FIFA: «Θα εξετάσουμε την απόφαση με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ενώσεις-μέλη μας»

Newsroom
FIFA: «Θα εξετάσουμε την απόφαση με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ενώσεις-μέλη μας»

bet365

Η FIFA έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως δεν θα σχολιάσει περαιτέρω την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ προτού την εξετάσει με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ενώσεις-μέλη μας.

Η FIFA ήταν η τελευταία από τις επίσημες αρχές του ποδοσφαίρου που αντέδρασε στην απόφαση που γνωστοποίησε το Δικαστήριο της ΕΕ το πρωί της Πέμπτης σχετικά με την παράνομη δράση της UEFA και της ίδιας στην προσπάθειά της να σταματήσει την λειτουργία της European Super League.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία τόνισε πως έλαβε γνώση της απόφασης και ότι θα σχολιάσω περισσότερα, αφού την εξετάσει σε συνεννόηση με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ενώσεις-μέλη μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:

«Η FIFA έλαβε γνώση για την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την European Superleague Company SL.

Η FIFA θα αναλύσει την απόφαση σε συντονισμό με την UEFA, άλλες συνομοσπονδίες και ομοσπονδίες-μέλη προτού κάνει περαιτέρω σχόλια. Σύμφωνα με το καταστατικό της, η FIFA πιστεύει ακράδαντα στην ιδιαίτερη φύση του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της δομής της πυραμίδας που στηρίζεται στην αθλητική αξία και στις αρχές της ανταγωνιστικής ισορροπίας και της οικονομικής αλληλεγγύης».

Το ποδόσφαιρο οφείλει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του στις παραπάνω αρχές, τις οποίες η FIFA και οι συνομοσπονδίες και ενώσεις μέλη της θα συνεχίσουν να προωθούν στο μέλλον, προς το συμφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων σε όλο τον κόσμο».

 

Τελευταία Νέα