Λεβαντόφσκι: Για τρίτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία

Κώστας Τόπας
Λεβαντόφσκι: Για τρίτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία

bet365

Για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία.

Ο Πολωνός στράικερ μπορεί να μην κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα αλλά αναδείχθηκε ο καλύτερος στράικερ για το 2021 και νικητής για δεύτερη χρονιά στην ψηφοφορία των 100 κορυφαίων παικτών που διενεργεί ο «Guardian». Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που διατηρείται στην κορυφή της σχετικής λίστας των 100 κορυφαίων, έπειτα από τον Λιονέλ Μέσι το 2013.

Μάλιστα, βρίσκεται στην τριάδα των φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τη διάκριση του καλύτερου παίκτη της χρονιάς. Τη τελική λίστα απαρτίζουν ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι, ο «χρυσός» σκόρερ του 2021, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (69 γκολ σε 55 παιχνίδια) και ο πρώτος σκόρερ της τρέχουσας Premier League, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Οι διακρίσεις για τον έμπειρος στράικερ της Μπάγερν συνεχίζονται καθώς αυτή τη φορά αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στην Πολωνία. Το συγκεκριμένο βραβείο το κέρδισε για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά το 2015 και το 2020. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η σφυροβόλος Ανίτα Βλόνταρτσικ, και την τρίτη ο οδηγός ο μοτοσυκλετιστής (speedway) Μπάρτοζ Σμάρζλικ.

«Το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς σημαίνει πολλά για μένα, γιατί η επιλογή γίνεται από εσάς - τους οπαδούς», έγραψε ο Λεβαντόφσκι στο Instagram και ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα