Γκράινερ: Κρίθηκε ένοχη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών

Newsroom
Griner

bet365

Το ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχη την Μπρίτνεϊ Γκράινερ και την καταδικασε σε φυλάκιση 9 ετών για λαθρεμπορία και κατοχή ναρκωτικών.

Η απόφαση βγήκε για την σταρ του WNBA και η Μπρίτνεϊ Γκράινερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 ετών (μαζί με πρόστιμο 1 εκατ. ρούβλια, δηλαδή περίπου 16.700 $), λόγω λαθρεμπορίας και κατοχής ναρκωτικών, σύμφωνα με την ετυμηγορία του ρωσικού δικαστήριου.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από το ρωσικό δικαστήριο την Πέμπτη (4/8) να καταδικάσει την Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε φυλάκιση 9,5 ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Η δίκη της WNBAer Μπρίτνεϊ Γκράινερ έφτασε στο τέλος της σχεδόν έξι μήνες μετά τη σύλληψή της σε αεροδρόμιο της Μόσχας σε μια υπόθεση που είχε φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της διπλωματίας ΗΠΑ-Ρωσίας, με την Ουάσιγκτον να προτείνει ακόμα και ανταλλαγή κρατουμένων.

Από την πλευρά της η Γκράινερ είχε δηλώσει πως: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω η απόφαση σας να μην τελειώσει τη ζωή μου». Όμως το δικαστήριο αποφάσισε πως θα περάσει 9 χρόνια στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την την άμεση αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν που ζητά την άμεση απελευθέρωσή της.

 

WNBA Τελευταία Νέα