European Super Cup: Φόβοι για επεισόδια από τους οπαδούς της Άιντραχτ, 10.000 αναμένονται στο Ελσίνκι έναντι 1.800 της Ρεάλ

European Super Cup: Φόβοι για επεισόδια από τους οπαδούς της Άιντραχτ, 10.000 αναμένονται στο Ελσίνκι έναντι 1.800 της Ρεάλ

bet365

Η UEFA, η πόλη του Ελσίνκι και η Ρεάλ φοβούνται, ενόψει του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (10/08), επεισόδια παρόμοια με αυτά που έγιναν στη Σεβίλλη μεταξύ των οπαδών της Άιντραχτ κι εκείνων της Ρέιντζερς. Θα υπάρχει γερμανική πλειοψηφία: 10.000 έναντι 1.800 φίλων της «βασίλισσας».

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα φτάσει στο Ελσίνκι για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης εν μέσω... κοινωνικής ρήξης. Η σχέση του συλλόγου με τους ultras του συλλόγου έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους μήνες. Και πάνω από όλα, μετά το τελευταίο Europa League. Εκεί πέρασε από την αγάπη -σχεδόν τυφλή- στο μίσος. Από τον θαυμασμό στην κριτική.

Όταν το «Camp Nou» βάφτηκε λευκό με περισσότερους από 30.000 Γερμανούς στις κερκίδες του, σε μια εντυπωσιακή εκτός έδρας μετακίνηση που οργάνωσαν οι ultras, το χειροκρότημα έφτασε ως τα γραφεία της Φρανκφούρτης. Και ούτω καθεξής μέχρι τον τελικό, στον οποίο οι παίκτες αναγνώρισαν ότι δεν θα μπορούσαν να φτάσουν χωρίς την μαζική στήριξη του κόσμου τους. Εκεί όμως ξεκίνησε η κατηφόρα. Στη Σεβίλλη, οι Γερμανοί οπαδοί ενεπλάκησαν σε επεισόδια με αυτούς της Ρέιντζερς. Και ο σύλλογος, που μέχρι τότε ήταν μάλλον υποστηρικτικός, έπαψε να είναι.

Το 2015, μετά το κάψιμο των σημαιών της Ντάρμσταντ μέσα στο ίδιο το στάδιο, ο πρόεδρος, Πίτερ Φίσερ, το υποβάθμισε: «Αυτό πρέπει να επιτραπεί να συμβεί, είναι η κουλτούρα των ultras. Πρέπει να καταλάβετε το πάθος τους. Προτιμώ να κάψουν μια σημαία παρά να χτυπήσουν κάποιον. Κάπως πρέπει να απελευθερώσουν την απογοήτευσή τους».

Το θέμα, επτά χρόνια μετά, είναι διαφορετικό. Γιατί είναι εκτός ελέγχου. Και την περασμένη Παρασκευή, στον αγώνα με την Μπάγερν, οι ultras γιούχαραν τον εναρκτήριο ύμνο, άναψαν καπνογόνα και πήδηξαν στον αγωνιστικό χώρο αρκετές φορές. «Τους ενίσχυσαν τόσοι πολλοί έπαινοι, σε τέτοιο βαθμό που τους έχουν πάρει το κεφάλι. Παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά! », υποστηρίζει μια στήλη της Bild, η οποία συνεχίζει: «Το χάος που δημιουργούν είναι δηλητήριο για τον σύλλογο». Και ένα άρθρο στην Frankfurter Allgemeine, την κορυφαία εφημερίδα της πόλης, δήλωσε: «Αποτρόπαιο και ανησυχητικό».

Από την Άιντραχτ για πρώτη φορά επισημαίνεται η συμπεριφορά τους και συνεργάζεται με τις αρχές για να τους σταματήσουν. Έτσι το... «Κάπως πρέπει να απελευθερώσουν την απογοήτευσή του» ανήκει στο παρελθόν. Αυτό που μπορεί να υπολογίζει με σιγουριά η Άιντραχτ είναι ότι θα είναι η πλειοψηφία κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στην καθοριστική μονομαχία για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο Ελσίνκι.

Στη διανομή των εισιτηρίων της UEFA, η διαφορά ήταν εμφανής: η Άιντραχτ ζήτησε τα 8.000 διαθέσιμα, ενώ η Ρεάλ έμεινε στα 1.800. Αναμφισβήτητα, επηρεάζει το γεγονός ότι για τη γερμανική ομάδα είναι η πρώτη της συμμετοχή στο τουρνουά που ανοίγει την επίσημη σεζόν στην Ευρώπη, και κυρίως η κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αντίπαλος εκείνου του κλασικού τελικού στη Γλασκώβη του 1960. Οι οπαδοί της «βασίλισσας» δεν είναι τόσο πεινασμένοι για αυτόν τον τίτλο, καθώς έχουν δει την ομάδα να παίζει τέσσερις φορές μόνο από το 2014.

Οι οπαδοί της Άιντραχτ έχουν επίσης αποκτήσει αρκετά από τα 17.000 εισιτήρια που κυκλοφόρησε η UEFA στο γενικό πληθυσμό. Στον γερμανικό σύλλογο υπολογίζουν ότι θα υπάρχουν περίπου 10.000 οπαδοί που θα επευφημούν την ομάδα. Η αστυνομία του Ελσίνκι έχει ετοιμάσει μια ειδική συσκευή για να αποφύγει επεισόδια όπως αυτά στη Σεβίλλη.

 

Τελευταία Νέα