Ολυμπιακός: Eίχε προβλήματα, αλλά είχε και την ποδοσφαιρική «μαγκιά» των Τζολάκη και Αγκιμπού (vid)

Ολυμπιακός: Eίχε προβλήματα, αλλά είχε και την ποδοσφαιρική «μαγκιά» των Τζολάκη και Αγκιμπού (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς στέκεται στο blog του στο Gazzetta στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς αλλά και τα δύο ξεχωριστά πιτσιρίκια του.

Δεν ήταν σίγουρα μία εύκολη βραδιά αγωνιστικά για τον Ολυμπιακό. Μία βραδιά που είχε και δυνατούς πρωταγωνιστές για τους πρωταθλητές Ελλάδας όπως τους Τζολάκη και Αγκιμπού Καμαρά, με τον 2ο να συγκινεί με την αφιέρωση στον πατέρα του και τον αδερφό του που δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Η ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της Λουντογκόρετς, η αρχική προσέγγιση του ματς από τους Πειραιώτες και η προβληματική εικόνα τους στο κέντρο αλλά και έως ένα σημείο συνολικά στο ανασταλτικό κομμάτι και την κάλυψη των χώρων και τις επιστροφές, τους δημιούργησαν αρκετά προβλήματα απέναντι σε μία βουλγαρική ομάδα με ποιότητα μπροστά και παίκτες όπως ο Ντεσπότοφ (ναι αυτός ο παίκτης που ήθελε κάποτε ο Ολυμπιακός) με τις πολύ καλές στατικές φάσεις του. Εξάλλου μία εξ αυτών έφερε το 0-1 για τη Λουντογκόρετς σε μία φάση όπου ο Χανιώτης γκολκίπερ των Ερυθρόλευκων βρήκε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη βγάλει εκτός εστίας.

Ο Ολυμπιακός μας έδειξε για ακόμα μία αναμέτρηση πως το κέντρο του θέλει... δουλειά σε αυτήν την περίοδο και αυτό συνέβη κυρίως λόγω των προβλημάτων με Εμβιλά και Καμαρά (που του έλλειψαν από τα ματς με Νέτφσι, ο πρώτος και από τα δύο και ο 2ος σε τρία ημίχρονα) αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Κούντε είναι ασταθής στην απόδοσή του (δεν είναι πάντα το ίδιο καλός παρότι γενικά είναι ένας καλός χαφ). Και όταν το κέντρο σου δεν είναι στο επίπεδο που απαιτείται τότε αποκτάς ζητήματα και ειδικά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό που ο άξονάς του είναι η πιο δυνατή του γραμμή. Όπως επίσης για έναν ακόμα αγώνα η ομάδα του Μαρτίνς δεν πήρε γκολ από τους φορ της.

Οι μπακ του Ολυμπιακού επίσης έδωσαν αρκετά φάουλ στους μεσοεπιθετικούς των Βούλγαρων και κοντά στην περιοχή του Τζολάκη και από εκεί προέκυψε και το γκολ του Ντεσπότοφ. Η Λουντογκόρετς συνολικά έδειξε μία ομάδα που βγάζει ταχύτητα και φάσεις και που έχει εύκολη τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ομάδα με καλή φυσική κατάσταση και αντοχές σε μία αναμέτρηση πάντως με έναν διαιτητή, τον Μάντεν, που αδίκησε τον Ολυμπιακό (όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω).


Καλύτερος στο β' μέρος από το α' 45λεπτο αλλά θέλει ακόμα πιο καλό πρόσωπο για να περάσει

Στην επανάληψη πάντως η εικόνα των Ερυθρόλευκων συγκριτικά με το α' μέρος ήταν βελτιωμένη. Και λόγω των αλλαγών από τον Πέδρο Μαρτίνς (ο Λαλά τον οποίο αντικατέστησε για παράδειγμα ο Ανδρούτσος δεν ήταν θετικός σε αντίθεση με τον Ρέαμπτσιουκ που ήταν πιο ανεβασμένος) αλλά και με τις αλλαγές στον σχηματισμό. Τον βοήθησαν αλλαγές όπως του Εμβιλά. Ακόμα και έτσι και ενώ υπήρχαν οι χαμένες ευκαιρίες των Μασούρα και Χασάν (ειδικά ο Αιγύπτιος έχασε πάλι κλασικές ευκαιρίες) το γκολ ήρθε προς το τέλος και κάπως ανέλπιστα από τον πιτσιρικά Αγκιμπού Καμαρά και με ωραίο τρόπο. Συνολικά πάντως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μεγαλύτερη προσήλωση αμυντικά, τακτικά και επιθετικά για να περάσει τη Λουντογκόρετς, που έδειξε ότι θα είναι ένα σκληρό καρύδι και στη Βουλγαρία.

Αγκιμπού

Η «μαγκιά» των Τζολάκη και Αγκιμπού Καμαρά

Συνήθως σε κάθε βραδιά που δεν έρχεται ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στην όποια κριτική που ασκείται αυτοί που δεν έπαιξαν είναι οι... καλύτεροι! Έτσι άρχισε μία κουβέντα στα social media ακόμα και για τον Βατσλίκ και γιατί να μην είχε παίξει αντί του Τζολάκη.

Πέραν της προφανούς απάντησης πως ο Πέδρο Μαρτίνς βλέπει τους παίκτες στην προπόνηση και ξέρει πιο καλά απ' όλους το επίπεδο ετοιμότητάς τους ο Τζολάκης γνωρίζει πιο καλά τον Ολυμπιακό από τον Τσέχο διεθνή γκολκίπερ. Αλλά και αγωνιστικά να το δούμε. Ας δεχθούμε πως θα μπορούσε να είχε αντιδράσει πιο καλά στη φάση του φάουλ. Έχει κάνει τουλάχιστον τρεις μεγάλες επεμβάσεις και ειδικά στο τετ α τετ του Σωτηρίου. Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό εκεί που δεν το έκαναν άλλοι και αναμφίβολα ήταν στους κορυφαίους του ματς και σε κάποια σημεία ίσως και ο πλέον κομβικός στον πειραϊκό σύλλογο.

Εκτός των άλλων μετά το τέλος του αγώνα κάνει και μία τρομερή δήλωση που σπάνια την ακούς από παίκτη λέγοντας στη NOVA ότι «είχα και κακές εκτιμήσεις που ευτυχώς δεν στοίχισαν στην ομάδα» (στο μυαλό του σίγουρα είχε τη φάση που του έφυγε ο Ντεσπότοφ και σούταρε σε κενή εστία). Μπράβο του για τον χαρακτήρα του, την ταπεινότητά του, την αυτοκριτική του και τα ποδοσφαιρικά προσόντα του.

Όσο για τον Αγκιμπού Καμαρά; Μπράβο στον μικρό διότι δεν... μάσησε και έβγαλε ποδοσφαιρικό θράσος και ικανότητα. Ωραίες κινήσεις, ταχύτητα, καλά χτυπήματα αλλά και ένα γκολ με αλλαγή ποδιού και καλό τελείωμα. Και βέβαια να δούμε και τις ηλικίες. Του 2001 γεννηθείς ο Αγκιμπού Καμαρά και του 2002 ο Τζολάκης. Και βέβαια στη φάση του 1-1 πρέπει να πιστωθεί πολλά συν ο Μασούρας για τη διπλή επιμονή του στη φάση που οδήγησε στο σουτ του Μαντί Καμαρά και μετά στο γκολ του Αγκιμπού. Ο Έλληνας εξτρέμ αφού σέντραρε αρχικά και απομακρύνθηκε η μπάλα μετά ήταν αυτός που πίεσε και βγήκε η μπάλα στον Μαντί.

Ο Μάντεν δεν έδωσε καθαρό πέναλτι

Επί του διαιτητικού σκέλους ο Ολυμπιακός δικαίως φωνάζει για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Χασάν από την αγκωνιά του Βερντόν. Ήταν ένα πέναλτι που ο Σκωτσέζος Μάντεν επέλεξε (κακώς) να μην δώσει και αναμφίβολα θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα δεδομένα του ματς. Μία μη υπόδειξη που προκάλεσε και την αντίδραση του ίδιου του Πέδρο Μαρτίνς για μία διαιτησία που γενικά δεν ήταν τόσο καλή. Ο Ολυμπιακός πάντως θα πρέπει να έχει περισσότερο ως οδηγό του το 2ο μέρος του εφόσον θέλει να τα καταφέρει στη ρεβάνς της 10ης Αυγούστου στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς για τον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.