Μέσι δεν άξιζες τη Χρυσή Μπάλα (Poll)

Newsroom
Μέσι δεν άξιζες τη Χρυσή Μπάλα (Poll)

bet365

Οι συντάκτες του Gazzetta... διαφωνούν με την απονομή της Χρυσής Μπάλας στον Λιονέλ Μέσι και δίνουν το τόπι στον κόσμο!


Όχι Λέο, φέτος δεν το άξιζες

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος δεν λέει καλό λόγο για ποδοσφαιριστή αν δεν είναι ο… Ζλάταν ή ο… Ίμπρα, φέρεται να είχε πει κάποτε ότι «αν κέρδιζα την «Χρυσή Μπάλα», την επόμενη ημέρα θα πήγαινα να την δώσω στον Λιονέλ Μέσι».

Ακόμα και αν δεν το είπε ποτέ (ο Σουηδός το διαψεύδει), είναι αλήθεια ότι ο Μέσι έχει δικαίως στην συλλογή του τόσες «Χρυσές Μπάλες». Λέο μου, όμως, η φετινή θεωρώ ότι έπρεπε να καταλήξει στα χέρια του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Σύμφωνοι, οι αριθμοί του Αργεντινού σούπερ σταρ στο πρώτο μισό του 2021 ήταν εντυπωσιακοί. Αλλά σε μια Μπαρτσελόνα ευρισκόμενη σε κρίση όπου έπαιζε ουσιαστικά μόνος του και πήρε (μόνο) το Κύπελλο, ενώ στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει ακόμα ρολάρει. Και ναι, κατέκτησε το Copa America, αλλά στον τελικό ήταν άφαντος.

Την ίδια ώρα, ο Λεβαντόφσκι στερήθηκε αδίκως πέρυσι την «Χρυσή Μπάλα» λόγω πανδημίας, αλλά οι αριθμοί του παραμένουν «διαστημικοί». Το βραβείο του κορυφαίου φορ που δόθηκε για πρώτη φορά φέτος ήταν μάλλον για να του χρυσώσει το χάπι. Ο Λέο θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, αλλά το βραβείο το αξίζουν και άλλοι. Ξεκάθαρα.


Λιονέλ Μέσι είσαι Νο1, αλλά όχι πιο… καυτός από τον Λέβα!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Είναι ο κορυφαίος όλων στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία, είναι ο διάδοχος του Θεού, του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Λιονέλ Μέσι πήρε την έβδομη Χρυσή Μπάλα, όμως το φετινό βραβείο δεν είναι τόσο λαμπερό. Το 7ο είναι πιο… ξεθωριασμένο και «υπεύθυνος» είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ποιος μπορεί να πει πως ο Μέσι δεν άξιζε τις προηγούμενες έξι;

Εκανε τα πάντα με τη Μπαρτσελόνα, είχε στιγμές μαγικές που ζήλεψαν όλοι, όμως το 2021 για τον κορυφαίο των κορυφαίων σταμάτησε το καλοκαίρι με την κατάκτηση του Copa America! Αντίθετα, ο Πολωνός φορ… καίει ακόμα, οι αριθμοί του συνεχίζουν να είναι διαστημικοί και πολλοί τονίζουν πως: «Είναι τόσο καλός που μέχρι και βραβείο δημιούργησαν για χάρη του…».

Ο Λέο κατέκτησε το κορυφαίο τρόπαιο του με την Αργεντινή σε έναν τελικό στον οποίο δεν έλαμψε, ενώ η σεζόν του με τους Καταλανούς δεν ήταν κάτι… τρομερό εκτός από το Κύπελλο Ισπανίας. Αντίθετα, τα γκολ είναι πολλά, πάρα πολλά (1 γκολ ανα 67 λεπτά) κι εκτός από καλύτερος επιθετικός, ο Λέβα έπρεπε να πάρει σπίτι του και τη Χρυσή Μπάλα!


Αν ο Κριστιάνο Νο6, γιατί όχι ο Μέσι στο Νο2

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Εύκολα μπορείς να υπερασπιστείς, ως άλλος δικηγόρος του διαβόλου, γιατί άξιζε να το πάρει και φέτος. Αυτή τη χρονιά, όμως, τα επιχειρήματα εναντίον του, ή μάλλον υπέρ της κατάκτησης από κάποιον άλλον κορυφαίο, ήταν περισσότερα από ποτέ.

Αν η τελετή της Χρυσής Μπάλας διεξαγόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα ψήφιζα «δαγκωτό» Μέσι. Το μετριότατο ξεκίνημά του στην Παρί, όμως έσβησε σιγά-σιγά το hype της κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα, την ώρα που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκοράρει και «λάμπει»... all-year long, σε νηνεμίες και σε χιόνια.

Από πλευράς αριθμών ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν το αδιαφιλονίκητο Νο1 της χρονιάς. Όπως ήταν και με τη... βούλα ο κορυφαίος το 2020, όταν πήρε την ελάχιστη ηθική ανταμοιβή του στα «The Best» της FIFA. Ναι, ο Λέο παραμένει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη και το απόλυτο τοτέμ της εποχής του μαζί με τον CR7. Αν, όμως, μπορεί ο Κριστιάνο να πέφτει (δικαίως) στο Νο6 μετά από 11 χρόνια, γιατί να μην μπορεί κι ο Λέο να υποχωρήσει, για μια χρονιά, στο Νο2;

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ, στο Spotify

Powered by Quiz Maker

 

Τελευταία Νέα