Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0: Κόκκινοι για φίλημα, έτοιμοι για Παρίσι! (vids)

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0: Κόκκινοι για φίλημα, έτοιμοι για Παρίσι! (vids)

bet365

Με άψογη τακτική προσέγγιση, αυτογκόλ του Πέρβις Εστουπινιάν (53’) και γκολ του Σαντιό Μανέ (55’), η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε «μόνο» με 2-0 την Βιγιαρεάλ, αλλά έκανε άλμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League, για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Παρίσι την περιμένει! Η Λίβερπουλ δεν υποτίμησε την Βιγιαρεάλ, είχε υπομονή στο παιχνίδι της, λύγισε δικαίως το Κίτρινο Υποβρύχιο στο «Άνφιλντ» με 2-0 και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League για τρίτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια (μετά από τον χαμένο του 2018 και τον κερδισμένο του 2019), αν και βεβαίως έχει να δώσει την ρεβάνς με το Κίτρινο Υποβρύχιο στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» (Τρίτη 03/05, 22:00).

Ο Γιούργκεν Κλοπ, χωρίς τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 100%, προτίμησε τον Λουίς Ντίας για να πλαισιώσει στην γραμμή κρούσης τους Μοχάμεντ Σαλάχ - Σαντιό Μανέ, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντιόγκο Ζότα.

Ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τους Γιέρεμι Πίνο και Αλμπέρτο Μορένο λόγω τραυματισμού, άφησε στον πάγκο τον ανέτοιμο Ζεράρ Μορένο και προτίμησε τον ήρωα του Μονάχου, Σάμου Τσουκβουέζε, ποντάροντας στην ταχύτητά του.

Οι Κόκκινοι, όπως αναμενόταν, είχαν την φουλ κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα, με το Κίτρινο Υποβρύχιο να περιμένει καλά κλεισμένο στα μετόπισθεν, ψάχνοντας αντεπιθέσεις μήπως και αιφνιδιάσει.

Σαλάχ - Μανέ, δοκάρι ο Τιάγκο

Οι γηπεδούχοι είχαν υπομονή, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και απείλησαν πραγματικά για πρώτη φορά στο 12’, όταν η κοντινή κεφαλιά του Μανέ έφυγε λίγο άουτ, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σαλάχ.

Ο Χερόνιμο Ρούγι κράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μια μακρινή προσπάθεια του Ντίας, αν και αιφνιδιάστηκε από μια σέντρα - σουτ του Τζόρνταν Χέντερσον που σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού, με την Βιγιαρεάλ να στέκεται μια χαρά στο «Άνφιλντ» και να κάνει το παιχνίδι της όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει.

Οι εμπνεύσεις του διδύμου Σαλάχ - Μανέ «γεννούσαν» σχεδόν όλα όσα καλά γινόντουσαν για την Λίβερπουλ, με τον Αιγύπτιο να στέλνει την μπάλα πάνω από την ισπανική εστία με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από συνδυασμό με τον Σενεγαλέζο (27’).

Μανέ και Σαλάχ φλέρταραν συνεχώς με το γκολ, η Βιγιαρεάλ κρατούσε με μαζική άμυνα και επιχειρώντας διαρκώς να «κοιμήσει» τον ρυθμό του αγώνα, κάτι που κατάφερε αρκετά καλά στο πρώτο, στείρο 45λεπτο.

Στείρο, όμως, γιατί η Λίβερπουλ των δώδεκα σουτ (έναντι… μηδενός της Βιγιαρεάλ) ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 42’, όταν το καταπληκτικό, μακρινό σουτ του Τιάγκο Αλκάνταρα σταμάτησε στην συμβολή των δοκών της ισπανικής εστίας.

Κόκκινη… θάλασσα!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την Λίβερπουλ να έχει την μπάλα και να ψάχνει το γκολ, το οποίο ήρθε στο 50’, αλλά ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του Φίρχιλ Φαν Ντάικ, προτού ο Φαμπίνιο στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Οι Κόκκινοι κέρδιζαν αρκετά φάουλ και κόρνερ, αλλά η Βιγιαρεάλ ήταν άψογη στις στατικές φάσεις, αντέχοντας άψογα στην πίεση μέχρι το 53’. Σε εκείνο το σημείο, η σέντρα - σουτ του Χέντερσον κόντραρε στον Πέρβις Εστουπινιάν, η μπάλα πήρε ύψος και αιφνιδίασε τον Ρούγι για το λυτρωτικό 1-0.

Ήταν, μάλιστα, τέτοια η επίδραση του (αυτό)γκολ στο ματς που, προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η Βιγιαρεάλ, η Λίβερπουλ είχε πετύχει και δεύτερο γκολ (55’). Αυτή την φορά, η συνεργασία Σαλάχ - Μανέ είχε αποτέλεσμα, αφού ο Αιγύπτιος με πάσα κάτω από τα πόδια του Πάου Τόρες βρήκε τον Σενεγαλέζο, προκειμένου αυτός με κοντινό πλασέ να νικήσει τον Ρούγι για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να καταλάβουν καλά καλά πως, βρέθηκαν πίσω με ένα (σχεδόν) απαγορευτικό σκορ, το οποίο τους υποχρέωνε να ρισκάρουν και να ψάξουν ένα γκολ - ελπίδα ενόψει της ρεβάνς στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα».

Αντί αυτών, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άξιζαν και τρίτο γκολ, έχοντας (ορθά) δεύτερο ακυρωθέν γκολ με τον Άντι Ρόμπερτσον και σπουδαίες ευκαιρίες με Φαν Ντάικ και Ντίας για το 3-0 που δεν ήρθε και, βεβαίως, θα μετέτρεπε σε (εντελώς) φιλικό το δεύτερο 90λεπτο μεταξύ των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον - Αλεξάντερ Άρνολντ (81’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον - Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα - Σαλάχ, Μανέ (72’ Ντιόγκο Ζότα), Ντίας (81’ Οριγκί).

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι - Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (72’ Μάνου Τριγέρος) - Τσουκβουέζε (72’ Ντιά), Ντάνι Παρέχο (72’ Οριέ), Καπουέ, Κοκλέν (57’ Πεδράθα) - Λο Σέλσο - Ντανζούμα (86’ Αλκάθερ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα