Το προφίλ της Ρέιντζερς του Τζέραρντ και της Μάλμε

Το προφίλ της Ρέιντζερς του Τζέραρντ και της Μάλμε

bet365

Το Gazzetta ακτινογραφεί το προφίλ των δύο ομάδων το ζευγάρι των οποίων θα βγάλει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play offs του Champions League. 

Η σκωτσέζικη Ρέιντζερς βρίσκεται ξανά σε περίοδο ποδοσφαιρικής παντοκρατορίς στη Σκωτία. Κατέκτησε πέρυσι αήττητη το πρωτάθλημα, σπάζοντας μία κυριαρχία 9 ετών της Σέλτικ και γράφοντας ιστορία. Μεγάλο της όπλο είναι η άμυνα.

Το πλέον κομβικό της όπλο είναι ο πασίγνωστος ποδοσφαιρικά Στίβεν Τζέραρντ. Ο παίκτης με το παρελθόν με τα ματς της Λίβερπουλ με τον Ολυμπιακό, που είναι ο προπονητής της μπαίνοντας στην 4η πλέον χρονιά του. Είναι ο αναμορφωτής της και στην 3η σεζόν του πήρε πρωτάθλημα αήττητος.

Έδρα: Ibrox Stadium

Προπονητής: Ο θρυλικός Στίβερν Τζέραρντ και άλλοτε αρχηγός της Λίβερπουλ. Πριν το 2018 που πήγε στη Ρέιντζερς είχε εργαστεί προπονητικά στη Λίβερπουλ. Ως προπονητής έχει το πρωτάθλημα Σκωτίας στο παλμαρέ του και ως παίκτης υπήρξε τροπαιούχος σε Champions League και Κύπελλο UEFA αλλά και Super Cup και League Cup με τη Λίβερπουλ.

Σύστημα: 4-3-3 (κυρίως) και 4-2-3-1

Σταρ:

Ιάνις Χάτζι: Ο γιος του Χάτζι, του θρύλου του ρουμανικού ποδοσφαίρου. Στα 22 του χρόνια ο διεθνής Ρουμάνος εξτρέμ είχε πέρυσι χρονιά με 45 αγώνες, 8 γκολ και 15 ασίστ και φέτος ξεκίνησε με 1 γκολ σε 1 ματς.

Μπομπέρ: Ο Κολομβιανός Μορέλος. Παίκτης που θέλουν ομάδες της Premier και έχει μεγάλη αξία ήδη. Πέρυσι είχε 17 γκολ και 13 ασίστ σε 44 αγώνες.

Το προφίλ της Μάλμε

Η Μάλμε είναι μια ομάδα που την έχει συναντήσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Τη σεζόν 2014-2015, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Φάληρο με 2-0, ενώ είχε χάσει 4-2 στη Σουηδία.

Οι Σουηδοί είναι οι αυτοκράτορες του σουηδικού πρωταθλήματος με 21 πρωταθλήματος και 14 Κύπελλα, ενώ με καθαρή αξία 78 εκατ. κορώνων (8.8 εκατ. ευρώ) είναι η πιο πλούσια ομάδα της χώρας.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισαν τη Ρίγα, την οποία και νίκησαν 1-0 στην έδρα τους, ενώ στη Λετονία το ματς ήρθε ισόπαλο (1-1). Στη συνέχεια ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Ελσίνκι με το 1-1 εκτός έδρας και τη νίκη με 2-1 εντός.

Εδρα: Swedbank Stadion

Προπονητής: Ο Γιον Tόμασον είναι ο παλαίμαχος Δανός επιθετικός με την τεράστια καριέρα σε Χέρενφεν, Νιούκαστλ, Φέγενοορντ, Μίλαν, Στουτγκάρδη και Βιγιαρεάλ. Σε 60 ματς στον πάγκο της Μάλμε μετράει 36 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Σύστημα: Συνήθως παίζει 4-2-3-1 αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παίζει με 4-4-1-1 ή 4-4-2.

Σταρ:

Ανέλ Αχμέντχοτζιτς: Ο 22χρονος στόπερ έχει χρηματηστηριακή αξία 4 εκατ. ευρώ. Με τη Μάλμε έχει ήδη 57 ματες με 3 γκολ και 1 ασίστ και είναι από τους βασικούς και αναντικατάστατους της ομάδας.

Αντόνιο Τσόλακ: Με 3 εκατ. ευρώ είναι ο παίκτης με τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματηστηριακή αξία.

Όσκαρ Λεβίτσκι: Ο 29χρονος Σουηδός χαφ είναι από τους πιο έμπειρους της ομάδας με 233 ματς, 7 γκολ και 14 ασίστ.

Αντερς Κρίστιανσεν: Διεθνής Δανός μέσος, που στα 31 του προσδίδει ποιότητα και εμπειρία. Εχει με τη Μάλμε 165 ματς με 47 γκολ και 35 ασίστ.

Μπομπέρ: Ο Τσόλακ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, έχει καταφέρει να βρει τον εαυτό του στη Σουηδία. Σε 13 ματς με τη Μάλμε έχει σκοράρει 9 φορές!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα