Οριγκί: Ο άνθρωπος για τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές (vids)

Οριγκί: Ο άνθρωπος για τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οριγκί: Ο άνθρωπος για τις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές (vids)

bet365

Ο Ντιβόκ Οριγκί έγινε ο άνθρωπος που χάρισε στη Λίβερπουλ το ιστορικό 6x6 σε όμιλο του Champions League και όλα τα ευρωπαϊκά του γκολ με την κόκκινη φανέλα είναι... ένα κι ένα!

Ο Βέλγος επιθετικός ξεκίνησε στην αναμέτρηση του «Σαν Σίρο» στην κατά πολύ διαφοροποιημένη Λίβερπουλ που παρέταξε ο Γιούργκεν Κλοπ κόντρα στη Μίλαν. Και μπορεί οι «ροσονέρι» να ήθελαν πάση θυσία τη νίκη και έναν συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο «Ντραγκάο», ωστόσο, ο Ντιβόκ Οριγκί και οι συμπαίκτες του ήθελαν να μείνουν στην ιστορία.

Κάπως έτσι, σκοράροντας με κεφαλιά στο 55ο λεπτό και βρίσκοντας δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό ματς, ο Βέλγος επιθετικός διαμόρφωσε το 2-1 με το οποίο για πρώτη φορά αγγλική ομάδα κάνει το απόλυτο στα έξι ματς των ομίλων του Champions League σε μια ιστορική σεζόν για τη Λίβερπουλ.

Ο Οριγκί, το περασμένο Σάββατο ήταν ο άνθρωπος που στο 94ο λεπτό της δύσκολης αναμέτρησης πρωταθλήματος με την Γουλβς βρήκε δίχτυα με τρομερή κίνηση πίβοτ και χαμηλό τελείωμα για το 1-0, έχοντας έτσι λυτρώσει δις σε ελάχιστες μέρες την ομάδα του.

Και φυσικά, λόγω και του χρόνου που αγωνίζεται, έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να έχει την καλύτερη επίδοση σε γκολ ανά λεπτά συμμετοχής (σκοράρει κάθε 79'!), τη στιγμή ο Φιρμίνο είναι στα 86' και ο Σαλάχ στα 91' σε όλες τις διοργανώσεις!

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά από τον τελικό του Champions League τον Μάιο του 2019 και η αλήθεια είναι πως όλα τα γκολ του σε διοργανώσεις της UEFA με την κόκκινη φανέλα είναι τεράστιας σημασίας!

  • Συνεισφορά στο επικό ζευγάρωμα με την Ντόρτμουντ

Η αρχή για τον Οριγκί είχε γίνει την του Απρίλη του 2016, στο ξεκίνημα της θητείας του Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα προημιτελικά του Europa League τότε, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ξεπέρασε και το εμπόδιο των Βεστφαλών για να φτάσει μέχρι και τον χαμένο τελικό από τη Σεβίλλη.

Στο ματς επί γερμανικού εδάφους ο Βέλγος επιθετικός έδωσε το αβαντάζ στους «κόκκινους» ενόψει και του επαναληπτικού, αφού ήταν ο σκόρερ των Άγγλων με ωραίο τελείωμα φεύγοντας στην επίθεση από κεφαλιά – πάσα του Μίλνερ.

Στην ρεβάνς η οποία ασφαλώς και θα μείνει αξέχαστη στη Λίβερπουλ αλλά και σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ο Οριγκί είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο «Άνφιλντ», προτού έρθουν οι Κουτίνιο, Σακό και Λόβρεν να κάνουν το γήπεδο να καταγράψει... σεισμική δόνηση με την τρέλα που επικράτησε στο φινάλε με το αδιανόητο come-back.

  • Η αρχή και το φινάλε της μαγείας με τη Μπαρτσελόνα

Σε μια νύχτα που το Μέρσεϊσαϊντ έζησε κάτι μαγικό και ανεξήγητο, που η Λίβερπουλ έγραψε ένα μεγάλο ξεχωριστό κεφάλαιο στα λαμπερά χρονικά της, ο Ντιβόκ Οριγκί ήταν πρωταγωνιστής δίχως να το περιμένει κανείς. Ήταν η αρχή και το φινάλε για την αρμάδα του Κλοπ που επέστρεψε από την κόλαση του 3-0 από το πρώτο ματς στο «Καμπ Νόου» και έκανε τη Μπαρτσελόνα να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς την χτυπούσε αλύπητα.

Με «ριμπάουντ» από πλασέ του Χέντερσον που είχε αποκρούσει ο Τερ Στέγκεν είχε γίνει το 1-0 από τον ανέλπιστο ήρωα, ενώ, ήταν εκείνος που βρέθηκε εκεί ακριβώς που έπρεπε τη σωστή στιγμή και χάρη στην έμπνευση του Αλεξάντερ Άρνολντ με το γρήγορο κόρνερ, διαμόρφωσε το επικό 4-0!

  • «Let's talk about six...».

Όχι που θα άφηνε την περίσταση να φύγει δίχως να την εκμεταλλευτεί. Στη μαγική βραδιά Μαδρίτης για τη Λίβερπουλ, εκεί όπου ο σύλλογος του λιμανιού ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για φορά στην ιστορία του, ο Ντιβόκ Οριγκί ήταν παρών και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Με αριστερό διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή έπειτα από ασίστ του Ματίπ που είχε προωθηθεί για στατική φάση, ο Βέλγος διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έκανε τους οπαδούς της Λίβερπουλ να περιμένουν απλά τη στιγμή που ο ρέφερι θα σφύριζε τη λήξη. Η μεγάλη επιστροφή των «κόκκινων» στον ευρωπαϊκό θρόνο έπειτα από 14 χρόνια, είχε οριστικοποιηθεί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα