Ιτούδης: «Καλύτερα ο Σλούκας, ερωτηματικό ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά βελτιώνεται»

Ιτούδης: «Καλύτερα ο Σλούκας, ερωτηματικό ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά βελτιώνεται»

Ιτούδης: «Καλύτερα ο Σλούκας, ερωτηματικό ο Κώστας Αντετοκούνμπο, αλλά βελτιώνεται»

bet365

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το ενδεχόμενο να ταξιδέψει η Εθνική με 13 ή 14 παίκτες, ενώ τόνισε ότι οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Παπαπέτρου κάνουν προπόνηση με επαφή. Θετικά τα νέα για Σλούκα, ερωτηματικό ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει αρκετά ζητήματα προς επίλυση, μόλις τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του EuroBasket 2022.

Γι' αυτό το λόγο, μιλώντας μετά την επικράτρηση επί του Βελγίου, ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι η αποστολή της Ελλάδας για το Μιλάνο ενδέχεται να έχει 13 ή 14 παίκτες. Παράλληλα, στάθηκε στη βελτίωση των Γιώργου Παπαγιάννη και Ιωάννη Παπαπέτρου, οι οποίοι πλέον κάνουν προπόνηση με επαφή.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει καλά νέα από την εξέλιξη της αποθεραπείας του Κώστα Σλούκα, ωστόσο χαρακτήρισε ως «ερωτηματικό» την περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικα όσα είπε ο Ιτούδης:

«Συγχαρητήρια σε όλους. Απίθανη ατμόσφαιρα, αυτό είναι το μπάσκετ. Ήταν ένα σημαντικό ματς για εμάς. Δείξαμε κάποια καλά στοιχεια στη Σερβία, αλλά θέλαμε μία νίκη. Είχαμε ποιοτητα στην άμυνα και δημιουργήσαμε λάθη. Σκοράραμε 30 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο, πήραμε διαφορά από την αρχή. Είχαμε καλό ποσοστό στα δίποντα. Είναι πρόβλημα οι βολές, αλλά όσο δημιουργούσαμε φάσεις και παίρναμε φάουλ, είμαστε χαρούμενοι», είπε ο Ιτούδης στην αρχική τοποθέτησή του.

Για τη δωδεκάδα του EuroBasket 2022: «Όταν δεν έχεις όλα τα κομμάτια μαζί για να παίξουν, είναι αρκετά δύσκολο. Δεν μείνουμε σε αυτό, συνεχίζουμε. Έχουμε καλά νέα για τους τραυματίες.

Υπάρχει η πιθανότητα να ταξιδέψουμε με 13 ή 14 παίκτες, αλλά γιατί το επιτάσσει η στιγμή. Θα δούμε στην προπόνηση της Τρίτης. Όσοι δεν αγωνίστηκαν στο Βελιγράδι μαζί με τον Παπαγιάννη και τον Παπαπέτρου έκαναν προπόνηση με επαφή. Θα χρησιμοποιήσουμε το τουρνουά, παιχνίδι με το παιχνίδι για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό επιτάσσει η στιγμή και οι συγκυρία, στην οποία βρισκόμαστε».

Για τα δύο ματς των Προκριματικών: «Δεν μου αρέσει να είμαι κριτής εκ των υστέρων. Είμαι εκ των προτέρων. Χρησιμοποιήσαμε τα ματς αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που είχαν τα ματς, τόσο στη Σερβία, όσο και εδώ. Στα τάιμ άουτ προσπαθήσαμε να βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Είναι μέρος της εξέλιξής μας. Και μπόρεσα να δω τους αθλητές σε πίεση, πως θα αντιδράσουν στη λήψη πληροφοριών. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Θα τις χρησιμοποιήσουμε».

Τι δεν του άρεσε στο ματς με το Βέλγιο: «Οι βολές, πρέπει να τις βελτιώσουμε. Είμαστε καλύτεροι και θα το βελτιώσουμε. Είχαμε κενά διαστήματα, Γίναμε ομάδα της μίας πάσας, γίναμε προβλέψιμοι, στατικοί. Αλλά και αυτό είναι κομμάτι αυτοματισμών. Μπήκαμε στο κλίμα του αγώνα, παίξαμε τρεις διαφορετικές άμυνες στους διάφορους δημιουργούς. Συνεχίζουμε».

Για τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Κάνει παραπάνω θεραπείες, πιστεύω ότι θα είναι μαζί μας. Μου είπε ότι είναι καλύτερα. Ο Κώστας είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Σήμερα τα νέα ήταν καλύτερα απ' ότι περιμέναμε».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα