς; Ο Ολυμπιακός, εκτός από προπονητή (για τον οποίο είναι ήδη σε αναζήτηση) και τουλάχιστον έναν εξτρέμ κλάσης (τεράστια η σχετική έλλειψη στο ρόστερ), χρειάζεται και γκολκίπερ. Η αντίδραση του Βατσλίκ στο κρίσιμο 1-0 ήταν απαράδεκτη. Τον τερματοφύλακα τον θέλεις να σε βοηθάει σε τέτοιες φάσεις.

Για επίλογο: Πριν το παιχνίδι ο Μαρτίνς είχε δηλώσει ότι πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα: ο Ολυμπιακός είχε κατοχή 65-35 στο α΄ ημίχρονο και 62-38 σε ολόκληρο το ματς. Κι έχασε 0-4…Χωρίς σχόλια.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός, ξέροντας ότι θα παίξει σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, πήγε στο Ισραήλ παραμονή του πρώτου αγώνα, Τρίτη, χωρίς καν να προπονηθεί στο γήπεδο στη Χάιφα…Η Μακάμπι ήρθε στην Αθήνα από τη Δευτέρα για να εγκλιματιστεί και φυσικά προπονήθηκε στο Καραϊσκάκη την Τρίτη…Αυτοί ήταν οι…βλάκες και ο Μαρτίνς ο ξύπνιος!

Άσχετο: O Μαρτίνς ενημέρωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ματς ότι ακυρώνεται το σημερινό ρεπό και ότι έχουν προπόνηση στο Ρέντη στις 7μμ, αλλά άπαντες πρέπει να βρίσκονται στο προπονητήριο από τις 6, γιατί θα έχει ομιλία. Δική του; Του Αβραάμ ως παλιότερου παίκτη; Η, του Μαρινάκη; Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, πάντως, χθες δεν πήγε ούτε καν στα αποδυτήρια μετά το ματς. Και δεν ξέρω πώς θα του φάνηκε ακούγοντας τον προπονητή να δηλώνει ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη του αποκλεισμού, αλλά δεν παραιτείται. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός εδώ και ενάμιση χρόνο αποτυγχάνει στους στόχους του: χαμένος τελικός με τον ΠΑΟΚ, αποκλεισμός από τη Λούντογκορετς, αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ πάλι στο Κύπελλο…

Ένα νοκ άουτ από το Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και για δεύτερη στη σειρά σεζόν, έστω και αν ιστορικά είναι πρωτοφανές για τον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει καταστροφή. Κι η Μάλμε, που πέρυσι ήταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα αποκλείστηκε από τη…Ζαλγκίρις της Λιθουανίας με συνολικό σκορ 0-3! Ήδη δε έχει βγει νοκ άουτ και η πρωταθλήτρια Ελβετίας Ζυρίχη. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η εικόνα του Ολυμπιακού να κάνει μία καθαρή ευκαιρία για γκολ σε δύο 90λεπτα με τη Μακάμπι, να τρώει πέντε γκολ και άλλες πέντε ευκαιρίες, δεν μπορεί να είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.