Φράιμπουργκ – Μπάγερν 2-2: Βαθμός και υπόκλιση στον μυθικό Λέβα (vid)

Φράιμπουργκ – Μπάγερν 2-2: Βαθμός και υπόκλιση στον μυθικό Λέβα (vid)

bet365

Έστω και χωρίς να πάρει το τρίποντο στην έδρα της Φράιμπουργκ (2-2), η Μπάγερν έκανε την υπόκλισή της στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έφτασε τα 40 γκολ του Γκερντ Μίλερ και έχει άλλο ένα ματς για το απόλυτο ρεκόρ. Σώθηκαν Άουγκσμπουργκ, Χέρτα, «αυτοκτονία» για Άιντραχτ.

Με την 9η σερί σαλατιέρα να έχει ήδη προστεθεί στην τροπαιοθήκη της, η Μπάγερν Μονάχου έχει διοχετεύσει όλη της την ενέργεια στις τελευταίες αγωνιστικές της Bundesliga προς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Προς το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων σε μία σεζόν, το οποίο διατηρεί εδώ και 49 χρόνια άθικτο ο πάλαι ποτέ θρύλος της, Γκερντ Μίλερ, χωρίς ποτέ κανείς να το έχει πλησιάσει για να το καταρρίψει. Ο Πολωνός στράικερ, όμως, διαφέρει από τη μάζα των κορυφαίων φορ. Και απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, μία στροφή πριν από το φινάλε, πέτυχε να βάλει το όνομά του δίπλα-δίπλα με αυτό του θρυλικού «Bomber», φτάνοντας τα 40 γκολ στην… ανώδυνη ισοπαλία με 2-2 απέναντι στη Φράιμπουργκ.

Η στιγμή που όλοι περίμεναν δεν άργησε περισσότερο από 26 λεπτά. Μετά από πέναλτι που επικυρώθηκε μέσω VAR, ο Λέβα βρήκε στο πιάτο τη μεγάλη του ευκαιρία για την ισοφάριση του ρεκόρ και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Το εύστοχο χτύπημα σήμανε ξέφρενους πανηγυρισμούς και εκδηλώσεις τιμής από τον πάγκο της Μπάγερν προς το πρόσωπό του όπως το pasillo και το… φατούρο από τους συμπαίκτες του, αλλά και από τον ίδιο τον Πολωνό σταρ προς τον θρυλικό του προκάτοχο με το μπλουζάκι που έφερε το σλόγκαν «Για πάντα Γκερντ (σ.σ Μίλερ)».

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν άμεσα με τον Γκίλντε, αλλά η Μπάγερν ανέκτησε το προβάδισμα με τον Σανέ στο 53', αφού ο ίδιος είχε χορέψει την άμυνα της Φράιμπουργκ για το 1-1 με τον Γκνάμπρι στο 50' που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Γκίντερ με φοβερή κούρσα και εκτέλεση στο 81', με τον Λεβαντόφσκι να χάνει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία με κενή εστία για να δώσει τη νίκη και να κάνει αποκλειστικά δικό του το μυθικό ρεκόρ. Θα έχει, όμως, μια τελευταία ευκαιρία στο φινάλε της σεζόν το επόμενο Σάββατο (22/5) για να το καταφέρει, κόντρα στην Άουγκσμπουργκ.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Κούμπλερ, Λίνχαρτ, Γκίλντε, Γκίντερ, Σάλαϊ (61’ Σμιντ), Σανταμαριά (72’ Κάιτελ), Χόφλερ, Γκρίφο, Ντεμίροβιτς (55’ Χόλερ), Πέτερσεν (61’ Χάμπερερ)

Μπάγερν (Χάνσι Φλικ): Νίμπελ, Zίλε (72’ Σαρ), Μπόατενγκ, Ερναντέζ, (61’ Ρόκα), Ντέιβις, Κίμιχ, Αλάμπα, Σανέ (72’ Κομάν), Μίλερ (61’ Τολισό), Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι

Η ΣΑΛΚΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Τι κι αν τη Σάλκε με την Ντόρτμουντ χωρίζει άβυσσος. Οι «βασιλικοί μπλε», οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, νίκησαν 4-3 την Άιντραχτ και δίνουν την ευκαιρία στους κυπέλλουχους Γερμανίας να κλειδώσουν την Κυριακή (εκτός έδρας με Μάιντς) και μαθηματικά την τετράδα και την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ο Χούντελααρ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, αλλά ο Αντρέ Σίλβα ισοφάρισε για τους «αετούς« στο 29ο. Ο Ν'Ντικά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 51', αλλά ο Ιντρίζι ισοφάρισε σε 2-2 στο 52'. Δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (60' και 64') από τους Φλικ και Χόπε έκαναν το 4-2, ενώ το μόνο που κατάφερε η Άιντραχτ ήταν μειώσει με το 27ο γκολ του στη σεζόν σε 4-3, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Όπως όλα δείχνουν η ομάδα της Φρανκφούρτης θα βολευτεί με το Europa League.

ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΧΕΡΤΑ, ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ Η ΒΕΡΝΤΕΡ

Δύο ομάδες κατάφεραν να εξασφαλίσουν οριστικά την παραμονή τους σε αυτή την αγωνιστική και ξέφυγαν από τη «μάχη» του υποβιβασμού. Ο λόγος για την Άουγκσμπουργκ και τη Χέρτα, οι οποίες πήραν τρίποντο και βαθμό αντίστοιχα στους… τελικούς σωτηρίας κόντρα σε Βέρντερ και Αρμίνια αντίστοιχα και ξέγνοιασαν ενόψει της τελευταίας «στροφής». Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα από το 13’ με την αποβολή του Βάργκας ως το 49’ που έμεινε και η Βέρντερ με παίκτη λιγότερο, η Άουγκσμπουργκ επιβλήθηκε των Πράσινων με 2-0 χάρη στα γκολ των Κεντίρα 957’) και Καλιτζούρι (90’, πεν.), «κλείδωσε» την παραμονή και τους άφησε έτσι στη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ και στο -1 από τη 17η Κολωνία!

Την ίδια ώρα, οι Τράγοι έμειναν στο 0-0 με τη Χέρτα κι έτσι οι Βερολινέζοι ξέφυγαν με +4 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στη 15η θέση και το +1 από τη Βέρντερ βρίσκεται η Αρμίνια, που πήρε τον βαθμό από τη Χόφενχαϊμ. Πλέον, όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική, όπου η Βέρντερ υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ, η Κολωνία τη Σάλκε και η Αρμίνια φιλοξενείται στην έδρα της Στουτγκάρδης.

ΣΤΟ EUROPA LEAGUE ΟΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ

Η Λεβερκούζεν υποδέχτηκε την Ουνιόν και με το 1-1 κόντρα στους Βερολινέζους σφράγισε και μαθηματικά την παρουσία της στους ομίλους του Europa League της επόμενης σεζόν. Ο Φλόριαν Βιρτς άνοιξε το σκορ για τις «ασπιρίνες», ωστόσο ο Γιόελ Ποχγιάνπαλο στο 72ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Ουνιόν δεν κρατά στα χέρια της την τύχη για την 7η θέση και το Europa Conference League.

XANEI KAI TO... ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ Η ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ!

Ακόμα μια κακή εμφάνιση για τη Γκλάντμπαχ, ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Στουτγκάρδη. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν από την εξάρα στο Μόναχο, αλλά ηττήθηκαν εντός έδρας 2-1 από τη Στουτγκάρδη. Ετσι, βρέθηκαν στην 8η θέση και κινδυνεύουν να χάσουν και τη θέση για το Κόνφερενς Λιγκ. Αποχώρησε στο 33΄ο Μαυροπάνος από το ματς με ενοχλήσεις. H Γκλάνχτμπαχ ήταν καλύτερη στο α' μέρος και στο 45' προηγήθηκε με τον Στιντλ. Ωστόσο, στην επανάληψη τα λάθη στην άμυνα εφεραν την ανατροπή. Ο Εντο στο 72' και ο Καλάιτζιτς στο 77' έδωσαν τη νίκη στη Στουτγκάρδη που είναι στο -2 από την 7η θέση και την Ουνιόν!

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα