Εθνική Ελλάδας: Το «θέλω» του Ντούνγκα 

Εθνική Ελλάδας: Το «θέλω» του Ντούνγκα 

Newsroom
Εθνική Ελλάδας: Το «θέλω» του Ντούνγκα 

bet365

Ο Ντούνγκα είναι το πιο «βαρύ» όνομα απ' αυτά που ακούγονται για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας κι αυτός που ξεκάθαρα έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για κάτσει στον γαλανόλευκο πάγκο. Ποια η στάση της ΕΠΟ.

Δημήτρης Τομαράς, Παναγιώτης Δαλαταριώφ

«Φυσικά και θέλω να έρθω στην Ελλάδα, απλά πρέπει να μου γίνει επίσημη πρόταση». Οι διερευνητικές επαφές της ΕΠΟ με τον θρύλο Ντούνγκα είναι θετικές, αλλά κουβέντα για τα χρήματα και τη διάρκεια της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν έχει γίνει.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας -όπως σας έχουμε αναφέρει ξανά- ξέρουν τις προθέσεις του Βραζιλιάνου θρύλου και μένει να δούμε ποια επιλογή τελικά θα επικρατήσει. Πάντως, από την ΕΠΟ δεν προκύπτει ότι εκείνος είναι στα φαβορί. Όπως έχετε διαβάσει στο Gazzetta, παίζουν και τα ονόματα των Χιμένεθ - Ντι Μπιάζι.

O 58χρονος Ντούνγκα, ως προπονητής, έχει κάτσει στον... βαρύ πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας δύο φορές (2006-2010 και το 2014), ενώ το 2015 ανέλαβε για 2 αγώνες την Κ23 της χώρας του.

Στην πρώτη του θητεία, η σελεσάο μέτρησε σε 59 ματς 42 νίκες, 11 ισοπαλίες και 6 ήττες, με 128 γκολ ενεργητικό και μόλις 45 γκολ παθητικό.

Τη δεύτερη φορά που ανέλαβε την Βραζιλία σε 26 αγώνες είχε 18 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ως προπονητής έχει κατακτήσει:

Με την Ιντερνασιονάλ το Rio Grande do Sul State League το 2013 και με την εθνική το Κόπα Αμέρικα το 2007, το Confederations Cup το 2009 και το Superclásico de las Américas το 2014 και την 3η θέση στους Ολυμπιακούς του 2008.


 

Τελευταία Νέα