Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Λε Γκρετ διαβεβαιώνει ότι το Κατάρ «έχει κάνει τεράστια πρόοδο σε κοινωνικό επίπεδο»

Newsroom
Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Λε Γκρετ διαβεβαιώνει ότι το Κατάρ «έχει κάνει τεράστια πρόοδο σε κοινωνικό επίπεδο»

bet365

Παρά τις διαμάχες γύρω από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, ο πρόεδρος της Γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου διαβεβαιώνει τους Παριζιάνους ότι εμπιστεύεται το εμιράτο.

Στο περιθώριο της κλήρωσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 την Παρασκευή στη Ντόχα, ο Νοέλ Λε Γκρετ υπερασπίστηκε το Κατάρ, ενώ η FIFA φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τις τελευταίες ημέρες το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εμιράτο!

«Υπήρχαν ανησυχίες. Όλοι τις είχαμε. Αλλά ειλικρινά για τρία χρόνια, δεν έχω άλλες. Κοιτάξτε τι συμβαίνει. Το να φτάσει [το Μουντιάλ] σε μια χώρα όπως αυτή είναι μάλλον καλό για αυτούς και για όλους, θα επιταχύνει την αλλαγή στις νοοτροπίες», σχολίασε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Le Parisien.

Ο ορισμός του Κατάρ ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 προκάλεσε εξαρχής πλήθος επικρίσεων και αντιπαραθέσεων, ταρακουνώντας τη FIFA όσο ποτέ άλλοτε! Αρκετά μέσα ενημέρωσης και ΜΚΟ έχουν καταγγείλει κυρίως τον μεγάλο αριθμό θανάτων σε εργοτάξια στη χώρα και τη μεταχείριση προς γυναίκες και άτομα της LGBTQ+ κοινότητας.

«Τα πράγματα προχωρούν γρήγορα», σύμφωνα με τον Λε Γκρετ

Η Λιζ Κλάβενες, πρόεδρος της νορβηγικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, εκμεταλλεύτηκε επίσης το ετήσιο συνέδριο της FIFA που διοργανώθηκε την Πέμπτη για να αποτίσει φόρο τιμής στους «τραυματισμένους μετανάστες εργάτες ή στις οικογένειες εκείνων που πέθαναν στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Δεν υπάρχει χώρος για εργοδότες που δεν διασφαλίζουν την ελευθερία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν υπάρχει χώρος για ηγέτες που δεν καλωσορίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει χώρος για τις χώρες υποδοχής που δεν μπορούν να εγγυηθούν νομικά την ασφάλεια και το σεβασμό των LGBT+ ατόμων», είπε.

Αν και θεωρεί ότι ήταν «εξαιρετικά σωστό», ο Λε Γκρετ διαβεβαιώνει ότι το Κατάρ «έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο σε κοινωνικό επίπεδο».

«Δεν μπορούμε πάντα να συγκρίνουμε τα πράγματα με τη Γαλλία, η οποία είναι μια δημοκρατική χώρα για πολύ καιρό. Το Κατάρ επιλέχθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια και τα πράγματα προχωρούν γρήγορα», είπε στη Le Parisien.

Ραντεβού τώρα σε λίγο περισσότερο από επτά μήνες για την έναρξη του τουρνουά (21 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου).

 

Τελευταία Νέα