Μίλαν - Λίβερπουλ 1-2: Αγγλικό ρεκόρ στα αστέρια και Ροσονέρι εκτός Ευρώπης (vid)

Μίλαν - Λίβερπουλ 1-2: Αγγλικό ρεκόρ στα αστέρια και Ροσονέρι εκτός Ευρώπης (vid)

bet365

Το πρώτο 6Χ6 από αγγλική ομάδα σε όμιλο Champions League είναι γεγονός! Η Λίβερπουλ με βασικό των Κώστα Τσιμίκα πέρασε νικηφόρα και από το «Σαν Σίρο», αφήνοντας τη Μίλαν εκτός συνέχειας στην Ευρώπη (1-2).

Απόλυτη, ανίκητη, θριαμβευτική ακόμα και με rotation η Λίβερπουλ σφράγισε ιστορική πρωτιά μεταξύ των αγγλικών ομάδων στο Champions League! Κι ένα μεγάλο διπλό σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι, που είχε ως συνέπεια το άδοξο φινάλε της Μίλαν στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι Reds του Κώστα Τσιμίκα υπέταξαν τους Ροσονέρι με 2-1, έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που πετυχαίνει 6Χ6 στον όμιλο και άφησε εκτός Ευρώπης το σύνολο του Στέφανο Πιόλι που παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων στον «όμιλο του θανάτου».

Η Μίλαν είχε τη «θηλιά» στον λαιμό, αλλά προερχόταν από νίκη επιβίωσης κόντρα στην Πόρτο και είχε στο πλάι της 55.000 φιλάθλους να την ωθούν για τη μεγάλη πρόκριση μετ' ανατροπής. Και το πράγμα ξεκίνησε ιδανικά, αφού οι Ροσονέρι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 29', με τον Τομόρι. Ο Άλισον αιφνιδιάστηκε από την εκτέλεση του κόρνερ, απέκρουσε ασταθώς στη μικρή περιοχή και ο Άγγλος στόπερ δεν λάθεψε από κοντά, τερματίζοντας έτσι και το άτυπο σερί των Reds που δεν είχαν δεχθεί γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα.

Το 1-0, όμως, αποδείχθηκε πυροτέχνημα. Όπως και ο αρχικός ενθουσιασμός των Μιλανέζων, που με το σκορ αυτό προσωρινά φιγούραραν στη 2η θέση του ομίλου. Μόλις επτά λεπτά αργότερα, ο Μενιάν ανταπέδωσε στις ασταθείς αποκρούσεις κι εκεί παραμόνευε ο πανταχού παρών, Μο Σαλάχ, για το άμεσο 1-1 με το 20ο του γκολ στη σεζόν. Και είναι ακόμη Δεκέμβριος! Ο Αιγύπτιος σταρ πέτυχε δύο σπουδαία ρεκόρ, αφού έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Reds που σκοράρει επτά γκολ στους ομίλους κι επίσης συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές σεζόν με τουλάχιστον 20 γκολ, επίδοση που είχε να συμβεί για παίκτη των Reds από τον Ίαν Ρας!

Παρά τις οκτώ αλλαγές σε πρόσωπα, ένας εξ αυτών ο θετικότατος στις αμυντικές του παρεμβάσεις και εντυπωσιακός με δύο... ποδιές, Κώστας Τσιμίκας, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «πάτησε» τη Μίλαν, ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και το εξαργύρωσε στο 55' με τον... legend, Ντιβόκ Οριγκί. Ο εκ των σκόρερ του νικηφόρου τελικού του 2019 στη Μαδρίτη κόντρα στην Τότεναμ, σκόραρε για πρώτη φορά έκτοτε στο Champions League με έξυπνη κεφαλιά έπειτα από το τραγικό λάθος του ωραίου-μοιραίου Τομόρι και για δεύτερο σερί ματς μετά το buzzer-beater εναντίον της Γουλβς, βάζοντας σε δεινή θέση τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση ήρθε αργά και δεν είχε αντίκτυπο για τη Μίλαν, αφού σε δύο «κολλητές» ευκαιρίες, ο Φρανκ Κεσί δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να δώσει ξανά πνοή στο κοινό της ομάδας που άρχισε να αποχωρεί από τις εξέδρες όταν έμαθε πως η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα κόντρα στην Πόρτο. Έτσι, το 1-2 έμεινε μέχρι τέλους και η Μίλαν «αποχαιρέτησε» με μόλις τέσσερις βαθμούς, τη δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογική συγκομιδή ιταλικής ομάδας στο Champions League (Ρόμα με έναν το 2004/05).

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλουλού (65' Φλορέντσι), Τομόρι, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (59' Σαλεμάκερς), Κεσί, Μεσίας, Κρούνιτς (83' Μπακαγιόκο), Ντίαθ (59' Μπενασέρ), Ιμπραΐμοβιτς

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γουίλιαμς (90+3' Μπράντλεϊ), Κονατέ, Φίλιπς, Τσιμίκας, Μόρτον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μιναμίνο (90+3' Βόλτμαν), Μανέ (64' Γκόμες), Σαλάχ (64' Κεϊτά), Οριγκί (80' Φαμπίνιο)

Βαθμολογία 2ου ομίλου

1. Λίβερπουλ 18 (17-6)
2. Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (7-8)
3. Πόρτο 5 (4-11)
4. Μίλαν 4 (6-9)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα