Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ: Το Παρίσι περνάει από το «Θεράμικα»!

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ: Το Παρίσι περνάει από το «Θεράμικα»!

bet365

Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ ρίχνονται απόψε (22.00, Cosmote Sport 1 HD) και πάλι στην μάχη των ημιτελικών του Champions League, με τους Reds να έχουν το προβάδισμα για τον τελικό του Παρισιού λόγω του 2-0 του πρώτου αγώνα στο Άνφιλντ.

Βιγιαρεάλ εναντίον Λίβερπουλ και Λίβερπουλ εναντίον Βιγιαρεάλ, πράξη δεύτερη έξι βράδια μετά την πρώτη. Οι «Κόκκινοι» θέλουν να τσεκάρουν το εισητήριό τους για τον μεγάλο τελικό της 28ης Μαΐου στο Παρίσι και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για το ιστορικό quadruple, ενώ το «Υποβρύχιο» θέλει να δώσει συνέχεια στο παραμυθένιο του ταξίδι στην φετινή διοργάνωση αποκλείοντας ακόμα ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο από θέση καταφανούς αουτσάιντερ.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ κυριάρχησαν στο πρώτο ματς, σημειώνοντας 20 τελικές προσπάθειες ενώ ταυτόχρονα επέτρεψαν μόλις μία στην ομάδα του Ουνάι Έμερι. Η κατοχή των «Κόκκινων» έφτασε το 71%, όμως η αποτελεσματικότητά τους κινήθηκε σε επίπεδα που δεν επέτρεψε στη Λίβερπουλ να «κλειδώσει» την πρόκριση πριν τη ρεβάνς. To τελικό 2-0 στο «Άνφιλντ» δίνει μεν ένα προβάδισμα στους φιλοξενούμενους του «Θεράμικα», όμως η κάτοχος του Europa League θα παλέψει σκληρά μπροστά στο ένθερμο κοινό της για μια ακόμα ιστορική πρόκριση.

Aπό την πλευρά του, ο Κλοπ έδειξε ότι υπολογίζει πολύ την αποψινή του αντίπαλο, παρά το προβάδισμα που έχει η ομάδα του λόγω του πρώτου ημιτελικού. Ο Γερμανός προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον στο σαββατιάτικο ματς κόντρα στη Νιουκάστλ για την Premier League, ξεκουράζοντας ταυτόχρονα Σαλάχ, Τιάγκο, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Φαμπίνιο. Οι παίκτες που χρησιμοποίησε και ειδικά οι Μίλνερ και Γκόμεζ άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά, συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι Reds να περάσουν νικηφόρα από το «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» και να διατηρήσουν τη διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά το ακόμα σημαντικότερο είναι ότι έδειξαν έτοιμοι να δώσουν τις απαιτούμενες ανάσες σε ένα ρόστερ που έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο (το Λιγκ Καπ απέναντι στην Τσέλσι) και κυνηγάει ακόμα τρεις (Champions League, Premier League και FA Cup όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι την Τσέλσι στον ημιτελικό).

Ο Κλοπ φρόντισε να ρίξει τους τόνους και στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου ενόψει της μεγάλης ρεβάνς, κάνοντας λόγο για μια μοναδική ευκαιρία που έχει η ομάδα του και για μια πρόκριση που θα πρέπει να θεωρείται κάθε άλλο παρά δεδομένη: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί θα θελήσουν να μας δυσκολέψουν πιέζοντας ψηλά και παίζοντας πολύ καλύτερα απ' όσο τους επιτρέψαμε στο πρώτο ματς. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι αυτή τη στιγμή, δεν γίνεται να πιστεύει κάποιος ότι ένας ημιτελικός Champions League θα είναι εύκολος. Έχουμε μια εξαιρετική ομάδα, αλλά χρειάζεσαι τύχη, οπότε καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί. Θα είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να πάμε στον τελικό αλλά δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Εάν η Βιγιαρεάλ μάς νικήσει θα τις δώσουμε συγχαρητήρια και θα προχωρήσουμε».

Ο Έμερι που θέλει να οδηγήσει την Βιγιαρεάλ στον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και έχουμε ένα πολύ καλό σερί στην έδρα μας. Το να ξεκινάς με 2-0 κατά σου κάνει την αποστολής μας δύσκολη, όμως θα παλέψουμε. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε καταστάσεις που θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε κοντά στην ισοφάριση του συνολικού σκορ. Προφανώς, η κατάργηση του κανονισμού για το εκτός έδρας γκολ μας ευνοεί. Η Λίβερπουλ ήταν φοβερή στην έδρα της, όμως καταφέραμε να αμυνθούμε και να μην τους δώσουμε μεγαλύτερο προβάδισμα. Θέλουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, να απολαύσουμε αυτή την στιγμή με τους οπαδούς μας».

Ο Γερμανός κόουτς είδε τον Ντιβόκ Οριγκί να τίθεται στην διάθεσή του ενόψει της μονομαχίας του «Μαδριγάλ», σε αντίθεση με τον Φιρμίνο ο οποίος δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έμεινε εκτός αποστολής. Από την άλλη, ο Έμερι ευτύχησε να δει τον Ζεράρ Μορένο να δηλώνει «παρών», με την επιστροφή του Ισπανού στράικερ να δίνει άλλον αέρα σε έναν έτσι κι αλλιώς τεράστιο ημιτελικό. Αντίθετα, η συμμετοχή του Ντανζούμα κρίνεται ως εξαιρετικά αμφίβολη και θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τις πιθανότητες πάντως να μην βρίσκονται στο πλευρό του Ολλανδού εξτρέμ.

Τα στατιστικά για τη μεγάλη ρεβάνς

  • Η Βιγιαρεάλ έχει χάσει δύο από τις τρεις αναμετρήσεις της ιστορίας της με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, αν και η μοναδική νίκη της επί των Reds ήρθε στο μοναδικό προηγούμενο μεταξύ τους ματς στην έδρα των Ισπανών, και συγκεκριμένα στους ημιτελικούς του Europa League 2015-16 (1-0). Το Κίτρινο Υποβρύχιο είχε πάρει τη νίκη στο 90ο λεπτό με γκολ του Άντριαν Λόπες.
  • Μετά τη νίκη της με 2-0 στον πρώτο αγώνα στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ έχει την ευκαρία να κερδίσει και τους δύο αγώνες σε νοκ-άουτ φάση εναντίον ισπανικής ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League μόνο για δεύτερη φορά στην ιστορία της– η μοναδική φορά που το έχει κατφέρει ήταν το 2008-09 εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης (1-0 εκτός έδρας και 4-0 εντός έδρας στην φάση των 16).
  • Για να προκριθεί στον τελικό της φετινής σεζόν, η Βιγιαρεάλ θα χρειαστεί να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα που θα επανέλθει από διαφορά δύο τερμάτων από τον πρώτο αγώνα ενός ημιτελικού του Champions League. Η αποψινή αντίπαλός της είναι η μοναδική που έχασε έναν πρώτο αγώνα με 2+ γκολ και κατάφερε να προκριθεί, με τη Λίβερπουλ να νικά τη Μπαρτσελόνα με 4-3 συνολικό σκορ το 2018-19 (0-3 εκτός έδρας και 4-0 εντός).
  • Αν η Λίβερπουλ προκριθεί, θα γίνει μόλις η τέταρτη ομάδα με διψήφιο αριθμό συμμετοχών σε τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League. Περισσότερες συμμετοχές έχουν μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης με 16 και Μπάγερν Μονάχου/Μίλαν με 11. Οι 9 μέχρι στιγμής προκρίσεις της Λίβερπουλ αποτελούν ήδη ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο.
  • Η Βιγιαρεάλ παραμένει αήττητη εντός έδρας στα νοκ άουτ του Champions League, αν και έχει κερδίσει μόνο δύο από τα επτά τέτοια παιχνίδια της. Σε αυτά τα επτά παιχνίδια σημειώθηκαν μόλις 10 γκολ συνολικά, με καμία ομάδα να μην έχει καταφέρει να πετύχει πάνω από ένα γκολ σε κάποιο ματς.
  • Η Βιγιαρεάλ επιχείρησε μόνο ένα σουτ και μάλιστα εκτός εστίας στο πρώτο παιχνίδι στο Άνφιλντ. Η τελευταία ομάδα που απέτυχε να καταγράψει σουτ στο τέρμα στα δύο ματς στα ημιτελικά του Champions League ήταν η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 2003-04, απέναντι στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.
  • Η Λίβερπουλ πέτυχε 22 high turnovers στο πρώτο ματς, δηλαδή άρχισε 22 φορές καινούρια επίθεση 40 ή λιγότερα μέτρα από την εστία της Βιγιαρεάλ. Αυτή η επίδοση ήταν η υψηλότερη στα φετινά νοκ άουτ του Champions League, αλλά και η κορυφαία των Κόκκινων στην διοργάνωση υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ.
  • Ο Άρναουτ Ντανζούμα της Βιγιαρεάλ έχει συμμετοχή σε επτά γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν (έξι γκολ και μία ασίστ). Ο τελευταίος Ολλανδός παίκτης με αντίστοιχη επίδοση σε μία σεζόν στη διοργάνωση ήταν ο Άριεν Ρόμπεν το 2013-14 (4 γκολ, 4 ασίστ) με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.
  • Ο Σαντιό Μανέ έχει σκοράρει 14 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στα νοκ άουτ του UEFA Champions League, με το τελευταίο να έρχεται στο πρώτο ματς εναντίον της Βιγιαρεάλ. Ο Σενεγαλέζος απέχει μόλις ένα γκολ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Φρανκ Λάμπαρντ για τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν για μια αγγλική ομάδα στα νοκ άουτ της διοργάνωσης (15).
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα