Μαρτσίνιακ: Οι Σαουδάραβες «χρυσώνουν» τον Νο1 ρέφερι για να αναλάβει τη διαιτησία της Λίγκας!

Επιμέλεια: Newsroom
Μαρτσίνιακ: Οι Σαουδάραβες «χρυσώνουν» τον Νο1 ρέφερι για να αναλάβει τη διαιτησία της Λίγκας!

bet365

Το μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης της σαουδαραβικής λίγκας δεν σταματάει στους σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων, αφού σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ οι ιθύνοντες έχουν προσεγγίσει τον Νο1 ρέφερι, Σιμόν Μαρτσίνιακ, για να αναλάβει τη διαιτησία στη χώρα αντί... ιλιγγιώδους ποσού!

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να απέρριψε την πρόταση-μαμούθ του 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, ωστόσο, ένας-ένας οι σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου περικυκλώνονται και λένε το «ναι» στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε πρώτος την πόρτα με τη συμφωνία του στην Αλ Νασρ αντί 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ο άλλοτε συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Καρίμ Μπενζεμά αποδέχθηκε το κάλεσμα με ανάλογες απολαβές στην Αλ Ιτιχάντ, ενώ όλα δείχνουν πως η τελευταία θα αποκτήσει και τον Ενγκολό Καντέ που μένει ελεύθερος από την Τσέλσι προσφέροντάς του 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Το μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης της σαουδαραβικής λίγκας με την αγορά των τεσσάρων μεγάλων συλλόγων της χώρα από το PIF, το Ταμείο Κρατικής Ανάπτυξης που διοικεί και τη Νιούκαστλ, δεν σταματά όμως στους ποδοσφαιριστές. Η ιδέα του Πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σάλεμ που αρχίζει να αναστατώνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στοχεύει στο να θεωρηθεί το εθνικό τους πρωτάθλημα στα Top-10 εμπορικότερα του πλανήτη, απλώνει δίχτυα και στον τομέα της διαιτησίας, με πολωνικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως οι Σαουδάραβες έχουν προσεγγίσει τον Σιμόν Μαρτσίνιακ για να ηγηθεί του εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός ρέφερι που σφύριξε στον τελικό του Μουντιάλ και πρόκειται να διευθύνει και τον τελικό του Champions League (10/6, 22:00), φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση «πολλών εκατομμυρίων» ετησίως για τρία χρόνια ώστε να διευθύνει αγώνες στη Λίγκα και να αναλάβει την προσέλκυση κι άλλων κορυφαίων ρέφερι που θα απαρτίσουν το διαιτητικό «ρόστερ». Μισθός που για τα δεδομένα των διαιτητών... ζαλίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσό που κέρδισε από τη FIFA για την παρουσία του στο περασμένο Μουντιάλ ήταν λιγότερο από 100.000 ευρώ (93.000) και 10.000 για τον τελικό.

Ο Μαρτσίνιακ είναι γνωστός και χαίρει εκτίμησης από την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας διευθύνει μεμονωμένους αγώνες εδώ και χρόνια - πιο πρόσφατα τον Μάιο στον τελικό του King's Cup της Σαουδικής Αραβίας ανάμεσα σε Αλ Χιλάλ και Αλ Γουεντά.

 

Τελευταία Νέα