Κορονοϊός: Οριστικά τέλος η σεζόν στη Γαλλία!

Gazzetta team
Κορονοϊός: Οριστικά τέλος η σεζόν στη Γαλλία!

bet365

Με ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Εντουάρ Φιλίπ, επιβεβαιώθηκε η πρόωρη λήξη της σεζόν σε Ligue 1 και Ligue 2 και πλέον θα εξεταστεί το πώς θα γίνει η απονομή τίτλων και θέσεων Ευρώπης, υποβιβασμού και ανόδου.

Οι προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης για διακοπή της σεζόν στα πρωταθλήματα είχαν γίνει γνωστές στη διάρκεια της ημέρας. Πλέον, το οριστικό φινάλε είναι επίσημο, με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ να επιβεβαιώνει την απόφαση για πρόωρη λήξη και απουσία επαγγελματικών αγώνων τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.

Έτσι, μετά την Eredivisie, η Ligue 1 είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που σταματά επίσημα και το πρώτο από το Top-5 σε μια εξέλιξη που ενδεχομένως να προκαλέσει ντόμινο. Αυτό που περνά σε βασική προτεραιότητα για τους ιθύνοντες της γαλλικής Λίγκας είναι η επικύρωση της βαθμολογίας και ο διαμοιρασμός των τίτλων και των εισιτηρίων με βάση αυτήν.

Σύμφωνα με την οδηγία της UEFA, άλλωστε, όποια Λίγκα δεν ολοκληρώσει τη σεζόν θα πρέπει να καθορίσει τον πρωταθλητή και τις ευρωπαϊκές θέσεις με αγωνιστικά κριτήρια κι έτσι αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα