Γκράινερ: Ο Λευκός Οίκος δεν στηρίζει το πλάνο του Ρόντμαν για την απελευθέρωσή της

Γκράινερ: Ο Λευκός Οίκος δεν στηρίζει το πλάνο του Ρόντμαν για την απελευθέρωσή της

bet365

Ο Ντένις Ρόντμαν επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την γνωριμία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να γίνει κομμάτι των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ δίχως να έχει την απόλυτη στήριξη από την πλευρά του Λευκού Οίκου.

Ο γολγοθάς της Μπρίτνεϊ Γκράινερ στις φυλακές της Μόσχας δεν έχει σταματήσει με την Αμερικανίδα σταρ του WNBA να εκτίει την ποινή 9 ετών κάθειρξης που της επέβαλε το ρωσικό δικαστήριο στις αρχές του Αυγούστου για λαθρεμπορία και κατοχή ναρκωτικών μαζί με πρόστιμο 1 εκατ. ρούβλια.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεσή της κατέθεσαν έφεση, με τις διαδικασίες ωστόσο να έχουν... παγώσει δίνοντας ταυτόχρονα το έναυσμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις «ανταλλαγής».

Οι ΗΠΑ προκειμένου να απελευθερωθεί η Γκράινερ προσέφεραν τον Ρώσο διακινητή όπλων, Βίκτορ Μπουτ, γνωστό και ως «ο έμπορος του θανάτου», ενώ στον συγκεκριμένο κύκλο αποφάσισε να μπει και ο Ντένις Ρόντμαν.

Ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς επιθυμεί να εκμεταλλευτεί την γνωριμία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να δώσει λύση στον γόρδιο δεσμό της κράτησης της Γκράινερ.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει την απόλυτη στήριξη από πλευράς Λευκού Οίκου, καθώς όπως δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στο Reuters «Είναι δημοσίως γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια σημαντική προσφορά στους Ρώσους και οτιδήποτε άλλο εκτός από την περαιτέρω διαπραγμάτευση μέσω του καθιερωμένου καναλιού είναι πιθανό να περιπλέξει και να εμποδίσει τις προσπάθειες απελευθέρωσης».

 

WNBA Τελευταία Νέα