Γκράινερ: Κατέθεσαν έφεση οι δικηγόροι της για την ποινή φυλάκισης των 9 χρόνων

Γκράινερ: Κατέθεσαν έφεση οι δικηγόροι της για την ποινή φυλάκισης των 9 χρόνων

bet365

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ έχει ήδη αρχίσει να εκτίει την ποινή φυλάκισης 9 ετών, για κατοχή ναρκωτικών, με τους δικηγόρους της να καταθέτουν έφεση. Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν το σενάριο της ανταλλαγής κρατουμένων.

Οι Ρώσοι δικηγόροι της Μπρίτνεϊ Γκράινερ κατέθεσαν έφεση. Στην Αμερικανίδα σέντερ, δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 ετών για κατοχή ναρκωτικών.

Συνελήφθη τον Φεβρουάριο σε αεροδρόμιο της Μόσχας και ενώ επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη νομική υποστήριξη της Γκράινερ, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ημερομηνία για την εξέταση της έφεσης, η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή (12/8).

Στους Ρώσους το... μπαλάκι

Πλέον, τόσο οι Ρώσοι δικηγόροι όσοι και οι Αμερικανικές πηγές, υποστηρίζουν ότι η... μπάλα βρίσκεται στη ρωσική πλευρά, όσον αφορά στο ενδεχόμενο της ανταλλαγής της με κάποιον Ρώσο κρατούμενο σε αμερικανική φυλακή. Ένα σενάριο που επιβεβαίωσε και η ρωσική πλευρά, με τον έμπορο όπλων, Βίκτορ Μπουτ να είναι ο κύριος υποψήφιος.

«Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω η απόφαση σας να μην τελειώσει τη ζωή μου», είχε δηλώσει η Γκράινερ λίγο πριν την τελική απόφαση. Μόλις αυτή έγινε γνωστή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τόνισε: «Σήμερα, η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Γκράινερ έλαβε ποινή φυλάκισης ως υπενθύμιση αυτού που ήδη γνωρίζει όλος ο κόσμος: Ότι δηλαδή η Ρωσία κρατάει αδίκως την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο! Καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως ώστε να επιστρέψει στη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και τις συμπαίκτριές της.

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να δουλεύει εντατικά προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε η Μπρίτνεϊ και ο Πολ Γουίλαν να γυρίσουν σπίτι με ασφάλεια όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

WNBA Τελευταία Νέα