Γκουαρδιόλα: «Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επιτεθείς σε σχηματισμό 5-5-0»

Κώστας Τόπας
Γκουαρδιόλα: «Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επιτεθείς σε σχηματισμό 5-5-0»

bet365

Το 5-5-0 που επέλεξε ο Ντιέγκο Σιμεόνε για να χαλάσει τα σχέδια της Μάντσεστερ Σίτι δεν άρεσε καθόλου στον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα του αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες για να σπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ενοχλήθηκε που η Ατλέτικο παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Έτιχαντ» με σχηματισμό 5-5-0. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πριν το γκολ του Κέβιν Ντε Μπρόινε να κρατήσει μακριά τους Πολίτες από την αντίπαλη περιοχή αλλά να μην επιχειρήσει ούτε ένα σουτ στην αντίπαλη εστία.

Το «πούλμαν» του Σιμεόνε δεν άρεσε καθόλου στον Γκουαρδιόλα, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα, κατέκρινε την επιλογή του συναδέλφου του να αγωνιστεί με δέκα παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή.

«Νομίζαμε ότι θα παίξουν 5-3-2. Στη συνέχεια προσαρμόστηκαν και έβαλαν τον Γκριεζμάν στα δεξιά και τον Ζοάο στα αριστερά και έπαιζαν με 5-5. Με δύο γραμμές των πέντε. Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια, η επίθεση εναντίον αυτού του συστήματος είναι πολύ δύσκολη. Δεν υπάρχει χώρος. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί και αμύνονται πολύ καλά. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι είμαστε καλά και να μην ανησυχούν. Το παιχνίδι χάλασε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και ήταν αυτό που μας ταίριαζε. Πετύχαμε το γκολ και πήραμε το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα στο Movistar Plus+.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα