Η Λουντογκόρετς θα αναδείξει την Ερυθρόλευκη προοπτική για τα ματς με τη Ρέιντζερς

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η Λουντογκόρετς θα αναδείξει την Ερυθρόλευκη προοπτική για τα ματς με τη Ρέιντζερς

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς στέκεται στο blog του στο Gazzetta στο πρόσωπο - κλειδί του Ολυμπιακού και στο κρας τεστ με τους Βούλγαρους και το το πως μπορούν να μας προϊδεάσουν για τους αγώνες με Ρέιντζερς.

Ευρωπαϊκή αποστολή Νο2 για τον Ολυμπιακό απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν είναι στο επίπεδο της Νέφτσι Μπακού και είναι μία πιο δεμένη και επικίνδυνη ομάδα.

Η Λουντογκόρετς (το πρώτο ματς των δύο ομάδων θα είναι το βράδυ της Τρίτης και η ρεβάνς στη Βουλγαρία στις 10/08) είναι ένα σύνολο που απαιτεί προσοχή, συγκέντρωση, προσήλωση αλλά και αγωνιστικές βοήθειες από όλα τα ατού του Πέδρο Μαρτίνς. Δεν θα είναι τα ίδια δεδομένα στο αγωνιστικό σκέλος συγκριτικά με το ζευγάρι με τους Αζέρους.

Το συν για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως θα έχει επιστροφές. Επιστροφές παικτών και στελεχών στους οποίους ποντάρει όπως ο Μαντί Καμαρά. Ανεξάρτητα από την εκτίμηση που υπάρχει για τριάδα στην άμυνα με 3-4-3 (με τον ίδιο τον Μαρτίνς να τα αφήνει όλα ανοιχτά και για τριάδα και για τετράδα) το δεδομένο είναι πως οι Ερυθρόλευκοι θα είναι πιο... γεμάτοι και με παραπάνω επιλογές συγκριτικά με τη Νέφτσι Μπακού. Και σίγουρα το έχουν ανάγκη αυτό διότι ο συντελεστής δυσκολίας δεν θα είναι ο ίδιος.

Χασάν

Ο Μαρτίνς ήταν και παραμένει το κλειδί

Προφανώς και δεν παίζει μπάλα, όμως ο Πορτογάλος προπονητής έχει μπει στον τέταρτο χρόνο του στον Ολυμπιακό έχοντας βρει σε αυτήν την ομάδα τα... πατήματά του ακόμα και στις πιο δύσκολες και ακραίες αγωνιστικά συνθήκες. Με ελλείψεις σε ματς όπως για παράδειγμα με τη Σίτι ή σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με ένα επιτελείο που συνεχίζει να κάνει πολύ καλή δουλειά.

Έχοντας δοκιμαστεί με κάθε τρόπο και σε τρεις διοργανώσεις παράλληλα. Έχοντας χρησιμοποιήσει κάθε διάταξη και κάθε πιθανό και απίθανο σχήμα. Παίζοντας με τον Παπέ Σισέ αριστερό μπακ (παλαιότερα και με τον Μπρούνο ακραίο μπακ στον τελικό με την ΑΕΚ), με τον Εμβιλά στόπερ ή τον Φορτούνη φορ. Και τόσα ακόμα.

Με τον τρόπο που βοηθάει την ομάδα από τον πάγκο. Είτε με τις αλλαγές σε πρόσωπα στη διάρκεια του αγώνα είτε με αλλαγή σχηματισμού στη ροή του ματς. Ο ίδιος ο Μαρτίνς έχει αλλάξει μες στον Οργανισμό του Ολυμπιακού. Λειτουργεί πιο γρήγορα, πιο δραστικά και πιο αποφασιστικά και βέβαια έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές.

Ο Σωτηρίου

Η εικόνα με τη Λουντογκόρετς μπορεί να δείξει τη συνέχεια με Ρέιντζερς

Προφανώς και το ζευγάρι Μάλμε - Ρέιντζερς δεν ήταν ιδανικό ως κλήρωση για τον Ολυμπιακό στα play offs του Champions League, εφόσον φυσικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς του Πιέρου Σωτηρίου. Η πρωταθλήτρια Σκωτίας με τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της και επικίνδυνους παίκτες έχει μεσοεπιθετικά και έχει ήδη αρχίσει τη σεζόν στη Σκωτία και δεν θα είναι εύκολο... καρύδι.

Η συζήτηση αυτή βέβαια ανοίγει με την προϋπόθεση πως θα περάσει η πρωταθλήτρια Σκωτίας τη Μάλμε. Το αγωνιστικό πρόσωπο που θα δείξει πάντως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στους δύο αγώνες με τη Λουντογκόρετς και από τη στιγμή που θα πετύχει τον στόχο της πρόκρισής του, θα μας δείξει και το τι θα μπορέσει να κάνει με τη Ρέιντζερς. Θα είναι δηλαδή σαν ένας αγωνιστικός... προάγγελος για αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκεί όπου και τον Ονιεκούρου διαθέσιμο θα έχει αλλά και μπορεί να έχει και έναν τουλάχιστον νέο ακραίο μπακ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.